EDPR inaugurează un nou parc eolian în Polonia

F.D.
Companii / 20 octombrie 2022

EDPR inaugurează un nou parc eolian în Polonia

EDP Renewables, producător de energie regenerabilă din lume, a inaugurat astăzi parcul eolian Budzyñ din vestul Poloniei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, parcul eolian operează 35 de turbine, fiecare cu o capacitate de 2.0 MW, însumând o capacitate totală instalată de 70 MW. Proiectul va permite economisirea a peste 215.000 de tone de CO2 pe an şi va furniza energie pentru mai mult de 85.000 de gospodării. Acest nou parc eolian reflectă angajamentul EDPR faţă de dezvoltarea economiei locale prin crearea de noi locuri de muncă pe termen lung, precum şi prin adăugarea de energie curată pe piaţa poloneză în perspectivă naţională.

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanţi ai administraţiei locale şi reprezentanţii EDPR, pe lângă participarea specială a elevilor din şcoala Budzyñ. În total, peste 160 de participanţi au sărbătorit inaugurarea.

"Parcul eolian Budzyñ este un punct de referină important pentru EDPR, atât din punct de vedere local, cât şi naţional. Proiectul nu numai că va adăuga energie curată la reţea într-o perioadă atât de nesigură pentru piaţa energiei poloneze, dar va contribui, de asemenea, la scăderea preţurilor energiei, la crearea de noi locuri de muncă, infrastructură şi venituri fiscale pentru administraţia locală şi cetăţeni. EDPR contribuie cu mândrie la independenţa energetică a Poloniei şi va continua să ajute la accelerarea tranziţiei energetice la nivel global", a declarat Joaquim Barbosa, director general EDPR Polonia.

Construcţia parcului eolian Budzyñ a fost realizată în patru faze. Primii 40 MW au fost conectaţi la reţea la sfârşitul lunii aprilie 2022, iar următorii 20 MW la sfârşitul lunii august 2022. Cei 4MW şi 6MW rămaşi vor fi conectaţi la sfârşitul lunii octombrie.

Parcul eolian din Budzyñ (70 MW) este a treia investiţie realizată de EDPR în Polonia - împreună cu Parcurile eoliene din Margonin (120 MW) şi Paw³owo-Go³añcz (80 MW). Adunate, acestea pot furniza energie cu o capacitate totală de 270 MW, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb