ECHIPAMENTUL, ETERNA PROBLEMĂ Contrafăcut la Olimpiadă, lipsă la Universiadă!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 1 februarie 2017

Contrafăcut la Olimpiadă, lipsă la Universiadă!

Echipamentul de prezentare este o problemă greu de rezolvat pentru delegaţiile noastre prezente la competiţii internaţionale. După episodul jenant cu echipamentul contrafăcut de la jocurile Olimpice de la Rio s-a ajuns la nivelul următor, echipamentul lipsă de la Universiada de iarnă din Kazahstan. Poate părea un banc prost, dar nu este, facem proiecte pe termen lung înainte de alegerile pentru funcţiile de conducere ale sportului, investim în baze, dar nu reuşim să rezolvăm chestiunea "primei impresii" a echipamentului de prezentare.

Delegaţia noastră la Universiada de la Alamti (29 ianuarie - 8 februarie, Kazahstan), care are în componenţă doar trei sportive, a reuşit să se facă remarcată rapid de organizatori, nu doar din cauza treningurilor ci şi pentru alte probleme legate de lipsa de coordonare şi organizare. Dezvăluirile legate de acest subiect au fost făcute de preşedintele organizaţiei Student Sport, Adrian Socaciu, pe contul său de Facebook: "Ruşine organului de specialitate Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar! Ieri seară am crezut că nu văd bine. Situaţia delegaţiei României este mult mai gravă: echipa României nu a avut şef de misiune; suntem singura ţară fară echipament dintre cele 57 de ţări; la defilare am avut trei tipuri diferite de echipamente, iar la concurs fiecare concurează cu echipamentul propriu; cazarea şi masa au fost plătite de statul din Kazahstan pentru sportivi şi antrenori; delegaţia României nu ştia că trebuie plătită acreditarea (nu au fost informaţi şi a achitat unul dintre antrenori). (...)Ne-am făcut de ruşine în faţa a 57 de ţări prezente şi a peste 2.500 de sportivi. Astfel de momente nu le putem spăla sau uita, dar fac parte din istoria noastră, din păcate". Sportivele şi antrenorul lor ştiau că urmează să primească, înainte de plecare, câte un trening oficial şi o geacă de iarnă, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Explicaţii pentru această situaţie au fost oferite de Constantin Căliman, director adjunct în cadrul Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU), care a declarat pentru Agerpres că la finele anului trecut nu se punea problema să participăm la această competiţie: "Colega mea, Cristina Brânzoi s-a ocupat de acest proiect. Trebuie reţinut următorul lucru. FSSU este instituţie publică, nu are un buget aprobat acum la începutul anului, iar participarea noastră la Universiada de iarnă nici nu s-a pus în discuţie în calendar, pentru că nici nu am avut solicitări. FSSU are parteneriate cu federaţiile pe ramură de sport şi nicio federaţie nu şi-a exprimat dorinţa de a trimite sportivi la Universiadă. În sfârşit, au apărut aceste trei sportive, la patinaj, care au dorit să plece. Lucrurile nu sunt atât de simple, cum vă închipuiţi. S-au făcut eforturi faţă de toate cheltuielile astea. Nu ştiu toate detaliile, legate de echipament şi toate astea, dar planul de achiziţii publice, abia după ce va fi aprobat bugetul pe 2017, va fi pus în discuţie, după care trebuie făcute procedurile de urcare PSA ca achiziţie publică în sine. Vorbim în luna ianuarie de un lucru care este imposibil de rezolvat acum. (...) Au fost discuţii, dar noi în luna noiembrie nu ştiam că cineva doreşte să participe la Universiadă, pentru că, aşa cum funcţionează sportul universitar din păcate în România, sunt multe lucruri de optimizat".

La Jocurile Olimpice de la Rio, sportivii din delegaţia noastră s-au plâns că echipamentele care li s-au dat de către COSR sunt de proastă calitate, se rup uşor, nu rezistă la spălare, se decolorează, iar etichetele indică faptul că sunt contrafăcute. Autorităţile au demarat o anchetă în acest caz, iar imediat după JO, preşedintele COSR, Alin Petrache, a demisionat, unul dintre motive fiind reprezentat şi de scandalul legat de calitatea echipamentelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb