Egalitate la votul de avizare a reţinerii lui Darius Vâlcov

V.B.
Anticorupţie / 24 martie 2015

Egalitate la votul de avizare a reţinerii lui Darius Vâlcov

Boboc: "Avizul comisiei juridice în cazul lui Darius Vâlcov este negativ, plenul va decide"

------------------

Actualizare 16:26 Precizare DNA: "Pe lângă dosarul lui Vâlcov, procurorii au mai trimis şi dosarul deputatului Nicolescu"

Joi, în aceeaşi zi în care procurorii au trimis către PICCJ în vederea sesizării Senatului pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Vâlcov, a fost înaintat către PICCJ în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea aceleiaşi cereri, şi referatul dosarului penal în care este implicat Theodor Cătălin Nicolescu.

"La data de 19 martie 2015, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, referatul procurorilor împreună cu un număr de 7 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl priveşte pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan.

De asemenea, la aceeaşi dată, dar la o oră diferită, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, referatul procurorilor împreună cu un număr de 10 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl priveşte pe inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin.

Conform prevederilor legale şi constituţionale, referatele şi dosarele de urmărire penală aferente, în cele două cauze penale, au fost înaintate de către procurorii DNA către PICCJ, care a verificat corespondenţa conţinutului adreselor de înaintare cu volumele dosarelor de urmărire penală, iar după constatarea conformităţii, a transmis dosarele către Ministerul Justiţiei, în vederea sesizării celor două Camere ale Parlamentului din care fac parte cele două persoane vizate, respectiv Senat şi Camera Deputaţilor.

Prin urmare, DNA a transmis, pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat şi de către PICCJ", arată un comunicat emis de DNA.

(A.C.)

----------------

Actualizare 13:37 Boboc: "Avizul comisiei juridice în cazul lui Darius Vâlcov este negativ, plenul va decide"

Preşedintele comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc, a declarat că, în urma înregistrării votului de egalitate, raportul comisiei în cazul cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă, în cazul lui Darius Vâlcov, este negativ, plenul urmând a decide în acest caz.

Cătălin Boboc a precizat, la finalul şedinţei comisiei juridice, că votul colegilor jurişti, în privinţa solicitării Parchetului în vederea reţinerii şi arestării preventive a lui Darius Vâlcov a fost de cinci voturi "pentru" şi cinci voturi "împotrivă", înregistrându-se şi o abţinere.

Senatorii jurişti au votat, astfel, la cererea preşedintelui comisiei pentru un aviz favorabil în cazul cererii DNA care îl vizează pe Darius Vâlcov.

"Nu putem transmite plenului un raport favorabil asupra acestei solicitări. E votul exprimat de colegii mei, probabil fiecare va dori sau nu să îl explice. Din păcate, nu reuşim să avem o practică unitară pe acest subiect şi poate tratăm lucrurile prea subiectiv", a afirmat Cătălin Boboc.

El a mai spus că plenul Senatului este cel care va decide, la final, avizul comisiei juridice fiind unul de recomandare.

Întrebat dacă este vorba despre un aviz negativ, Boboc a confirmat acest lucru, precizând că solicitarea sa, pentru aviz favorabil, nu a întrunit numărul necesar de voturi, respectiv şase.

(A.C.)

-----------

Actualizare 13:29

Comisia juridică a Senatului nu a putut, da, azi, un vot în favoarea sau împotriva cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov, înregistrându-se egalitate.

Propunerea preşedintelui comisiei juridice a fost pentru un aviz favorabil în cazul cererii justiţiei pentru Darius Vâlcov.

Senatorul Darius Vâlcov a declarat, astăzi, după participarea la şedinţa comisiei juridice, că a dat o declaraţie în faţa comisiei şi că îşi va susţine nevinovăţia în plen, mâine.

(Alexandru Costea)

----------

Actualizare 12:20 Darius Vâlcov a ajuns la comisie

În cauza care îl vizează pe fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis, ieri, Comisiei Juridice din Senat un volum în plus, care nu se referea la speţa lui Vâlcov.

Cauza erorii a fost sesizată abia astăzi. Preşedintele Comisiei Juridice, Cătălin Boboc (PNL), a anunţat că senatorii vor face o solicitare oficială către anchetatori să vină să-şi ia înapoi dosarul în plus, care va fi sigilat şi retrimis în sertarele DNA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. rusine!

    Partea proasta este ca Valcov a fost un primar foarte bun, un ministru de finante bun si republicarea codului fiscal este un lucru care trebuia facut de mult timp. Altfel lucrurile ar fi fost simple.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb