Eldorado Gold a reluat lucrările la proiectul minei de aur din nordul Greciei

Ziarul BURSA #Companii / 10 mai 2016

Firma canadiană Eldorado Gold a anunţat, ieri, că va relua activităţile de construcţii la proiectul minei de aur din nordul Greciei, după ce a obţinut aprobarea autorităţilor elene, transmite Reuters. Compania cu sediul în Vancouver este în dispută cu autorităţile de la Atena privind planurile de dezvoltare a minei de aur dintr-o regiune împădurită, după ce Guvernul de stânga a revocat vara trecută permisele, din cauza temerilor legate de protecţia mediului.

Tensiunile au reapărut în ianuarie, când Eldorado a acuzat Atena că întârzie acordarea permiselor şi a suspendat construcţia proiectului Skouries din Halkidiki.

Eldorado Gold a concediat majoritatea celor 600 de angajaţi care lucrau la proiectul minei de aur şi a ameninţat că va proceda la fel cu mina Olympias, situată în apropiere, dacă nu obţine la timp permisele.

Eldorado a anunţat luni că subsidiara sa din Greciat, Hellas Gold, a obţinut aprobarea studiului tehnic pentru Skouries, decizie care îi permite să reia activităţile de construcţii la proiect.

"Suntem cu toţii foarte încântaţi de obţinerea aprobărilor şi suntem încurajaţi de relaţiile dintre Hellas Gold şi autorităţile elene. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu autorităţile pentru a avansa lucrările la proiectele Skouries şi Olympias", a afirmat directorul general al Eldorado Gold, Paul Wright, potrivit Agerpres.

Comunităţile locale din Halkidiki sunt divizate în privinţa investiţiei. Unii se pronunţă în favoarea ei, pentru că sunt create locuri de muncă, alţii se tem de impactul asupra mediului. În ultimii ani au avut loc multe proteste violente în regiune.

Din 2012, Eldorado a investit aproximativ 700 milioane de dolari pentru dezvoltarea minelor din Skouries şi Olympias şi intenţionează să aloce încă un miliard de dolari.

Mina de aur operată de Eldorado Gold în nordul Greciei a fost unul dintre proiectele intens mediatizate ale fostului Guvern elen şi era considerat un test care ar putea demonstra că Atena poate proteja interesele investitorilor străini faţă de protestele localnicilor.

Eldorado Gold deţine mine, operaţiuni de explorare şi dezvoltare în Turcia, China, Grecia, România şi Brazilia.

În România, Eldorado Gold este implicată în exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Certej, judeţul Hunedoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb