EDF vrea să intre pe piaţa românească a producţiei de energie

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 aprilie 2008

"Electricite de France" (EDF) analizează posibilitatea dezvoltării unor proiecte greenfield de producere a energiei în România, a declarat, ieri, directorul de dezvoltare al companiei pentru regiunea Europei de Est şi Sud-Est, Serge Bouvier. "Din 2007, analizăm posibilitatea instalării în Româ­nia a unor centrale eoliene, întrucât această ţară are un potenţial eolian foarte mare", a spus domnia sa, în cadrul unui seminar pe teme de eficienţă energetică.

Potrivit Rompres, EDF este interesată de construirea unei termocentrale pe cărbune de import, dar şi de preluarea unei hidrocentrale mari, pe care să o retehnologizeze. "Avem în vedere deschiderea unui birou în România, dar nu ştim încă orizontul de timp în care aceste intenţii se vor concretiza. Deocamdată doar studiem piaţa. Am avut discuţii informale cu autorităţile româ­ne din domeniu, dar nu am primit răspunsuri concrete", a arătat Serge Bouvier, precizând că EDF nu are încă un buget alocat pentru viitoarele activităţi în România.

Oficialul companiei franceze a mai spus că există şi posibilitatea de a intra pe piaţa furnizării de energie în România, prin subsidiara EDF Trading. "Am fi dorit să achiziţionăm o companie de distribuţie a energiei, dar deocamdată am înţeles că Guvernul României are în plan includerea distribuţiilor neprivatizate în compania energetică naţională", a mai declarat domnul Bouvier.

Oficialul companiei franceze a mai spus că ideea construirii unei noi centrale nucleare în România este bună, iar EDF va decide dacă se va implica în acest proiect în funcţie de tehnologia care va fi utilizată. Bouvier a mai spus că, în opinia sa, preţul electricităţii în regiunea Europei de Est şi Sud-Est va creşte în următoarea perioadă, din cauza majorării tarifelor pe piaţa cărbu­nelui şi a petrolului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb