Edata şi Mobius Solutions oferă suport ANAR

Comunicat Edata
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 februarie 2007

Edata a oferit consultanţă companiei Mobius Solutions în implementarea unor soluţii de eficientizare şi optimizare a activităţii Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), bazată pe analiza proceselor de lucru din cadrul acestei instituţii.

Pentru atingerea obiectivelor propuse, privitoare la creşterea capacităţii de reacţie în cazul evenimentelor hidrologice periculoase şi îmbunătăţirea sistemului de gestiune a patrimoniului public gestionat (diguri, poduri, staţii hidrologice etc.), ANAR - autoritatea naţională responsabilă cu aplicarea strategiei în domeniul gospodăririi şi valorificării apelor, precum şi cu gestionarea reţelei naţionale a resurselor de apă aparţinând domeniului public - utilizează aplicaţiile Cadastru v 2.0 şi Dispecer v 2.6, realizate de compania Mobius Solutions.

Pentru ca aceste aplicaţii să răspundă cât mai eficient cerinţelor specifice activităţii desfăşurate în cadrul ANAR, era necesară realizarea unei analize a procesele de lucru interne, conform atribuţiilor ce revin instituţiei cu privire la administrarea infrastructurii sistemului naţional de gospodărire a apelor, de supraveghere hidrologică şi hidrogeologică, cât şi de monitorizare a cantităţii şi calităţii resurselor naţionale de apă. Astfel Mobius a contractat serviciile companiei Edata datorită competenţelor specifice şi a experienţei acumultate în domeniu.

La elaborarea analizei proceselor de lucru, echipa Edata a utilizat o metodologie complexă, care a permis culegerea informaţiilor semnificative din actele normative ce reglementează domeniul de activitate al instituţiei şi documentele de uz intern ale acesteia. Informaţiile au fost procesate şi transpuse în diagrame conforme cu standardul BPMN (Business Process Modeling Notation), specific pentru domeniul modelării proceselor. Tinand cont de specificul proceselor analizate şi de cerinţele clientului, specialiştii Edata au formulat recomandări în vederea implementării cu succes a aplicaţiilor software de către echipa Mobius Solutions.

"Parteneriatul cu Edata ne-a fost de un real folos datorită singularităţii tipului de organizare şi al specificului activităţilor ANAR, rezultatele obţinute în urma analizei ajutându-ne să dezvoltăm şi să implementăm soluţii care să răspundă problemelor deosebit de dificile privind creşterea capacităţii de reacţie a ANAR în cazul evenimentelor hidrologice periculoase, permiţând îmbunătăţirea gestiunii situaţiilor de criză", subliniază Horaţiu Vasii, directorul general al companiei Mobius Solutions.

Despre Administraţia Naţională Apele Române

Înfiinţată în anul 2002 prin Hotărârea Guvernului nr. 107, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) are drept scop aplicarea strategiei în domeniul gospodăririi şi valorificării apelor, precum şi gestionarea reţelei naţionale de măsurători hidrologice, hidrogeologice şi de calitate a resurselor de apă ce aparţin domeniului public.

Autoritatea are în administrare: 78.905 km cursuri de apa; 295,6 mii ha suprafaţa de teren cu ape; 270 lacuri de acumulare cu un volum total de 14,5 miliarde mc, din care 114 lacuri cu acumulare nepermanentă; 7100 km diguri pentru apărarea localităţilor şi terenurilor agricole; 6600 km regularizări de râuri şi 1320 km apărări şi consolidări de maluri; 157 canale de aducţiune cu o lungime de 1100 km; 59 staţii de pompare a apei cu un debit instalat de 237 mc/s; 49 prize de apă şi noduri hidrotehnice cu un debit total instalat de 249 mc/s; 178 alte lucrări hidrotehnice; 122 lacuri naturale.

Despre Mobius Solutions

Compania activează pe piaţa IT din România începând cu anul 2001, fiind fondată de specialişti cu experienţă considerabilă în domeniu, dobândită deopotrivă în România şi în proiecte internaţionale. Mobius Solutions oferă Sisteme de Suport Decizie în timp real, Sisteme de gestiune speciale utilizând baze de date distribuite, Soluţii de replicări de baze de date în timp real, soluţii de gestionare a bazelor de date federalizate, servicii de analiză şi arhitectură informaţională, concepţie şi dezvoltare de aplicaţii speciale, data mining, aplicaţii web dedicate.

Despre Edata

Edata este o companie specializată în servicii de management al proceselor de lucru (Business Process Management). Oferta de servicii a companiei acoperă în prezent domenii variate de competenţă, precum: documentarea, analiza, modelarea, automatizarea şi monitorizarea proceselor; consultanţă în managementul conformităţii şi managementul schimbării; consultanţă pentru proiectarea şi implementarea arhitecturilor de tip enterprise (Enterprise Architecture); consultanţă tehnologică; dezvoltare şi implementare de aplicaţii software; project management; outsourcing.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb