EFECTUL ALEGERILOR PARLAMENTARE: Ludovic Orban a demisionat din fruntea Guvernului

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 8 decembrie 2020

Ludovic Orban a demisionat din fruntea Guvernului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a demisionat, aseară, din funcţia de prim-ministru al României, în urma rezultatului înregistrat de liberali la alegerile parlamentare de duminica trecută. "Am decis să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv precis. Odată exprimată voinţa cetăţenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern.

România are nevoie de un guvern responsabil care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care doresc modernizarea şi dezvoltarea ţării. Decizia mea arată că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru, deoarece negocierile trebuie să ducă la un guvern forma din partidele politice de centru dreapta. (...) Îmi inchei mandatul de premier, după un an şi o luna, în care România s-a confruntat cu o situaţie extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o criză economică şi sanitară fără precedent", a declarat Ludovic Orban.

El a precizat faptul că obiectivul pe care îl are este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD şi care să formeze un guvern ce va oferi garanţia unei direcţii corecte a ţării şi garanţia utilizării corecte şi eficiente a resurselor financiare pe care le vom avea în următorii patru ani.

"Demisa mea vreau să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcţie, nu pun condiţii. Pentru mine interesul României este deasupra interesului PNL şi deasupra interesului meu personal", a mai spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a menţionat că, după demisia sa, Guvernul va fi condus, de un membru al Cabinetului desemnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Bai Sica, eu tot n-am inteles pana la urma de ce ti-ai dat demisia(din punctul tau de vedere)? Mai ales ca ieri ne spuneai, ca tu si PNLeprele tale sunteti multumiti de rezultat! Asa, doar pentru ca ti-a indicat Plavanul? Adica, daca Plavanache iti spunea sa te arunci in cap de pe Palatul Victoria, chiar faceai acest gest? Inseamna ca ti-ai batut cu mana ta, cuiul in propriul cosciug politic si nu numai, deci poti acuma sa-ti ineci amarul prostiei de slugoi, in foarte multe pahare de vodka!

    1. Ca sa poata Iohannis militariza guvernul si Romania. E atat de simplu.

      Eu am ridicat o alta problema, si anume ce l-a determinat pe Sica dpdv personal, sa-si dea demisia?!

      Caracterul de sluga și faptul că i s-a promis altceva. Ce rost avea s-o mai lungească ? Trebuie sa vină Ciuca sa pună la punct vaccinarea și cumpărarea de armament de la americani. Nu e timp de pierdut. Alegerile nu contează

      minti ca un caine Cristian

      nu militarizeaza Romania nimeni !

      .. stati, dom'le, asa, nu va pripiti, lasati-ma un pic sa-mi trag rasuflarea si sa-i trimit pe toti astia la plimbare si va raspund de indata.

      Ca doar e de la sine inteles ca preocuparea mea cea mai importanta e sa stau 24 h/zi pe forumul Bursa si sa raspund interpelarilor. Iar daca interpelarea vine chiar de la Dvs., bineinteles ca las imediat orice altceva balta. 

      Pana-l sictiresc eu pe Iohhannis, n--ati vrea sa va indreptati putin atentia si asupra lui Biden si sa-l luati si pe asta de guler?!? Daca va ajuta si Cristian, o sa fie panica la Casa Alba...

      Multumesc mult. 

      .. stati, dom'le, asa, nu va pripiti, lasati-ma un pic sa-mi trag rasuflarea si sa-i trimit pe toti astia la plimbare si va raspund de indata.

      Ca doar e de la sine inteles ca preocuparea mea cea mai importanta e sa stau 24 h/zi pe forumul Bursa si sa raspund interpelarilor. Iar daca interpelarea vine chiar de la Dvs., bineinteles ca las imediat orice altceva balta. 

      Pana-l sictiresc eu pe Iohhannis, n--ati vrea sa va indreptati putin atentia si asupra lui Biden si sa-l luati si pe asta de guler?!? Daca va ajuta si Cristian, o sa fie panica la Casa Alba...

      Multumesc mult. 

    PNL si PSD conduc in continuare Romania, impreuna au 60% din parlamentul Romaniei, restul este gargara.

    1. si e bine ca e asa!

      PSD si PNL sunt cei doi poli ai politicii romanesti reale si efective.  

      USR e deviatia genetica made in Bruxelles si AUR e deviatia genetica made in Moscova.  

      restul partidelor nu se pun in discutie, sunt nisate, de buzunar.  

      Vedem de 31 de ani ce bine le este lor, poate faci parte dintre ei si te trece un fior ca vei ramane fara privilegii.

      chill out

      sunt om liber, nu sunt membru politic undeva 

      dar asa cum se arata povestea se ridica noua garda de fier - AUR 

      deci , draguta, ce preferi in viitor? Hoti sau fanatici dictatori (si poate hoti) ?  

      Garda de fier (AUR) de care vorbești a fost special creata în laboratoarele Securității că sa poată fi un motiv beton pentru instalarea hitlerismului in România

      nu Cristian, nu mai bate campii

      AUR a aparut din incapacitatea PSD/PNL sa renunte la coruptia si smecheriile interne inerente si din faptul ca USR s-a dovedit un fake ordinar (au clamat ca ei nu sunt corupti, nu sustin nepotismul, etc... pana cand varfuri ale USR-PLUS s-au dovedit corupti, cu nepotisme, mincinoshi etc...) 

      Si atunci clientii extremisti ai discursului fanatic si extremist (utilizat de-a lungul timpului de Vadim PRM, Dan Diaconescu, Funar, PSD, etc... ) au abandonat USR si s-au orientat catre AUR.  

      Asa a aparut AUR, prostia de adunatura de ultrasi supranumita pompos partid care a fost propulsata de diaspora romaneasca ....CARE TRAIESTE IN SISTEME SOCIALE BOGATE , MAI BOGATE CA CEL DIN ROMANIA, DAR ALEGE PENTRU PARLAMENT CRETINI ! Si noi cei din tara ne trezim cu ei pe cap ...pentru ca nici noi nu prea iesim la vot!  

      Un circ de situatie!  

    Imi pare f.rau că dl Orban a fost obligat să demisioneze! Cunoștea bine economia României, a acționat la diversele provocări economice destul de repede, cu vocea calmă nu a iritat populatia, nu e panicard, în concluzie f.potrivit azi că prim ministru! O să găsim greu un altul !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb