ZIARUL BURSA

08 decembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

PSD a câştigat degeaba

George MarinescuPolitică / 8 decembrie 2020

PSD a câştigat alegerile parlamentare. Cel puţin, rezultatele parţiale conform numărării voturilor valabil exprimate arată acest lucru, atât în statistica Biroului Electoral Central, cât şi în numărările paralele făcute de partidele politice şi de diferite organizaţii neguvernamentale. Cu un procent cuprins între 29% şi 30% din voturi, social-democraţii se pare că îşi vor asigura, după redistribuire, peste 160 din cele 465 de mandate din viitorul Parlament.

Ludovic Orban a demisionat din fruntea Guvernului

EFECTUL ALEGERILOR PARLAMENTARE: Ludovic Orban a demisionat din fruntea Guvernului

G.M.Politică / 8 decembrie 2020

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a demisionat, aseară, din funcţia de prim-ministru al României, în urma rezultatului înregistrat de liberali la alegerile parlamentare de duminica trecută. "Am decis să îmi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv precis. Odată exprimată voinţa cetăţenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern.

"PSD poate să rămână în afara deciziei politice"

KLAUS IOHANNIS: "PSD poate să rămână în afara deciziei politice"

G.M.Politică / 8 decembrie 2020

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că nu există un câştigător clar al alegerilor parlamentare care au avut loc duminică, 6 decembrie, deoarece niciun partid politic nu a obţinut o majoritate clară. De aceea, şeful statului a afirmat, ieri, că va susţine cristalizarea coaliţiei de centru-dreapta care se prefigurează în aceste zile. "Dacă ne uităm pe rezultatele aşa numite provizorii - deşi s-au numărat aproape toate voturile - vedem că PNL în 2016 obţinuse 20%, iar acum a obţinut 25%, deci o creştere. USR, între timp aliat cu PLUS, a obţinut, în 2016, 8%, iar acum a crescut la 15%.

Subdezvoltare garantată

Cătălin AvramescuEditorial / 8 decembrie 2020

Cătălin Avramescu

Curioasă treabă. Ai crede că la "ştiri" afli despre lucrurile importante care se petrec în lume. În realitate... Iată câteva titluri de pe pagina celui mai vizionat program de ştiri din România. Un culturist s-a căsătorit cu păpuşa sa gonflabilă. S-a descoperit comoara lui Maradona. S-au furat console de joc dintr-un camion în mers.

Star Market din China a atras a 200-a listare la numai un an de la lansarea sa

CREATĂ DUPĂ MODELUL AMERICAN NASDAQ Star Market din China a atras a 200-a listare la numai un an de la lansarea sa

A.V.Internaţional / 8 decembrie 2020

Newtouch Software a strâns 488,28 milioane de yuani prin oferta lansată pe piaţa din Shanghai  

Investiţiile străine pe Star Market au crescut anul acesta

Star Market, platformă a Shanghai Stock Exchange, creată anul trecut în China după modelul american Nasdaq, pe care sunt tranzacţionate companii tehnologice, câştigă tot mai mult teren, dar şi interesul investitorilor străini.

Incertitudinea impregnată de alegeri se resimte în pieţele financiare

Incertitudinea impregnată de alegeri se resimte în pieţele financiare

M.G.Macroeconomie / 8 decembrie 2020

Actualizare - Ministerul de Finanţe a respins ieri ofertele slabe primite de la bănci pentru un împrumut în volum de 300 de milioane de lei pe o scadenţă de 14 ani (octombrie 2034). Cei şapte dealeri primari au licitat doar 66 milioane de lei, sub ce intenţiona MFP să împrumute, ofertele fiind respinse din cauza randamentului prea ridicat.

---

Incertitudinea impregnată de alegerile generale de duminică s-a resimţit ieri în pieţele financiare, în condiţiile în care scrutinul electoral a indicat în primă fază către posibilitatea unui Parlament blocat. Cursul valutar cotat oficial de Banca Naţională a urcat astfel uşor ieri, la 4,8733 lei/euro de la 4,8725 lei/euro vineri. Pe interbancar euro a pornit dimineaţa de la 4,870 şi a atins şi plafonul de 4,875, maximul istoric înregistrat de euro comparativ cu moneda naţională.

Realitatea din termometre susţine încălzirea globală

O.D.Internaţional / 8 decembrie 2020

Contestată, inclusiv din zona oamenilor de ştiinţă, încălzirea globală este susţinută de tot mai multe date concrete. Astfel, noiembrie 2020 a fost cea mai caldă lună noiembrie înregistrată vreodată în lume, potrivit serviciului european de monitorizare a schimbărilor climatice Copernicus, care evocă posibilitatea ca 2020 să detroneze 2016 de pe primul loc în clasamentul celor mai calzi ani înregistraţi vreodată în epoca modernă.

BNR nu a cumpărat titluri de stat din piaţa secundară, în noiembrie

PENTRU A TREIA LUNĂ LA RÂND BNR nu a cumpărat titluri de stat din piaţa secundară, în noiembrie

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 8 decembrie 2020

Banca Naţională a României (BNR) nu a cumpărat nici în luna noiembrie titluri de stat în lei din piaţa secundară, potrivit raportul statistic publicat ieri de către banca centrală, în condiţiile în care lichiditatea s-a îmbunătăţit semnificativ după deficitul de 3,4 miliarde de lei din octombrie. Împrumuturile de la BNR prin operaţiuni bilaterale repo, prin care BNR injectează lichiditate în sistemul bancar la dobânda de 1,5%, au crescut totuşi de la 1,18 miliarde de lei la o medie zilnică de 2,6 miliarde de lei, cel mai ridicat nivel din luna august încoace. În luna septembrie deficitul de lichiditate s-a redus la 668 miliarde de lei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Debut negativ de săptămână pentru indici

BVB Debut negativ de săptămână pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 8 decembrie 2020

Marcel Murgoci, Estinvest: "Nu cred că este vorba despre vreo influenţă a alegerilor, în condiţiile în care au fost scăderi şi în pieţele externe" Rulaj de 7,83 milioane de lei pentru a doua tranşă a titlurilor Fidelis, în prima zi de...  

Socep începe plata dividendelor, din 10 decembrie

A.I.Piaţa de Capital / 8 decembrie 2020

Operatorul portuar Socep Constanţa (SOCP) va începe, în 10 decembrie, plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2019, în sumă de 4,5 milioane de lei, se arată într-un raport al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pumni, circ şi foarte mulţi bani

O.D.Sport / 8 decembrie 2020

Exemplul lui Mike Tyson, care a revenit în ring la 54 de ani este urmat şi de alţi foşti mari sportivi. Sub umbrela aşa ziselor meciuri demonstrative se poate ascunde orice, importantă este să iasă foarte mulţi bani.

Piaţa muncii - săptămâna de lucru de patru zile

Piaţa muncii - săptămâna de lucru de patru zile

O.D.Companii / 8 decembrie 2020

Lumea este într-o continuă schimbare, la fel şi piaţa muncii. Cel puţin aparent, ultimele modificări pot fi considerate a fi în favoarea angajaţilor. După munca de la domiciliu la orizont se prefigurează şi o săptămână de lucru şi mai scurtă.

MACRO NEWSLETTER 8 decembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 8 decembrie 2020

Macroeconomie / 8 decembrie 2020

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA s-a temperat şi în noiembrie 2020, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo