EDIŢIE ANIVERSARĂ / LUCIAN ISAC, ESTINVEST: "După un sfert de veac, avem o infrastructură a pieţei capabilă să asigure finanţare şi oportunităţi de investiţii"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

Lucian Isac

Lucian Isac

"Următorii ani trebuie să aducă în prim-plan actorii cei mai importanţi ai bursei: investitorii de retail"

"Doar prin promovarea şi dezvoltarea pieţei locale de capital, economia României îşi va găsi locul meritat în interiorul Uniunii Europene"

La 25 de ani de la prima tranzacţie realizată la Bursa de Valori Bucureşti, ţara noastră are o infrastructură a pieţei de capital care poate să asigure atât finanţare pentru dezvoltarea afacerilor, precum şi oportunităţi de investiţii, a apreciat Lucian Isac, director general al societăţii de intermediere Estinvest.

Brokerul ne-a spus: "În anii "90, multe domenii au avut un start facil, însă nu a fost şi cazul pieţei de capital. Deşi o bursă modernă era o condiţie pentru ca economia să se dezvolte, fiecare element a trebuit adăugat cu o atentă coordonare şi fiecare pas a necesitat efort susţinut din partea tuturor, «arhitecţi» sau «constructori». După un sfert de veac, România modernă se poate lăuda cu o infrastructură a pieţei de capital ce este capabilă să asigure atât finanţare, cât şi oportunităţi de investiţii. Focusarea pe îmbunătăţirea aspectelor de ordin tehnic sau legislativ au oferit emitenţilor şansa de a se apropia de piaţa bursieră cu mai multă îndrăzneală, condiţie esenţială a dezvoltării lor şi, implicit, a întregii economii".

Din punctul său de vedere, în următorii ani trebuie să fie aduşi în prim-plan actorii cei mai importanţi ai bursei: investitorii de retail, cei care vor contura viitorul pieţei financiare.

"Atât generaţiile mature, cât şi cele mai tinere, sunt în căutare de informaţii şi oportunităţi de investiţii, iar dezvoltarea va depinde doar de viteza şi calitatea cu care li se va răspunde acestei necesităţi de asigurare a independenţei financiare", spune Lucian Isac.

Doar prin promovarea şi dezvoltarea pieţei locale de capital, economia Româ­niei îşi va găsi locul meritat în interiorul Uniunii Europene, subliniază directorul de la Estinvest.

Acesta ne-a mai spus: "Pentru aceasta, este obligatoriu ca BVB să completeze toată gama de instrumente oferite investitorilor, finalizând cât mai urgent operaţionalizarea pieţei derivatelor, iar pe de altă parte, să se promoveze cât mai mult în rândul publicului larg, atât prin programe de educaţie financiară, cât mai ales prin campanii agresive de marketing.

La mulţi ani BURSA DE VALORI BUCUREŞTI! Mulţumim BURSA!"

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Am avut placerea sa-l ascult de cateva ori pe dl. Lucian Isac la evenimentele organizate de BVB.

    De fiecare data are un discurs informativ, echilibrat si optimist, fara a fi insa exaltat desi lucreaza in sell-side.

    Ii doresc sanatate si succes in activitate! 

    Dincolo de aniversare, cel mai important mesaj ar fi ca BVB să-si completeze gama de instrumente oferite investitorilor, sa finalizeze operaţionalizarea pieţei derivatelor, si deasemenea sa se promoveze mai mult.

    1. eu as zice mai degraba sa fie introduse cursuri optionale de piete de capital, asigurari si banci in liceu (clasa a 11 a sau a 12a)

      trebuie formate generatii de oameni care daca nu sunt specialisti , macar sa aiba idee ce e aia bursa.... sa nu o considere ca acum ca fiind loto 6/49 pentru aia destepti :) ...  

    Dupa 25 de ani, sigur nu mai avem brokeri

    1. De cateva luni nu se vede nimic....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb