Economic Times: Clasa de vârf a mediului de afaceri din India părăseşte companiile după Covid

A.F.
Miscellanea / 26 noiembrie 2023

Economic Times: Clasa de vârf a mediului de afaceri din India părăseşte companiile după Covid

În primele 10 luni ale anului 2023, nu mai puţin de 110 de directori executivi sau directori generali, care deţineau şi funcţii în consiliile de administraţie ale companiilor listate la NSE, au decis să îşi părăsească poziţiile, conform economictimes.indiatimes.com.

Această cifră se aliniază cu numărul din aceeaşi perioadă a anului 2022, iar aceşti doi ani consecutivi reprezintă cea mai mare rotaţie a directorilor executivi/directorilor generali în perioada ianuarie-octombrie din ultimul deceniu, comparativ, în 2014 au fost înregistrate 65 de plecări ale directorilor executivi/directorilor generali în primele 10 luni şi 79 pe tot parcursul anului calendaristic şi conform Indicelui global al rotaţiei directorilor executivi, realizat de firma de consiliere în conducere şi căutare de executivi Russell Reynolds Associates, rata anuală globală de rotaţie a directorilor executivi a scăzut de la 10% în 2020 la 8,9% în 2021, menţionează sursa.

Pe măsură ce ţările au depăşit perioada pandemică, această rată a atins un maxim de cinci ani de 11,2% în 2022 şi a rămas ridicată în primele trei trimestre ale anului 2023, iar în India, în primele 10 luni ale anului 2020, au avut loc 96 de plecări ale directorilor executivi/directorilor generali, cifră care a scăzut la 93 în aceeaşi perioadă a anului 2021, conform datelor economictimes.indiatimes.com.

Majoritatea plecărilor din 2023 au fost clasificate drept demisii, potrivit sursei,iar rotaţia directorilor a avut caracter ciclic de-a lungul anilor, dar în general a fost în creştere şi consiliile de administraţie, firmele de consultanţă în guvernanţa corporativă şi experţii în recrutare atribuie această schimbare la o varietate de factori, inclusiv aşteptări mai mari şi o toleranţă în scădere pentru subperformanţa în poziţiile de conducere, mediul de afaceri tot mai complex şi provocator, plin de perturbări, precum şi lupta acerbă pentru talentele de top, precizează sursa.

"Funcţia de top devine mult mai dificilă", a declarat Harsh Mariwala, preşedintele companiei de bunuri de consum Marico.

"În perioada pandemiei, exista multă incertitudine cu privire la viitor. Toată lumea a adoptat o poziţie de aşteptare şi a făcut tot ce era necesar, ceea ce s-a reflectat în cifrele scăzute ale rotaţiei", a adăugat Pranav Haldea, directorul general al Prime Database Group.

După pandemie, nu doar că a existat un backlog acumulat al rotaţiei, ci s-a înregistrat şi o redresare semnificativă în economia generală, tradusă într-o multitudine de oportunităţi la nivel înalt, mai precizează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb