EFE: Netanyahu avertizează că nimeni din exterior nu-i va putea impune ce decizie să ia după atacul iranian

R.S.
Internaţional / 17 aprilie

EFE: Netanyahu avertizează că nimeni din exterior nu-i va putea impune ce decizie să ia după atacul iranian

Premierul israelian Benjamín Netanyahu a avertizat astăzi că nimeni din rândul partenerilor săi externi nu-i va putea impune ce decizie să ia cu privire la răspunsul Israelului în urma atacului cu drone şi rachete, pe care Iranul l-a efectuat sâmbătă noaptea ca represalii după un atac aerian asupra consulatului iranian de la Damasc, conform EFE.

"Le mulţumesc prietenilor noştri pentru sprijinul lor în apărarea Israelului şi pentru toate sfaturile lor. Dar vreau să fiu clar: noi singuri ne vom lua deciziile. Statul Israel va face tot ce este necesar pentru a se apăra", a indicat Netanyahu la începutul unei şedinţe de guvern, potrivit agenţiei EFE.

El a făcut această declaraţie după ce s-a întâlnit cu miniştrii de externe britanic şi german, David Cameron şi Annalena Baerbock, veniţi în Israel pentru a-l convinge să manifeste reţinere, cu scopul de a se preveni o spirală a represaliilor care să conducă la un război regional.

Ca răspuns după atacul aerian din 1 aprilie asupra consulatului iranian la Damasc, soldat cu 13 morţi, dintre care doi generali din Corpul Gardienilor Revoluţiei, Iranul a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică asupra Israelului 110 rachete balistice, 38 de rachete de croazieră şi circa 200 de drone, iar dintre acestea şapte rachete balistice au lovit teritoriul israelian, restul proiectilelor fiind toate doborâte, potrivit unei declaraţii a ministrului israelian pentru problemele diasporei Amichai Chikli, relatează EFE.

Israelul a fost ajutat în respingerea atacului iranian de SUA, Marea Britanie, Franţa şi Iordania, ale căror forţe aeriene au intrat în acţiune pentru a doborî drone şi rachete, la operaţiune participând de asemenea nave militare americane echipate cu sisteme anti-rachetă.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a declarat miercuri că ţara sa a optat pentru un atac "limitat" după bombardamentul asupra consulatului său de la Damasc (aflat pe teritoriu iranian, conform convenţiilor diplomatice internaţionale) şi a ameninţat Israelul cu un "răspuns feroce şi sever" în cazul vreunei noi acţiuni militare contra ţării sale, în timp ce cabinetul de război israelian încă nu a decis cum va replica atacului iranian, dar a dat de înţeles că vor exista represalii, informează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ... inteleg puterea in (cel putin) doua forme: ... cinetica si potentiala ... acea cinetica e vizibila pentru toti! ... am manageriat un club ( de fapt dpua - antagonice...) ... aprox 2000 pers pe seara ... cu 4-6 bodyguards ... am ajuns la concluzia ca secretul sta in a minimiza ... importanta scandalagiilor ...

    Israel are obligatia de a raspunde Iranului cel putin ce aceiasi moneda .Asadar Israel va ataca pe model Iranian .Care vor fi pagubele Iranului vom vedea cum vom vedea si daca Rusia si China il va ajuta pe model occidental .Daca nu sa suporte consecintele .

    1. ... israel l-a ales be barabas ... pentru ca aveau o problema cu romanii ... iranul a ales sa sacrifice 300 de drone degeaba ...

      ... nimeni nu are nici o obligatie ... dar toti avem o raspundere!!! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb