Echipele Rōnin şi Dressingz au reuşit să atragă 300.000 de euro finanţare, în doar 2 săptămâni de la lansarea campaniei

T.B.
Piaţa de Capital / 19 iunie 2023

Echipele Rōnin şi Dressingz au reuşit să atragă 300.000 de euro finanţare, în doar 2 săptămâni de la lansarea campaniei

Echipele Rōnin şi Dressingz au reuşit să atragă 300.000 de euro finanţare, adică peste 60% din ţinta vizată, ȋn valoare de 500.000 euro, ȋn primele 2 săptămâni de la lansarea campaniei. Ȋn cea de-a doua săptămână a campaniei, membrilor comunităţii care sprijină misiunea Dressingz li s-au alăturat mai mulţi investitori strategici, care, pe lângă contribuţia financiară, ȋşi propun să contribuie şi cu expertiza lor la dezvoltarea afacerii Dressingz.

,,Am fondat Dressingz cu gândul de a aduce un plus de calitate ȋn garderobele iubitorilor de fashion, dar şi un plus de bine pentru planetă. Dacă iubim moda, nu se poate să ignorăm impactul devastator pe care industria fashion ȋl are asupra planetei. Soluţia noastră este un ecosistem circular, care are ca nucleu o platformă de tip marketplace, unde consumatorii pot vinde şi cumpăra articole vestimentare premium de la branduri de renume şi chiar piese de colecţie, extinzând astfel ciclul de viaţă al hainelor de calitate", declară Romina Tăzlăoanu, fondator şi CEO Dressingz.

Misiunea Dressingz este să facă din moda sustenabilă circulară o normalitate, cu avantaje pentru planetă, consumatori, companii şi ONG-uri. Ȋn acelaşi timp, să contribuie la democratizarea luxului pentru un segment de consumatori inspiraţi de high-fashion, cărora le lipsesc resursele financiare, însă urmăresc trendurile şi preţuiesc produsele de lux.

Toate procesele derulate pe Dressingz sunt automatizate, permiţând listarea, vânzarea şi livrarea produselor ȋn doar câteva click-uri, de pe web sau din aplicaţia mobilă.

Preţurile articolelor de lux sunt reduse cu până la 90% faţă de preţurile de retail, astfel ca oricine să poată accesa piese premium de la designerii favoriţi, într-o stare extrem de bună, verificate de experţi autentificatori de la Luxury Appraisal & Authentication cu sediul în S.U.A.

Dressingz a integrat, până în prezent, 10 branduri fashion care susţin revânzarea prin intermediul voucherelor de reduceri şi a derulat cu succes un proiect pilot pentru donaţii, după modelul "Tu vinzi, noi donăm" realizat în parteneriat cu Crucea Roşie.

Piaţa globală de pre-owned fashion a înregistrat creşteri constante în ultimii ani, fie că vorbim despre magazinele dedicate, de târguri vintage, boutique-uri de fashion pre-owned sau vânzări prin intermediul social media. Evaluată la peste 119 miliarde dolari la sfârşitul anului trecut, se estimează că aceasta va creşte la peste 218 miliarde dolari, până în 2026.

Startup-ul românesc de tehnologie care vrea să extindă ciclul de viaţă al articolelor fashion de lux şi să le facă accesibile pieţei mass-market, Dressingz, derulează în această perioadă o campanie de finanţare pe platforma de crowdfunding Rōnin. Compania ţinteşte obţinerea unei finanţări totale de maximum 500.000 de euro, care să susţină accelerarea dezvoltării produselor, îmbunătăţiri tehnologice, acţiuni de marketing şi completarea echipei. Mai multe informaţii sunt disponibile în video pitch-ul Dressingz. Până în prezent, Dressingz a atras investiţii de 300.000 euro, evaluarea curentă a afacerii fiind de 3,5 milioane de euro.

,,Investiţia în Dressingz este de fapt o investiţie în Romina, pe care o ştiu de aproape 20 de ani. Este o investiţie în pasiunea ei, în devotamentul şi ambiţia ei de a duce acest proiect la un alt nivel", spune Orlando Nicoară, investitor în Dressingz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb