Economistul şef al Băncii Angliei: "Britanicii trebuie să accepte că acum sunt mai săraci"

D.T.
Internaţional / 27 aprilie 2023

Economistul şef al Băncii Angliei: "Britanicii trebuie să accepte că acum sunt mai săraci"

Companiile şi lucrătorii din Marea Britanie încearcă să transfere impactul inflaţiei de la unii la alţii, iar asta riscă să ducă la o inflaţie persistentă, consideră Huw Pill, economistul şef al Băncii Angliei, potrivit News.ro.

"Acum ne confruntăm cu acea reticenţă de a accepta că da, avem cu toţii o situaţie mai proastă, că toţi trebuie să suportăm impactul", a spus Pill într-un episod din Columbia Law School şi podcast-ul "Beyond Unprecedented" al Centrului Millstein, lansat ieri.

"Să încercăm să transferăm acel cost către unul dintre compatrioţii noştri şi să spunem, vom fi bine, dar ei vor trebui să ne suporte partea, ca la jocul dă mai departe pachetul... este ceea ce generează inflaţie", a arătat el.

Pill a discutat despre "seria de şocuri inflaţioniste" care a alimentat inflaţia în ultimele 18 luni, de la întreruperea aprovizionării cauzate de pandemie şi programele guvernamentale de sprijin pentru gospodării care stimulează cererea, până la invazia rusă în Ucraina şi creşterea rezultată a preţurilor energiei în Europa.

Aceasta a fost urmată de vremea nefavorabilă şi de un focar de gripă aviară, care au determinat creşterea preţurilor alimentelor.

Dar Pill a spus că nu aceasta este toată povestea şi că este "normală" schimbarea comportamentului celor care stabilesc preţuri şi salarii în economii, inclusiv Regatul Unit şi SUA, atunci când costurile vieţii, cum ar fi facturile energiei, cresc, lucrătorii cer salarii mai mari şi afacerile măresc preţurile.

"Desigur, acest proces se înfrânge singur, în cele din urmă", a spus Pill.

El a adăugat că Regatul Unit, care este un importator net de gaze naturale, s-a confruntat cu o situaţie în care mărfurile pe care le cumpără din restul lumii s-au scumpit mult în raport cu ceea ce vinde restului lumii, în primul rând servicii.

Regatul Unit importă aproape jumătate din alimente.

"Dacă ceea ce cumperi s-a scumpit mult în raport cu ceea ce vinzi, vei fi mai rău", a spus Pill.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. foarte buna ultima propozitie pt colonia romania.

    Situatia in UK este foarte grea pentru toti ,angajati ,firme mici ,firme mari ...si la origine sunt : impactul Brexitului ,imigratia ilegala (de 8 ori mai mare decat cand Boris Johnson a facut campanie pt Brexit exact pe tema asta ). Efectiv e o saracire generalizata ,care acum e recunoscuta oficial.. In ciuda acestor dezvoltari globale negative ,cu siguranta cetatenii UK si rezidentii inteleg exact care sunt cauzele ,ce vedem este ca guvernul UK insista cu promovarea razboiului ,nu numai din Ucraina . Acum sunt voci editoriale care cer ca Europa sa se implice concret in Taiwan ,ca ar fi iminent un razboi acolo si e datoria EU ...sa apere democratia si acolo ! ?! Cam cum sa intervina europenii (inclusiv UK ,ca pe ei ii vizeaza campania de presa ) sa care armament ,avioane nave ,soldati etc intr o zona atat de indepartata ,unde de fapt sunt aliante locale formate din tarile interesate . Tari care au ajuns intr o pozitie mai economica mai buna de cand EU a acceptat sanctiunile propuse de SUA impotriva Rusiei . Euroapa ,inclusiv UK are acum probleme grava ,eu zic sa se concentreze guvernarea EU si a UK pe ameliorarea crizei si a saraciei si a deficitului pe energie si combustibil ,ca nu ne mai permitem actiuni politienesti globale! Si nici finantare a razboaielor nu si mai permit europenii exact pentru ca au saracit !

    "Britanicii trebuie să accepte că acum sunt mai săraci"

    Inarmarea si razboiul trebuie platit de populatia fraierita 

    1. Putler a direcționat veniturile din resruse în armata sovietică timp de 10 ani. Investițiile au rămas pe câmpii în Ucraina.

      Populația fraierită este sovietică. 

    Da, dar ii incalzeste faptul că, fac parte din "Lumea civilizată", intre timp scăpătată!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb