eCommerce Academy: Social Media, principalul motor de trafic pentru 89% dintre magazinele online din CEE în 2023

F.D.
Miscellanea / 20 decembrie 2023

Nikola Ilchev, fondatorul eCommerce Academy şi Balkan eCommerce Summit

Nikola Ilchev, fondatorul eCommerce Academy şi Balkan eCommerce Summit

Social media a rămas principalul motor de trafic pentru 89% dintre magazinele online din CEE în 2023, relativ stabil pe parcursul anului, în timp ce PPC a scăzut de la 43% la 37%, potrivit unui studiu realizat de Mediapost Hit Mail Bulgaria şi partenerii săi ce includ eCommerce Academy.

Între timp, contribuţia la traficul general al magazinelor online din regiune creşte atât pentru SEO, de la 28% anul trecut la 34% în prezent, cât şi pentru relaţiile cu influencer-ii, de la 11% la 15% la sfârşitul anului 2023.

"Social media şi PPC rămân, în continuare, principalele canale care generează trafic către magazinele online, dar, la fel ca în orice linie de afaceri, dimensiunea bugetului alocat determină impactul asupra traficului general. Alte canale, cum ar fi evenimentele offline, relaţiile cu influencer-ii, banner-ele şi afiliaţii, încep să reducă diferenţa şi să crească în termini de relevanţă. Date despre trafic, vânzări, tendinţe şi multe alte informaţii vor fi disponibile în cadrul celui mai mare eveniment regional din industria eCommerce, pe care îl vom organiza la Sofia anul viitor - eCommerce Balkan Summit", a declarat Nikola Ilchev, fondatorul eCommerce Academy şi Balkan eCommerce Summit.

În timp ce principalii factori de atracţie a traficului au rămas relativ stabili în 2023, apetitul pentru vanzarile peste graniţe este în creştere pentru afacerile din eCommerce. În 2023, jumătate dintre afacerile online din regiune nu au vândut încă la nivel transfrontalier, dar 32% au intenţionat să înceapă - uşor peste cele 30% care au declarat că doresc să acceseze pieţele internaţionale în anul precedent.

Dacă 7% dintre afacerile eCommerce care fac parte din studiu vindeau deja produsele şi serviciile lor în străinătate şi în România, 7% în plus dintre respondenţi declară că intenţionează să înceapă să vândă peste graniţe şi în România. Principala provocare pentru vânzările transfrontaliere a rămas, şi în 2023, serviciul de livrare prin curier, pentru o treime dintre respondenţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb