Economia nu trebuie guvernată de medici şi de ISU

Valentin M. Ionescu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 5 mai 2020

Veniturile populaţiei se micşorează, întrucât şomajul tehnic se pare că s-a aplatizatundeva la aproximativ 800.000 persoane, iar şomajul propriu-zis tinde să se dubleze faţă de luna februarie 2020 (256,7 mii persoane).

Veniturile populaţiei se micşorează, întrucât şomajul tehnic se pare că s-a aplatizatundeva la aproximativ 800.000 persoane, iar şomajul propriu-zis tinde să se dubleze faţă de luna februarie 2020 (256,7 mii persoane).

Valentin M. Ionescu

Aşa cum sănătatea publică nu intră în sfera de competenţă a antreprenorilor şi a economiştilor, economia nu trebuie guvernată de medici, de comisia pentru management clinic şi epidemiologic Covid-19 sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Observ de o lună şi jumătate cum un batalion de medici, şeful ISU, Cercel, reprezentantul României la OMS au acaparat toate canalele tv unde au oportunitatea să-şi exprime ideile, uneori până la delir, de interpretare, să ne dea sfaturi despre ce trebuie să facem noi zilnic sau după 15 mai când se preconizează o relaxare a restricţiilor, cum ar trebui organizată activitatea economică respectând "dis­tanţarea socială" (când asta este altceva !), când ar trebui să înceapă activitatea economică sau să se deschidă şcolile. Când medicii dau sfaturi sau domnul Arafat (declaraţie 28 aprilie) ne ameninţă la televizor că daca nu respectăm restricţiile de circulaţie s-ar putea prelungi perioada de restricţii, nu se gândesc câte sute de milioane de euro pe zi se pierd în economie. La o cifră de afaceri de 336 miliarde euro (în decembrie 2018, datele pe 2019 nu le am încă) realizată de toate firmele din România într-un an s-ar putea pierde, teoretic, aproximativ 920 milioane euro pe zi, în ipoteza în care toate activităţile economice ar fi închise.

Din întâmplare nu toate activităţile sunt închise, dar din martie şi până în prezent se pierd sute de milioane de euro pe zi din tranzacţii care nu se mai fac.

Iar, firmele sunt cele care susţin serviciile publice, inclusiv cele medicale, plus noi cei care plătim sau vom plăti împrumuturile pe care statul le face în prezent ca să-şi susţină cheltuielile. Conform Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, impactul restrângerii activităţii economice pe un scenariu moderat înseamnă o scădere cu 19% a producţiei industriale în perioada martie - mai 2020, comparativ cu perioada martie - mai 2019, cu căderi mari în industria textilă şi îmbrăcăminte (-43%), industria pielăriei (-37%), cauciuc şi mase plastice (-27,3%), industria metalurgică (-28,2%), fabricarea de maşini şi utilaje (-24,4%), fabricarea autovehiculelor (-35%), fabricarea de mobilă (-25,4%). La acestea se adaugă câteva domenii din sectorul terţiar, precum transporturile (-32%), hotelurile şi restaurantele (-46%). Separat, veniturile populaţiei se micşorează, întrucât şomajul tehnic se pare că s-a aplatizat undeva la aproximativ 800.000 persoane, iar şomajul propriu-zis tinde să se dubleze faţă de luna februarie 2020 (256,7 mii persoane). Prelungirea perioadei de restricţie economică şi de circulaţie a persoanelor ne poate duce la o cădere a PIB cuprinsă între 4 până la 5% sau chiar mai mult, faţă de cât s-a estimat provizoriu de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (-1,9%).

Când medicii şi orice altă persoană discută la televizor şi propun prelungirea restricţiilor sau măsuri de distanţare fizică (greşit "distanţare socială") cu implicaţii într-o activitate productivă, ei nu socotesc costul vorbelor pe care le rostesc şi nici nu se gândesc la sănătatea publică. De organizarea producţiei şi de tehnologii se ocupă managerii şi inginerii tehnologi, nu medicii, nici domnul Arafat, Cercel şi nici reprezentatul României la OMS. Dacă toate personajele acestea ar face propuneri pe buzunarul lor, ar fi altceva. Dar, nu o fac pe buzunarul lor, ci pe al nostru, al tuturor. În plus, sănătatea publică nu se asigură doar prin izolare sau distanţare fizică. Cei care stau acasă pot dobândi, de asemenea, probleme de sănătate din cauza izolării şi faptului că nu mai au resurse să se întreţină.

Trebuie să repunem în echilibru măsurile medicale cu cele economice şi să revenim la bunul simţ. Nici măsurile medicale şi nici cele economice nu prevalează una asupra celeilalte. Însă eu atrag atenţia asupra aspectelor economice, întrucât economia este ignorată de o lună şi jumătate în discursul public. Se uită că toate politicile care sunt luate în plan medical, precum şi salariile celor care bat câmpii la televizor sunt asigurate numai dacă economia funcţionează.

Pentru următoarele 6 - 9 luni, costul reorganizării activităţii în firme înseamnă venituri mici, corelativ cu majorarea cheltuielilor de exploatare şi ajungerea capitalului de lucru la valori negative. Pentru multe firme fluxul de numerar va fi negativ pe termen scurt. Adică veniturile nu pot ţine pasul cu cheltuielile. De asemenea, dacă se iau măsuri de reorganizare a activităţii în firme cu asigurarea unei protecţii suplimentare de sănătate în muncă, asta înseamnă că pe lângă cheltuielile cu materii prime, utilităţi, amortizarea, cheltuieli cu forţa de muncă se adaugă noi cheltuieli pentru angajator într-o perioadă în care încasările nu sunt la acelaşi nivel. Asta se va întâmpla în următoarele luni. De asemenea, anticipez că cheltueilile se vor majora dacă se modifică ISO 45001 (care înlocuieşte OHSAS 18001). Ori, firmele care doresc să-şi întărească credibilitatea şi competitivitatea vor căuta să-şi întărească sistemul de management al sănătăţii şi securităţii în muncă, fără indicaţii de la Arafat, Rafila, Cercel şi alţii. Asta înseamnă o altă cheltuială. Firmele care au rezerve îşi pot permite acest lucru, mai cu seamă cele mari, dar microintreprinderile şi firmele mici nu au resurse. Acelaşi lucru este valabil în firmele unde rulajul este mic şi încasările lente (bunuri nealimentare, cum ar fi îmbrăcămintea, o parte din bunurile de folosinţă îndelungată, de exemplu), indiferent de mărimea acestora.

Prin urmare, fiecare vorbă aruncată în spaţiul public şi fiecare decizie costă bani. Din păcate, costul nu este suportat de cei care fac declaraţii şi propuneri de ordonanţe militare, ci de firme şi de noi toţi.

Nu cred că medicii care vorbesc la televizor sau comisia pentru management clinic şi epidemiologic covid-19 sunt în măsură să se exprime direct sau indirect asupra tipologiei interacţiunii economice sau asupra guvernării economice când ei nu sunt în stare să conducă spitale şi să asigure un minim de disciplină în spitale. Nu cred că medicii sau comisia pentru management clinic şi epidemiologic Covid-19 sunt în măsură să ne dea sfaturi când în plină pandemie sunt incapabili să-şi împartă resursele şi să se organizeze astfel încât să aibe grijă de oamenii bolnavi de cancer, de inimă sau de alte boli şi care acum sunt neglijaţi de parcă numai există decât o pandemie sars-2-covid 19 "made in China", nimic altceva. Medicii ne dau sfaturi la televizor, dar procedurile inadecvate din spitale sau nerespectarea lor de medici au condus la cel mai mare grad de infectare din Europa în rândul personalului medical (18%).

Vreau să mă fac înţeles cât mai bine. Nu blamez toţi medicii din România când scriu aceste rânduri, dar este revoltător să aud cum unii medici şi şeful ISU vorbesc public despre măsuri cu implicaţii economice ("distanţare socială" la locul de muncă, organizarea muncii, activitatea restaurantelor şi a hotelurilor etc), fără să-şi dea seama despre ce vorbesc şi fără să aibă vreo autoritate epistemică în materie economică. Ei nu se pronunţă direct asupra problemelor economice, dar o fac indirect prin ceea ce propun. Din păcate nu sunt singurii. Mai sunt personaje care fac parte şi din alte bresle profesionale care fac cam acelaşi lucru. Pe de altă parte, atrag atenţia că orice decizie ce priveşte controlul asupra pandemiei sars-2-covid 19 "made in China" trebuie să se bazeze pe consultarea mediului economic. Există în acest moment Comisia pentru management clinic şi epidemiologic covid-19 şi Comitetul intersectorial pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus, care nu se consultă cu patronatele pentru evaluarea măsurilor ce vor fi luate pentru perioada de recuperare economică, aşa cum nu s-a procedat la consultare nici când au fost emise ordonanţele militare. Factorii de decizie politică şi cei care fac parte din aceste comisii ar trebui să fie conştienţi că deciziile de restrângere economică ce ne-au împins spre recesiune economică, este drept nu numai în România, înseamnă pierderi pentru firme. Aceste pierderi se compun din pierderea efectiv suferită în cifra de afaceri şi profitul nerealizat. Pierderile suportate de firme nu se compensează cu măsurile de susţinere care au fost adoptate recent pentru perioada de recuperare economică. Cu alte cuvinte ce s-a pierdut nu se mai recuperează. Această situaţie este valabilă nu doar în România, ci în toate ţările afectate de pandemie. De aceea, cu atât mai mult este necesar ca în faza de elaborare a politicilor legate de pandemia "made în China" să nu se acorde atenţie doar aspectelor medicale, ci şi costului economic şi atunci este necesar ca în faza de elaborare a politicilor publice firmele să fie informate, consultate, iar deciziile să se bazeze pe negocieri. Este o condiţie elementară de democraţie să se asigure informarea prealabilă, consultarea şi negocierea patronatelor în orice decizie ce priveşte politica acestei pandemii "made în China".

Dacă România astăzi traversează o perioadă de restricţii în ceea ce priveşte circulaţia mărfurilor şi a persoanelor, cu implicaţii asupra drepturilor omului şi cu efecte economice negative foarte mari care ne costă zeci de miliarde de lei pe zi, asta se datorează nu doar limitării pandemiei şi protecţiei sănătăţii oamenilor, ci şi modului prost de organizare a sistemului sanitar în România care trebuie protejat să nu se prăbuşească. Sistemul actual este dominat de tot felul de extractori de rente: firme - furnizori de medicamente mai cu seama din import, profesori din facultăţi medicale care lucrează în spitale de stat/clinici publice având şi clinici particulare cu care concurează spitalele publice, "manageri de spital" care nu au nici o specializare în managementul medical. Este o situaţie intolerabilă, pentru că toate aceste specimene susţin corupţia şi alocarea ineficientă de resurse în sistemul de sănătate. Schimbarea temporară a managementului din spitalele judeţene cu militari nu restructurează sistemul.

Pandemia "made în China" constituie un moment de joncţiune critică în care tot sistemul medical românesc ar putea fi restructurat. Se face ceva în acest sens? Aşteptăm.

Opinia Cititorului ( 67 )

  1. Inegalitatea adanceste criza pandemiei. Rentoarcerea la munca in plina pandemie. mareste gradul de infectare. Vezi exemplul celor plecati la munca in Gemania si Olanda. Vom vedea si in Romania. oamenii disperati sa castige un colt de paine iar patronii sa profite se vor infecta pe ei si familiile lor. Inca nu stiti adevarul despre infectia COVID19 duce va la cancer in final.

    1. Nu vor mai exista nici patroni si nici angajati de exploatat!Extinctia speciilor umane, animale. Asta doriti oameni fara minte!

      Ca sa castigati bani pierdeti vieti! 

      toata partidele vor fi maturate, medici vor fi impuscati

      Salavatorul e aproape, sange va curege pe strazi 

      nici un politician nu scapa...

      cuvatul meu e curat ca albul din jur  

      Trebuie sa intelegi ca aducerea la disperare a oamenilor face parte din plan. Fricile de FOAME, BOALA, RATE, TAXE, MOARTE sunt cele mai importante frici ale omului.. Cine calca pedala acestor frici are un scop maret - microciparea omenirii. Altfel, sa transmiti mesaje de FOAMETE globala, si imagini cu oameni stand la coada la o ciorba calda in New York, in centrul Manhattanului, in 2020 e de rasul curcilor... E un plan maret in spate.

      eu inteleg ca ai boala pe medici si ca vine Salvatorul (cum spui tu peste 1 an si 6 luni) sa te "scoata" pe strada, din salonul alb unde asistentele acelea rele te indoapa cu pastile , dar noi ce vina avem?

      Multa sanatate.... 

      Pandeemia actuala.ar trebui sa deconteze urgent suplimentele alimentare naturale care intaresc sistemul imunitar in lipsa unor medicamente specifice COVID19 si a unui vaccin!

      Big Pharma a închis școlile și spitalele holistice de medicină

      Sa dus să-și vadă prietenul, pe Andrew Carnegie, un alt plutocrat care a făcut bani monopolizând industria siderurgică, cu care a proiectat un plan. Prin prestigioasa Fundație Carnegie, au trimis un om pe nume Abraham Flexner să călătorească în țară. El a raportat despre starea școlilor medicale și a spitalelor din țară. Acest lucru a condus la Raportul Flexner, care a dat naștere la medicina modernă controlată de mafia Big Pharma după cum o știm și astăzi. Inutil să spun că raportul a vorbit despre necesitatea reorganizării și centralizării instituțiilor americane medicale. Conform acestui raport, mai mult de jumătate din toate școlile medicale au fost închise în curând de Big Pharma.  

      Lui Vali ii trebuiesc antipsihotice. Suplimentele alimentare sunt frectie la picior de lemn pentru el.Vad ca pe masura ce creste stresul social boala evolueaza galopant.

      România ar putea obţine acordul pentru folosirea tuturor fondurilor europene disponibile în prezent, 17 miliarde de euro. Banii ar urma să fie folosiţi pentru sprijinirea companiilor şi pentru investiţii în infrastructură. Alocări mai mari vor fi pentru cei care angajează persoane de peste 50 de ani. Chiar dacă acestea vor fi recalificate, companiile vor avea şi în acest caz sprijin. Îşi vor putea face programe de recalificarea cu bani de la stat:

    Vorbesc economistii .Din punctul lor de vedere.Acum.Dar pana acum.,cati neica nimeni care nu aveau habar de medicina s-au facut atotstiutori si si-au bagat nasul?De ce a ajuns sistemul sanitar in asemenea hal?Ai cui sa spui?Daca spui are cine sa te inteleaga?Pot oamenii astia care habar n-au de medicina sa te inteleaga daca nu vorbesti aceeasi limba?

    1. O omenire infometata va accepta orice, asta este scopul pentru care nu mai conteaza daca reporneste economia (nu intereseaza pe nimeni). Altfel averile reale (nu cele virtuale) sunt tot in mana "stapanilor planetei"... Ele nu se devalorizeaz nici daca criza tine 10 ani sau mai mult. Problema e la muritorii de foame care .. chiar mor de foame. Ei vor accepta orice atentat la libertatile lor pentru un codru de paine, chiar introducerea unui cip. Citeam ca multi americani sunt dispusi sa renunte deja la drepturi si libertati pentru un codru de paine sau un sul de hartie igienica, semn ca SCOPUL a fost atins.

      Israelul intareste sistemul imunitar contra covid19 si ofera gratuit bolnavilor suplimente alimentare din plante. Isi iubeste cetatenii. Noi in ducem cu izoleta in facrici ale mortii, bombe de infectii nosocomiale si medicamente si proceduri invazive cu efecte secundare fatale.

      Cel mai bun lucru despre petrochimie a fost că totul ar putea fi brevetat și vândut pentru profituri mari. Dar a existat o problemă cu planul lui Rockefeller pentru industria medicală: medicamentele naturale / pe bază de plante erau foarte populare în Statele Unite la acel moment. Aproape jumătate dintre medici și școli medicale din Statele Unite au practicat medicina holistică, folosind cunoașterea Europei și a amerindienilor (se spune că din trusa medicală a unui medic de pe la 1850 nu lipsea marihuana sau uleiul de canabis, n.b.). Rockefeller, monopolistul, a trebuit să găsească o cale de a scăpa de cea mai mare competiție. Atunci a folosit strategia clasică (care se folosește și acum prin operațiunile steag-fals, n.b.), “problemă-reacție-soluție “. Adică, creează o problemă și sperie oamenii, apoi oferă o soluție (pre-planificată). Similară fricii de terorism, urmată de “Patriot Act” ce era deja pregătită și semnată apoi de teroristul mondial și criminalul în masa, George Bush Jr. 

      Crearea Big Pharma

      World Business Reports afirma: ,,În același timp, în jurul anului 1900, oamenii de știință au descoperit “petrochimia”. Acest lucru a dat posibilitatea de a crea tot felul de produse chimice din petrol. De exemplu, primul plastic numit Bakelită a fost derivat din petrol în 1907. Oamenii de știință au descoperit mai multe vitamine și au descoperit că multe substanțe ar putea fi derivate din petrol. A fost o mare oportunitate pentru Rockefeller, care a văzut posibilitatea de a monopoliza industria petrolieră, chimică și medicală în același timp! În acest fel a fost înființată Big Pharma …  

      Big Pharma a închis școlile și spitalele holistice de medicină

      Sa dus să-și vadă prietenul, pe Andrew Carnegie, un alt plutocrat care a făcut bani monopolizând industria siderurgică, cu care a proiectat un plan. Prin prestigioasa Fundație Carnegie, au trimis un om pe nume Abraham Flexner să călătorească în țară. El a raportat despre starea școlilor medicale și a spitalelor din țară. Acest lucru a condus la Raportul Flexner, care a dat naștere la medicina modernă controlată de mafia Big Pharma după cum o știm și astăzi. Inutil să spun că raportul a vorbit despre necesitatea reorganizării și centralizării instituțiilor americane medicale. Conform acestui raport, mai mult de jumătate din toate școlile medicale au fost închise în curând de Big Pharma.  

    Acolo unde s-au infectat medici a fost o gresala de manageri la nivelul spitalului dar si pe sectoare de activitate.Incompetenta cea mai mare e acolo unde s-au facut numiri pe criterii politice si mai putin pe criterii profesionale(vezi Suceava,Arad etc).Se vede si cum a fost gestionata si distrusa tara de escrocii politici,care au gestionat-o in interesul lor si al apropiatilor lor.

    Cei din varful piramidei care au oprit fortat economia au facut deja niste calcule si stiu cat costa aceasta stare de shutdown generalizat si, probabil ca isi pot permite daca s-au incumetat la asa ceva, adica n-au niciun stres sa porneasca imprimanta si sa plateasca, lucru care chiar se intampla - in aceste zile curg din imprimanta bani cu nemiluita. Sunt indicii ca acest experiment socio-militar merita, in viziunea stapanilor planetei.. adica, daca isi pot permite sa plateasca sume uriase de bani pentru un astfel de experiment, inseamna ca exista niste rezultate cuantificabile, precum si o miza enorma - aceea de implementare prin vaccin a unui nano-cip biometric: WO2020060606 si ID2020

    1. draga Cristi,

      daca tot circul asta (experiment socio-militar, cum definesti tu) este facut pentru implementarea unui cip / BIG BROTHER planetar ) cu riscurile aferente pentru ORICINE de pe planeta (TOATA lumea pierde inclusiv "stapanii planetei"), atunci: 

      1.ce rost are sa starnesti revolte globale ? (pentru "stapanii planetei") 

      2.nu crezi ca 50% din locuitorii planetei abia asteapta un cip implementat (sa nu mai "care " carduri cu ei si ce "beton" e pentrumintea uniora) iar pentru restul se poate identifica o motivatie care sa nu implice COSTURI uriase si o dezvoltare riscanta care poate scapa de sub orice control? 

      3.tiparirea de bani in exces mai devreme sau mai tarziu duce intai la inflatie si ulterior la costuri enorme in toate dimensiunile (financiar, social, etc.) care nu se justifica pentru cei care ar determina asa ceva...

      "qui prodest (sic)" nu are raspunsul apreciat de tine.... 

      La cate ineptii citesc pe acest articol... In sfarsit ceva calculat si plauzibil. Pacat ca e cam singurul comentariu de genul acesta. Ne plac povestile inca de mici si cautam tipare in absolut orice.... Asta e limitarea cea mai mare. Toate aprecierile pentru comentariu!

      Nu spune decat prostii. Repeta poezii ca un papagal.

      Reputatul virusolog american Giulio Tarro este profesor la Departamentul de biologie al Temple University și membru a numeroase organizații internaționale. El susține că, de fapt, nici nu ar fi nevoie de un vaccin pentru a distruge noul coronavirus. Potrivit afirmațiilor sale, accentul trebuie pus pe tratament.

      si atotcunoscator cu respect imi permit sa te intreb

      1.Cum a stabilit cortextul tau nelimitat ca sunt "prostii"? 

      2.Ne trimite geniul dvs. fara limite ... o referinta catre volumul sau sursa de "poezii" pe care in nemasurata ta inteligenta le-ai aprofundat in detaliu? Macar una singura..... 

      Imi cer scuze ca v-am rapit din meditatia galactica in care sunteti (s)cufundat.

      Sincer ("penibil ") este un compliment care nu descrie nici macar pe departe neantul entitatii dvs. 

      Daca ar durea prostia, ai tipa!

      Statele Unite văd ascensiunea Chinei ca fiind o ameninţare economică şi de securitate, precum şi o provocare pentru democraţiile occidentale. Se mai specifică faptul că Washingtonul ar încerca să afecteze poziţia Partidului Comunist, aflat la putere în China, prin subminarea încrederii publice.

      Ciocu mic, papagalule!Dupa ce ca esti cum esti mai esti fudul!

    sa nu uitam ca orice economie nationala, de pe orice meridian si paralela, necesita forta de munca

    daca aceasta e pusa in" pauza" de o criza , respectiv de COVID-19 acum, poate fi restartata (cu costuri e adevarat) dar nu este nimic inexorabil 

    DACA exista institutii si companii cu probleme de restartare, in principal cele din domeniile "inghetate" de criza: transport aerian persoane, divertisment, competitii sportive pro., turism, restaurante ,etc. (este foarte INTERESANT ca majoritatea sunt cele din domeniile serviciilor care asigura "relaxarea"), atunci , in primul rand sa ne focusam pe cele VITALE pentru economie  

    stiu "relaxarea" are atat de multe locuri de munca , e necesara , are aport major la PIB, etc. 

    o paranteza s-a gandit cineva (eu cred ca da) ce s-ar intampla daca dispar instantaneu toti fotbalistii de pe planeta (scuze e doar un exercitiu nu am nimic cu ei) sau cantaretii de rap (idem nu am nimic cu ei) deci jale mare si lumea merge fara probleme inainte , INSA ironic ce s-ar intampla daca ar disparea toti lucratorii de la salubritate ? Jale mai putina (cine sa ii cunoasca) + DEZASTRU mondial (ne sufocam in trei zile). 

    Poate parea IRATIONAL (avand in vedere ca lumea de azi traieste pentru divertisment/relaxare in totala comunicare redundanta -de unde si tragedia izolarii sociale- si mai putin pentru o dezvoltare durabila si sustenabila (ce e aia poluare -de la zgomotul cotidian la topirea ghetarilor si aerul irespirabil???) 

    sa ne pastram ratiunea au fost simple exercitii teoretice . 

    "sfanta: economie este vitala dar e un mijloc pentru a trai si nu invers (nu traim noi pentru ea)  

    am facut aceasta corectie pentru ca autorul articolului ,"captiv" in educatia si "ghilda" din care face parte , eludeaza aspecte evidente reducand discutia la enumerarea piedicilor (si a vinovatilor din sistemul de sanatate care nu au gestionat corect criza- aici de acord aici cu el) puse in fata ATOTPUTERNICEI economii si la modul in care "piedicile" trebuie eliminate cu orice pret (pentru "restartarea" normalitatii economice) 

    asa cum specialitatea medicilor este domeniul sanantatii , oricat de complet in educatie este un economist (vezi autorul) , un economist nu este specialist in "sanatate" ,asa ca ....(putina retinere nu strica) chiar daca mergem pe logica "nu mai avem ce manca" sa nu uitam ca trebuie sa existam ca sa putem manca. 

    daca discutia se poarta raportat la managerii institutiilor de "sanatate" atunci sa nu uitam ca managementul este teritoriul lui P Druker nu a lui Hippocrate , deci discursul trebuie "ajustat" 

    in rest de acord cu majoritatea observatiilor de bun simt si de acord ACUM (lumea s-a schimbat ne place sau nu asta e adevarul) trebuie sa restartam (nu INAPOI la NORMALITATEA care a fost) o noua constructie sociala bazata pe bun simt (sa nu ne mai prinda cu chilotii in vine un alt virus, o alta criza, chiar daca asta inseamna mai putin circ si mai multa responsabilitate)...si sustenabilitate

    scuze (celor care nu inteleg gimnastica intelectuala) pentru exercitiile teoretice expuse  

    1. Cre"c-am inteles din" gimnastica intelectuala" o oarecare inclinatie spre "flower power" sau ma rog o lume bazata mai mult pe nevoile reale .Si nu spre "relaxarea" aia careia de multe ori eu nu-i vad rostul.Am vazut o data pe Discovery ca in fiece noapte 80.000 e oameni traverseaza Atlanticul spre si dinspre Americi.In avion.Chiar trebe?Daca am intuit eu corect ineamna ca suntem macar doi.Si da ar fi interesant sa dispara salubritatea hocus pocus fo" doua saptamani in toata lumea.s-ar schimba un pic scara valorilor

      CORECT 100%, lumea trebuie sa mearga spre realitatea sustenabila, daca vrem virtual pentru (un PIC) relaxare.

      "relaxarea" a devenit un (unicul) scop in sine in prezent. 

      Sper ca suntem mai multi care gandesc (asa) si sper in restabilirea bunului simt (chiar daca e necesar sa facem "sacrificii"!)

      CU (multa) stima  

    Da de ce sa nu fie guvernata de medici economia? Numai asa poate fi distrusa eficient. Sustin guvernarea economiei de catre medici, tractoristi, strungari, etc. orice altceva decat economisti sau oameni de afaceri. Macar asa avem o scuza ca ne batem joc de economie de 30 de ani. Pai cine vreti sa o conduca Tiriac, Copos, Sucu, fratii Paval? Ca vad ca pe astia nu ii intreaba nimeni nimic.

    1. Doctorii cred ca salvarea a milioane de vieti omenesti e prioritara , altii ,si autorul articolului e printre ei ,sustin ca inpiedicarea pierderilor de sute de milioane de euro e preferabila . Sintetizez .Adica mai bine mort dar bogat decat viu dar sarac ! Chestie de gust ,dar de un gust cam morbid !

      Se pare ca ai avut parte in viata de multe "epidemii" ce te-au tinut departe de scoala, la ce limba vorbesti/scrii (de gandit ce sa mai vorbim) in pasajul asta:

      "Doctorii cred ca salvarea a milioane de vieti omenesti e prioritara , altii ,si autorul articolului e printre ei ,sustin ca inpiedicarea pierderilor de sute de milioane de euro e preferabila . Sintetizez .Adica mai bine mort dar bogat decat viu dar sarac ! Chestie de gust ,dar de un gust cam morbid !"

      Ideea este ca omul a vrut sa transmita ceva ....

      Avand in vedere ca dl. A.Cretu este zeul "morfosintaxei " si ortografiei mioritice , pe cale de consecinta corifeul "gandirii academice" nationale, il felicit pentru grija fata de "forma" si mai putin fata de fond!

      Vai de bietul T.M si brandul autohton brevetat! 

    Se pare ca autorul nu intelege ca omenirea trece printr-un pericol urias, ca face eforturi uriase pentru a stapini acest pericol, pentru a nu fi distrusa.

    Medicii au oprit economia? Te doare mintea cind auzi asemenea timpenii! 

    Medicii sunt in slujba guvernelor si au primit din partea acestora sarcina de a face recomandari, de a face cunoscute populatiei masurile de aparare impotriva virusului, recomandari care sunt prelucrate, legiferate si impuse de autoritatile statului, pentru protectia cetatenilor. 

    Au oprit medicii economia? Autoritatile competente ale statului, pe baza recomndarilor medicilor, au luat masuri de oprire a unor sectoare din economie care duc la raspindirea epidemiei, care functionind ar constitui o amenintare directa la sanatate populatiei. In rest, economia functioneaza bine-mersi. Unele intreprinderi mari (Dacia, Ford...) au luat masura de intrerupere a lucrului pentru ca la fel ca noi toti nu au stiut cum se va desfasura aceasta pandemie si dupa ce au vazut prapadul facut de ea in occident. Ce puteau face? Sa riste sa ramina fara muncitori? Acum, cind am inteles cu totii cam despre ce este vorba, intreprinderile isi reiau procesul productiv. 

    Sincer, nu inteleg cum un profesionist ca domnul Ionescu ajunge sa puna in asa hal o problema de viata si de moarte. 

    Remarc o parte buna a acestui articol:  

    "modului prost de organizare a sistemului sanitar în România care trebuie protejat să nu se prăbuşească. Sistemul actual este dominat de tot felul de extractori de rente: firme - furnizori de medicamente mai cu seama din import, profesori din facultăţi medicale care lucrează în spitale de stat/clinici publice având şi clinici particulare cu care concurează spitalele publice, "manageri de spital" care nu au nici o specializare în managementul medical. Este o situaţie intolerabilă, pentru că toate aceste specimene susţin corupţia şi alocarea ineficientă de resurse în sistemul de sănătate." 

    Corect, tot sistemul medical românesc trebuie restructurat!

    Altfel, degeaba scapam de Covid-19 daca raminem in continuare pe cap cu toti medicii spagari, ciubucari, spertari, cu unul dintre cele mai corupte sisteme ale statului. 

    1. Medicii gernani ne avertizeaza.

      Un al doilea val va veni ”cu mare certitudine”, a adăugat el, argumentând că majoritatea experţilor împărtăşesc această opinie şi că mulţi se aşteaptă de asemenea la un al treilea val epidemic. 

      Lothar Wieler a declarat săptămâna trecută că ”imunitatea de turmă” pentru COVID-19 nu poate fi un obiectiv şi nu poate funcţiona, avertizând că pentru o imunitate colective ar fi nevoie ca un procent cuprins între 60% şi 70% din populaţie să fie infectată, ceea ce numai în cazul Germaniei ar însemna sute de mii de morţi. 

      Un grup de 12 oameni de știință s-au dedicat găsirii de soluții pentru învingerea noii pandemii. Ei vor să elaboreze cel mai promițător studiu închinat înfrângerii COVID – 19. În spatele lor, o armată de industriași și de personalități foarte influente susțin financiar și prin lobby demersurile grupului. Cercetătorii vor să propună soluțiile găsite direct la Casa Albă, chiar dacă o vor face pe ușile din spate…

      Cercetări extinse, chiar planetare  

      Grupul, care pare foarte eterogen, este condus de Tom Cahill, un fizician de 33 de ani care trăiește foarte discret, departe de ochii opiniei publice. El are puternice legături cu personalități ce pot influența demersurile guvernamentale în lupta cu COVID – 19. Cercetătorii și susținătorii financiari ai grupului caracterizează demersul ca fiind similar cu celebrul plan Manhattan, înființat imediat după cel de al doilea război mondial și care a dus la realizarea primei bombe atomice. De data asta, însă, oamenii de știință își storc mințile ca să găsească cele mai eficiente metode de combatere a pandemiei. Informațiile analizate vin din toată lumea, lucru deloc ieftin. 

      O altă idee pe care au combătut-o este aceea care spune ca oamenii care voiau să se întoarcă la muncă trebuie să fie testați pentru anticorpi, ca să se vadă dacă au avut sau nu COVID – 19. Grupul a considerat acest lucru ca fiind periculos, pentru că un om care a avut COVID nu înseamnă că nu mai este purtător al virusului.  

      corect, numai ca proiectul M a fost american (chiar daca cu participarea unor savanti celebrii din alte tari) si pentru US (mai exact armata US).

      Nu ma pot abtine sa nu iti atrag atentia asupra consecintelor realizarii proiectului M via Los Alamos, care a tarat lumea in spirala inarmarilor fara sfarsit si au neantizat atunci Hirosima si Nagasaki .

      Si iadul este pavat cu intentii bune....adica ce va iesii din proiectul la care faci referire ....(sa lasam naivitatea primorditatii obtinerii vaccinului sau scuze pentru timpul pierdut cu opinia mea si te asigur ca nu e nici pe departe o teorie a conspiratiei.) incearca ceva care rimeaza cu dependenta, dolari/euro/yeni si yuani... 

      gasiti aici cum sa preveniti si sa neutralizati virusul plasmaromania.ro/reactorul-gan s-solutia-pentru-coronavirus/

      Folosirea de apă cu plasmă preventiv, de la O Cupa O Viata sau din cupele dvs. duble 

      Repetați acest proces înainte de culcare și când vă ridicați dimineața: 

      Udați-vă capul (nu complet) pulverizati 

      Pulverizați pieptul in față și spatele. 

      Pulverizați gâtul in fata și gâtul in spate( ceafa). 

      Spală-ți fața și nările. 

      Spala-ti mainile. 

      Faceți o baie completă cu ceea ce pulverizați de sus până în picioare. 

      Pulverizați hainele de fiecare dată înainte de a iesi din casă si înainte de a intra în casă. 

      Incepeți să utilizați dacă aveți, ușa din spate a casei. 

      Pentru persoanele din apartamente pulverizați liftul sau scările și folosiți mănuși pentru a apăsa butoanele. 

      Pulverizați-vă pantofii și încercați să folosiți aceiași pantofi pentru a intra și a ieși. Pulverizați-vă pantofii înăuntru și în afară. 

      Dacă este posibil, aplicați în permanență un umidificator la ușa din față și la ușa din spate, care 

      conține doar apă cu plasmă pură de la O Cupa O viata sau din cupele dvs. duble. 

      Pulverizați mânerele ușilor, perdelele și covoarele. 

      Beti 300 ml de apă de plasmă până la 500 ml în mici înghițituri în perioada de 24 de ore. 

      Inhalați puterea câmpului de deasupra apei cu plasmă printr-un pulverizator (sau cupă de 

      respirație cu bule) fără parti metalice prezente în aceasta sau creați și utilizați un sistem din plastic realizat personal. 

      Repetați procesul de inhalare timp de cel puțin 3 ori pe zi pentru o durată de 10 până la 15 minute de fiecare dată. 

      Utilizați aceleași aplicații pentru toate animalele din casa, deoarece si animalele sunt expuse la fel 

      ca oamenii la acest virus. Această aplicație poate fi folosita pentru toate creaturile care au sânge, care le curge sange in vene. 

      La sfatul domnului Keshe, creați pentru fiecare familie 5 căni individuale O Cupa O viata, întrucât fiecare ceașcă poartă propriile forțe/ puteri proprii pentru a vă sprijini și proteja pe dvs. și familia dvs. în epuizarea/descarcarea virusului de puterea sa. Păstrați canile la o distanță minimă de 1 metru de preferință fata de voi, în colțul fiecărei camere sau în camere diferite, dacă este posibil, pentru ca aceste câmpuri ale fiecărei cupe să nu interfereze între ele, iar cea mai bună poziție este în fața ferestrei. 

      Prin aplicarea apelor plasmatice din multiplele cupe O Cupa O viata și Cupele Duble/ Gemene, 

      prezente în casa ta, creezi o putere ridicată a mediului in care esti, ca prevenire împotriva virusului Corona. 

      Sfaturi, așa cum s-a explicat mai sus: Amestecați Apele cu plasmă și GANS-urile din toate cupele și aminoacizii împreună și aplicați așa cum s-a explicat mai sus. 

      În plus, în toate cazurile, la sfatul domnului Keshe 

      Implică-ti fiecare membru al familiei în acest proces.

      Pulverizați apa cu plasmă a unei O Cupa, O viata pe mânerele ușii. 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      mai ai frati pe acasa?

      Recunosc rudimente din spiritualitatea indiana (jefuita la greu de simpaticul iranian) 

      Urmeaza ceva bahai? 

      Asta era ordinea de "indoctrinare" garnisita cu "lasati iubirea sa va cuprinda in pragul unei lumii minunate ."..etc. 

      Daca nu suntem de acord nu suntem curati , nu rezonam si suntem opaci la adevarul absolut pe care tu il cunosti....(aici in general urmeaza story cu viata ta si relevatiile cunoscute cand etc, etc.)

      ")? 

      Esti un papagal frumos colorat, ce repeta poezii pline prostii!Orizont limitat!

      Dl Keshe este astrofizian, fraiere, nu a furat nimic...a inventat. Nu ai auzit de MAGRAV? mai studiaza si tu si apoi sa iti dai cu parerea. oricum esti un marginit. Nu e vina ta...esti spalat pe creier si suflet! 

      Ce papagl analfabet!

      Asa e corect!Ce papagal analfabet! Repeta aceleasi prostii mereu! Oamenii cauta remedii si el se amuza pe seama oamenilor de buna credinta! Prost, analfabet dar infumurat!Asa se intampla cu totii prostii, dau sfaturi inteleptilor.

      Statele Unite cheltuiește 15% din PIB-ul său pentru îngrijirea medicală, care ar trebui să se numească “îngrijirea pacienților”. Big Pharma nu are grijă decât de profiturile sale și nu se concentrează pe vindecare, ci doar pe simptome. Aceasta a creat clienți obișnuiți și permanenți. Nu există nici un tratament pentru cancer, diabet, autism, astm sau chiar gripă (vaccinarea este doar un alt mijloc de a face profituri uriașe și de a reduce populația planetei, n.b.). De ce ar trebui să existe remedii reale? Este un sistem întemeiat de oligarhi și plutocrați, nu de medici.

      În ceea ce privește cancerul, oh da, Societatea Americană de Cancer a fost fondată de Rockefeller în 1913, și a devenit o mega afacere fără să vindece deloc. O altă teorie a conspirației ar spune propaganda… În luna de conștientizare a cancerului de sân, este trist să vezi oameni spălați pe creier care primesc chimioterapie, radiații și intervenții chirurgicale știind că oricum nu vor scăpa și vor fi chinuiți groaznic datorită efectelor secundare,  

      Am avut si eu o experienta TRISTA aici pe site BURSA cu

      persoana pe care a ironizat-o Anonimu (dar NU inteleg de ce a repetat mesajul de atatea ori!).. 

      "Doamna" (in versiunea ei se numeste PACE in ebraica ) de la 7.4 si dupa aceea la 7.18, 7.19, 7.20,7.21 este fan Keshe (care dupa ea a inventat totul pe lume , chiar si saracul Hawking a furat de la acest personaj teoria "gaurilor negre") . 

      Este o persoana care "comunica eteric" vezi din raspunsurile pe care le-a postat la editorialul "Ce este dincolo de portile sperantei" de C Codita , are mari probleme psihice, si conform afirmatiilor ei nu este interesata de opinile celorlati - de aceea pentru "sustinere" posteaza sub diverse identitati , ca si aici. 

      Imi este mila de acest personaj cu personalitate multipla, care ocupa timpul celorlatii cu vibratiile entropiei si holograma 3D a universului,. Mi-a acaparat si mie mult timp , evina mea fiind ca am crezut ca discut cu o persona normala, pasionata de una de alta, pana cand a ajuns la " comunicarea eterica" (daca vreti sa va amuzati mergeti la editorialul lui C Codita sa ii cititi ineptiile pro Keshe).

      Probabil ca sub diverse aliasuri acum imi va raspunde si mie, dar cum spuneam, daca aveti timp de pierdut mergeti la raspunsurile de la editorialul lui C Codita . 

      in completare:

      scuze pentru tastatura mea defecta si timpul rapit celorlalti 

      Multumesc,

      Raspunsul la fatuca aia, s-a dus repetat ca postam de pe tableta , am bagat tableta in geanta cand am terminat si probabil s-a conectat la send de mai multe ori.

      N-am timp de propagandistii bahai care il pupa pe Keshe si nu am nimic cu ei (treaba lor), dar postarea aia aiurea n"avea NIMIC cu articolul lui V.I. 

      Si acesta tot american este....ca si M.

      Tehnologia Keshe – o posibilă cale de a revoluţiona umanitatea Este relativ puţin cunoscut la ora actuală faptul că în ultima sută de ani au existat zeci de inventatori geniali care au făcut descoperiri şi apoi dispozitive practice cu totul extraordinare, care dacă ar fi fost aplicate pe scară largă ar fi putut aduce un salt tehnologic radical pentru întreaga umanitate. Unul dintre cele mai uimitoare exemple în direcţia aceasta este cel al lui Nikola Tesla, care (printre multe alte realizări care nu sunt făcute nici măcar în ziua de astăzi publice) a început în anul 1901 construirea unui turn (denumit „Wardenclyffe Tower”) ce ar fi avut capacitatea să capteze energie electrică în mod gratuit din ionosferă şi să o transmită apoi fără cabluri oriunde pe Pământ.

      Înţelegând că dezvoltarea acestei tehnologii i-ar ruina profiturile provenite din afacerile cu petrol şi cărbune, bancherul J.P. Morgan a ordonat însă în anul 1917 dărâmarea imediată a turnului construit de Tesla. Deşi acest act reprezenta un atac grav la adresa ştiinţei şi chiar a prosperităţii întregii umanităţi, evenimentul a fost trecut sub tăcere atât de către mass-media, cât şi de către comunitatea ştiinţifică internaţională. Există de asemenea documente şi mărturii foarte concludente care arată că mai mulţi inventatori au pus la punct prototipuri funcţionale ale unor motoare care foloseau drept combustibil … apa. Câţiva dintre aceştia au fost Rudolf Diesel, Viktor Schauberger, Andrija Puharich, Stanley Meyer, Daniel Dingel sau Phil Stone. Răspândirea acestor motoare – al căror combustibil era atât de accesibil – ar fi şters, bineînţeles, imediat de pe faţa Pământului marea industrie petrolieră care de fapt aduce secătuirea şi poluarea planetei. Având totuşi în vedere doar uriaşele profituri financiare pe care le obţineau, marii industriaşi şi bancheri au fost înfuriaţi de perspectiva dezvoltării tehnologiei motoarelor cu apă. În consecinţă, prin influenţele 2 pe care le aveau, ei au făcut în aşa fel încât această invenţie să nu fie făcută publică, iar toţi acei ingineri geniali să fie discreditaţi, reduşi la tăcere, sau – unii dintre ei – chiar omorâţi. O situaţie absolut similară a avut loc în ultima sută de ani şi în domeniul medical. În mod asemănător s-au petrecut lucrurile, de exemplu, cu o adevărată pleiadă de doctori sau omeni de ştiinţă care au aplicat cu un imens succes tratamente pentru vindecarea cancerului. Să menţionăm mai întâi metodele simple şi eficiente oferite de savanţii Rudolf Steiner sau Linus Pauling (de două ori laureat alPremiului Nobel). 

      Pentru a fi totuşi sigur că implementarea noii tehnologii va avea loc, Mehran Keshe deja a răspândit principiile de bază ale acesteia prin zeci de conferinţe ţinute în marile oraşe ale lumii, prin zeci de interviuri online şi prin numeroase work-shop-uri. Aceasta face ca acum noua tehnologia Keshe să fie aproape imposibil de suprimat. Chiar dacă – aşa cum a fost de multe ori ameninţat – fondatorul Fundaţiei Keshe ar fi asasinat, tehnologia oferită de el va rămâne. Datorită promisiunii de a colabora nemijlocit cu guvernele tuturor naţiunilor, pe site-ul Fundaţiei Keshe nu au putut fi încă prezentate rezultatele principale, extraordinare, ale noii tehnologii. Sunt prezentate doar o serie de rezultate 5 experimentale oarecum secundare atât din domeniul fizicii, cât şi din domeniul medical. Acestea dovedesc totuşi că metodele Keshe funcţionează. Cu privire la dovezile şi experimentele principale, membriiFundaţiei Keshe au declarat categoric că au multiple înregistrări video (de exemplu cu sisteme de zbor operaţionale, capabile să realizeze deplasări extrem de rapide pe verticală sau lateral), dar că deocamdată nu pot să le facă publice. De altfel este de remarcat că MT Keshe a dorit de mai multe ori să prezinte public rezultate foarte concrete ale tehnologiilor sale, dar a fost de fiecare dată în mod prompt blocat de către diferiţi agenţi guvernamentali.

      În anul 2004 inginerul Mehran Keshe pusese deja la punct o tehnologie care promitea posibilităţi extraordinare, constituită după modelul funcţionării tuturor structurilor din Univers (atomi, planete, stele, galaxii, etc). Rezultatele experimentale au confirmat pe deplin modelul teoretic, ceea ce ar fi putut reprezenta recunoaşterea unui succes de-a dreptul epocal pentru ştiinţă. Şi totuşi, comunitatea ştiinţifică a ignorat aproape complet rezultatele lui Keshe. Cu toate acestea, în aprilie 2004 a avut loc un eveniment care reflectă foarte concludent poziţia savanţilor convenţionali faţă de rezultatele savantului iranian. Dorind să comunice o parte din concluziile teoriilor sale, fizicianul iranian a trimis un studiu al său intitulat „Crearea găurilor negre”Societăţii Regale Britanice de Astronomie. Societatea i-a transmis în data de 8 iulie 2004 un răspuns scris în care îl informa că nu îi poate publica studiul, dar că îl va păstra totuşi în bibliotecă pentru eventuale consultaţii. Faptul mai mult decât semnificativ este însă că în exact aceeaşi zi în care a primit răspunsul de la societatea britanică, binecunoscutul savant Stephen Hawking a anunţat public că după 30 de ani în care a crezut că găurile negre nu eliberează energie, s-a răzgândit şi a făcut publică o nouă teorie. Această nouă 9 teorie era însă exact o imitaţie a studiului lui MT Keshe, conform documentului trimis societăţii de astronomie! Obiecţiile lui Keshe adresate Societăţii Britanice de Astronomie au rămas fără răspuns.

      Dupa ce ca esti ignorant te apuci sa faci pe grozavul baietica! Te rog sa nu mai semnalizezi macar, sa arati cat de superficial si neinformat esti.

      Apreciez toate geniile! Vi le fac si voua cunoscute in contextul pandemieie, mai ales ca are solutie antivirus bazata pe stiinta plasmatica. Prostii se cred atotstiutori si nu recunosc cand gresesc..pana nu e si fudul, parca nu e prost destul.Fii mai retinut! 

    Statele Unite cheltuiește 15% din PIB-ul său pentru îngrijirea medicală, care ar trebui să se numească “îngrijirea pacienților”. Big Pharma nu are grijă decât de profiturile sale și nu se concentrează pe vindecare, ci doar pe simptome. Aceasta a creat clienți obișnuiți și permanenți. Nu există nici un tratament pentru cancer, diabet, autism, astm sau chiar gripă (vaccinarea este doar un alt mijloc de a face profituri uriașe și de a reduce populația planetei, n.b.). De ce ar trebui să existe remedii reale? Este un sistem întemeiat de oligarhi și plutocrați, nu de medici.

    În ceea ce privește cancerul, oh da, Societatea Americană de Cancer a fost fondată de Rockefeller în 1913, și a devenit o mega afacere fără să vindece deloc. O altă teorie a conspirației ar spune propaganda… În luna de conștientizare a cancerului de sân, este trist să vezi oameni spălați pe creier care primesc chimioterapie, radiații și intervenții chirurgicale știind că oricum nu vor scăpa și vor fi chinuiți groaznic datorită efectelor secundare  

    1. tu esti nebuna aia ?

      ce are tampo , sistemul cu cercetarea medicala aplicata si tratamentele viabile? 

      mai conspiratie paranoida , in mintea ta schizo ne facem toti bine NUMAI cu imnuri si retete K?  

      tratamentele functioneaza cretino, iar tu ucizi sperante si adevar, minti sa iti promovezi tampeniile tale Keshe.

      lasa-ne , pa  

      Tu esti mahalagioaica ignoranta! Nu intelegei nimic despre stiinte si adevar, despre faptul ca se face comert cu boala! Chiar asa credula esti? Sistemul te-a format vulgara, triviala, fara scoala!

      medici, produs ai acestui sistem de invatatament si sistem, in general. Ne vor doar consumatori neinformati!

      Stii tu ce insemana un geniu!? Ai trait tu prinbtre genii? Te-au format? Nu ai avut tu acest norocul acesta! Macar acum sa te informezi despre metode necostisitoare si sigure de tratament. Eu la 57 de ani arat si am energie ca la 20, doar folosind medicina geniilor, adica fara produse chimice, totul natural.Am studiat in 7 tari timp de 25 de ani, 24 de limbi straine, am 3 licente, 2 masterate si 2 doctorate si inca mai studiez pentru a putea sa ii invat pe altii din ce stiu sa fac...Crezi ca permit unor analfabeti sa imi vorbeasca in acest registru de mahala?Sa iti fie rusine! 

      Ne trebuie vindecare, nu tratare! Medicina este limitata! Si eu sunt medic onest, nu presciptor de medicamente alopate.

      Cu asa pacienti neinformati care sa umple buzunarele pharma si pe ale medicilor...Nu am luat niciodata vreun medicament alopat si nu voi lua iar pacientilor mei le prescriu doar suplimente alimentare care vindeca, nu trataeaza. Nu vreau sa va sperii dar Covid duce la cancer.. Vom trai si vom vedea.In plus organismul se vindeca singur prin programe pozitive.De ce iti este frica, nu scapi. 

      fatuca mergi de te trateaza ...

      la 57 de ani ai mari probleme, dar poate mai sunt ceva sperante...  

      invata despre gen , ai o noua tema de doctorat (ce iaste genul masculin si ce iaste genul feminin), specific GENUL nu geniul, ca in asta ai expertiza milenara.... 

      esti PENIBILA si agramata "doctoro" poate studiezi si ortografia limbii romane pe langa fantasmagoricele si inutilele tale studii.... 

      i-a vezi medicina genilor (care te ajuta in comunicarea eterica personala(?!) apropo pe asta cum o explici pentru noi , licentiato) te ajuta asa un pic ? 

      Imi perd timpul cu tine si cei de aici au inteles ce "panarama" esti cu Keshe al tau si gramada de genii aferente... 

      1 sfat de fapt 1 reteta naturista pentru tine: 

      APA RECE APLICATA PRIN DUSURI REPETATE (la faza de spume la gura ) 

      PRIVIT CER si MEDITARE la ORGOLIU SI PROSTIE (toata ziua si majoritatea noptii) 

      etape de autocritica severa (fara flagerare, la 2 ore...) 

      INCHIS PC si PRIVIT IN OGLINDA (la faza de post creatie schizo) 

      SOMN INTENS si PACE ... 

      PA

      penibilo schimba registrul

      te repeti licentiato VEDE orice persoana!  

      nu trebuie sa fi un "GENIU" (pustiu) ca tine

      Hai PA!!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb