EFSE a acordat Patria Bank un împrumut subordonat de 7 milioane de Euro

S.B.
Bănci-Asigurări / 7 noiembrie 2022

EFSE a acordat Patria Bank un împrumut subordonat de 7 milioane de Euro

Fondul de Invesţii, The European Fund for Southeast Europe (EFSE) a acordat Patria Bank un împrumut subordonat de fonduri proprii de nivel 2 conform Basel III, în valoare de 7 milioane de euro.

Împrumutul face parte din pachetul EFSE de raspuns la criză şi este destinat finanţării Microîntreprinderilor si Întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din industriile critice, din sectorul agro, afectate de războiul dintre Rusia şi Ucraina. Împrumutul va sprijini Banca să ofere finanţare pe termen lung microîntreprinderilor si IMM-urilor şi să contribuie la creşterea producţiei locale şi a securitaţii alimentare, precum şi a rezilienţei şi incluziunii in domeniul afacerilor.

Patria Bank are o orientare puternică pe deservirea IMM-urilor şi agrobusiness-urilor. Acest împrumut pentru investiii va contribui la consolidarea gradului de capitalizare al Băncii, sporind în acelasi timp capacitaţile acesteia de a ajuta Microintreprinderile şi IMM-urile să-şi susţină operaţiunile şi gradul de angajare prin furnizarea de lichiditate esenţială pentru a face faţă efectelor de contagiune economică ale razboiului în curs dintre Rusia si Ucraina

Preşedintele consiliului de administraţie al EFSE, Klaus Muller, a declarat: "Suntem încântaţi să ne alăturam acestui nou parteneriat deoarece Patria Bank se concentrează puternic pe sprijinirea IMM-urilor implicate în industrii esenţiale legate de agricultură, industrii care au fost expuse numeroaselor provocări economice, sociale şi de securitate declanşate de războiul Rusia-Ucraina. Credem cu tărie că acest nou instrument de nivel 2 - Basel-III, va consolida şi optimiza structura generală de capital a băncii, va susţine creşterea rezilientă şi va contribui la securitatea alimentară din regiune."

Preşedintele consiliului de administraţie al Patria Bank, Horia Manda, a declarat: "Suntem bucuroşi să anunţăm acest nou proiect cu EFSE, un partener strategic al Grupului Patria Bank, cu care împărtăşim un obiectiv comun: sprijinirea IMM-urilor şi micilor intreprinderi agricole pentru a-şi dezvolta în continuare afacerile şi a depăşi provocările generate de contextul economic actual. In Grupul Patria Bank credem că antreprenoriatul este motorul creşterii economice, iar parteneriatul puternic cu EFSE ne permite să sprijinim IMM-urile şi să punem România pe harta zonelor cu potenţial maxim de dezvoltare şi investiţii."

Facilitatea contribuie la realizarea mai multor Obiective de Dezvoltare Durabilă a Naţiunilor Unite, inclusiv SDG 2 (Foamete zero), SDG 8 (Crestere economică) şi SDG 9 (Inovare si infrastructură in industrie). Se preconizează că investiţia va permite acordarea a peste 90 de imprumuturi Microintreprinderilor şi IMM-urilor şi sprijinirea a peste 900 de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb