Socep începe plata dividendelor, din 10 decembrie

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 decembrie 2020

Operatorul portuar Socep Constanţa (SOCP) va începe, în 10 decembrie, plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2019, în sumă de 4,5 milioane de lei, se arată într-un raport al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul brut pe acţiune este de 0,0129 lei, echivalentul unui randament brut de 2,8% faţă de preţul de închidere al acţiunii SOCP din data de 28 octombrie, de 0,456 lei, ziua în care acţionarii aprobaseră distribuirea de bani de către societate.

De menţionat că adunarea acţionarilor în care alocarea dividendelor a primit lumină verde a fost convocată la solicitarea Sammarina Imobiliare, de deţine 5,88% din operatorul portuar. În aprilie, acţionarii Socep respinseseră propunerea ca, din profitul lui 2019, de 19,896 milioane lei, suma de 6,655 milioane de lei să fie direcţionată către dividende.

La finele verii, Depozitarul Central a înregistrat absorbţia de către Socep a Casei de Expediţii Phonenix, capitalul social al operatorului portuar fiind majorat cu 10,565 milioane de acţiuni, de la 34,342 milioane de lei, la 35,399 milioane de lei, divizat în 353,991 milioane de acţiuni, cu o valoarea nominală de 0,1 lei/titlu.

Pentru primele nouă luni ale anului curent, Socep a raportat un profit net de 5,12 milioane de lei, cu 76,5% sub cel din primele trei trimestre ale lui 2019, în timp ce veniturile s-au ridicat la 50,46 milioane de lei, în scădere cu 12,5%, pentru aceeaşi perioadă de raportare. Cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 20,52 milioane de lei, cu 5% mai mari decât cele din intervalul ianuarie-septembrie 2019, context în care profitul din exploatare a înregistrat o scădere de 46,7%, la 6,99 milioane de lei.

Socep este controlată de fraţii Ioan şi Nicolae Duşu, prin Grupul DD, ce deţine 57,01% din operatorul portuar.

Titlurile SOCP au o tranzacţionare sporadică, iar la ultimul preţ din piaţă din data de 26 noiembrie, de 0,488 lei, capitalizarea emitentului se ridica la circa 35,4 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Potrivit RE/MAX România aproximativ 70% dintre tranzacţiile realizate de birourile companiei în perioada ulterioară stării de urgenţă au fost făcute din fonduri proprii ale cumpărătorilor, conform unui comunicat trimis redacţiei.

    Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România: "La fel ca în toate celelalte industrii, şi în imobiliare s-au resimţit efectele perioadei de izolare socială. Cu toate că se observă o cumpătare la nivel de achiziţii, cumpărătorii aleg, în cele din urmă, spaţii mai largi şi observăm, în principal, o aplecare spre segmentul case individuale. Pe de altă parte, raportat la chirii, se remarcă schimbări în marile oraşe, cauzate tot de contextul social, care se vor concretiza, cel mai probabil, în corecţii de preţ. Totuşi, incertitudinea ce caracterizează această perioadă nu ne permite să facem predicţii decât pentru perioade scurte, schimbările fiind direct proporţionale cu evoluţia situaţiei medicale." 

    Conform datelor RE/MAX, obţinute din intermedierile încheiate în reţea la nivel naţional, începând cu luna iunie 2020, până în prezent, 69% dintre tranzacţii au fost realizate din fonduri proprii şi doar 31% prin intermediul unui credit. Astfel, în această perioadă, cumpărătorul în imobiliare este reprezentat, în principal, din indivizi (respectiv familii) care au credite pre-aprobate ori lichidităţi şi care vizează o suprafaţă mai mare a locuinţei. De altfel, casele individuale reprezintă, în prezent, cel mai atractiv segment de piaţă, iar cererea pentru acest tip de locuinţe a crescut cu circa 50% faţă de anul precedent. 

    Totodată, în trimestrul al treilea al anului curent, ponderea segmentului închirieri, din totalul tranzacţiilor realizate de birourile RE/MAX, s-a menţinut la aproximativ acelaşi nivel comparativ cu anul precedent, respectiv 10,2% în T3 2020, faţă de 10,1% T3 2019. Pe de altă parte, reprezentanţii RE/MAX România se aşteaptă la corecţii ale preţurilor în anumite oraşe, tendinţă cauzată de o scădere a cererii în marile centre universitare, ce are la bază suspendarea cursurilor fizice în cadrul instituţiilor de învăţământ.  

    ----- sa ii spuna cineva ca platile se fac cu lichiditati caci bancile nu mai coteaza activele la valorile pe care le cer vanzatorii. 

    Iar prostime tre sa puna diferenta peste la credite sau acizitii cu chas; iar daca la semnare imediat vrea sa faca reevaluarea proprietatii o sa vada ca nu mai valoreaza cu cat a cumparat si nici nu va putea za vanda cu cat a cumparat.

    Asta nu spune remax; am facut refinantare pe varf iar acum colateralul a scazut in valoare, nu ma deranjeaza ca este inchiriat... ma deranjeaza ce se abereaza aiurea in piata. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb