EDIŢIE ANIVERSARĂ / NICOLAE GHERGUŞ, CONFIDENT INVEST: "România însăşi a parcurs un sfert de secol de căutări şi învăţare a ceea ce înseamnă economie de piaţă"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

Nicolae Gherguş

Nicolae Gherguş

"Investiţiile în Piaţa de Capital din ţara noastră sunt prinse într-o menghină, iar Bursa şi brokerii trebuie să se lupte pentru investitori pe două fronturi"

"Pentru a atrage investitori, Piaţa de Capital din România trebuie înveţe să devină seducătoare, până aproape de limita imoralităţii"

Cei 25 de ani scurşi de la prima tranzacţie realizată la Bursa de Valori Bucureşti a fost, în linii mari, o perioadă bună care, desigur, putea să fie de excepţie, este de părere Nicolae Gherguş, administrator Confident Invest, fostă firmă de brokeraj care acum prestează servicii de consultanţă de business, domnia sa adăugând că, totuşi, aşa cum a mai atras atenţia şi cu alte ocazii, nu putem să avem o bursă minunată într-o ţară mediocră.

"România însăşi a parcurs un sfert de secol de căutări şi de învăţare a ceea ce înseamnă economie de piaţă şi bună guvernanţă, atât mediul privat cât şi statul, în ansamblul lor. Dacă mediul privat a arătat mereu capacitatea de a se autoregenera şi reinventa, nu acelaşi lucru putem spune despre clasa politică, a cărei evoluţie este aproape nesemnificativă", ne-a transmis Nicolae Gherguş, care este unul dintre cei mai vechi brokeri din ţara noastră.

Administratorul Confident Invest a a adăugat: "Cred că este inutil să precizez, mai ales că este încă un aspect vizibil, că lipsa de educaţie atrage după sine susţinerea unei clase politice incompetente, care la rândul ei generează lipsă de educaţie, dar şi neînţelegerea fenomenelor sociale şi economice, împietând şi împiedicând inclusiv dezvoltarea unei Pieţe de Capital puternice".

Referitor la perspectivele de dezvoltare ale pieţei noastre pentru următorii cinci-zece ani, Nicolae Gherguş spune că a fost şi rămâne încrezător în viitorul bursei, având în vedere atât nevoile mediului de afaceri cât şi ale investitorilor.

"Mediul investiţional din România este într-un proces durabil de diversificare, numărul şi calitatea investitorilor privaţi este în creştere, fondurile de pensii sunt în proces de maturizare şi de înţelegere a propriei importanţe", a punctat brokerul.

În domeniul serviciilor bursiere este greu să se facă predicţii pe zece ani, spune Nicolae Gherguş, dar crede că este suficient ca BVB să fie cu ochii pe pieţele mari şi pe cererea de servicii pe care trebuie să o furnizeze companiilor şi investitorilor.

"Viziunea mea structurală este că investiţiile în Piaţa de Capital din România sunt prinse într-o menghină, iar Bursa şi brokerii trebuie să se lupte pentru investitori pe două fronturi", spune domnia sa.

Pe de o parte, în privinţa investiţiilor pe termen lung, trebuie să compenseze atracţia pe care o exercită investiţiile în domeniul imobiliar, în vreme ce în privinţa speculaţiilor trebuie să faciliteze servicii pentru a atrage fluxurile care de mulţi ani se scurg în pieţele de Forex&CFD şi criptomonede sau chiar în cele de pariuri şi jocuri de noroc, a explicat Nicolae Gherguş.

În opinia sa, aceste două repere trebuie avute în vedere în orice strategie pe termen mediu şi lung a Bursei de Valori.

"Pentru a atrage investitori, Piaţa de Capital din România trebuie înveţe să devină seducătoare, până aproape de limita imoralităţii. Dacă celor care decid astăzi în Piaţa de Capital viitorul li se arată facil, atunci le pot spune împăcat că se găsesc pe un drum greşit", a concluzionat administratorul Confident Invest.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb