"Electrica are planuri de expansiune în producţie, în special din surse regenerabile "

A consemnat Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 februarie 2021

"Electrica are planuri de expansiune în producţie, în special din surse regenerabile "

(Interviu cu doamna Corina Popescu, director general Electrica)

"Am simplificat procesul de contractare, iar în acest moment clienţii care vor să încheie un contract concurenţial trebuie să prezinte un singur document"

"Planul de investiţii pentru companiile de distribuţie se ridică anul acesta la 500 milioane lei"

Electrica face toate eforturile pentru a facilita tranziţia clienţilor în piaţa concurenţială, ne-a spus, într-un interviu, Corina Popescu, directorul general al grupului Electrica. Domnia sa ne-a precizat că Electrica a simplificat procesul de contractare, iar în acest moment clienţii Electrica Furnizare care vor să încheie un contract în piaţa concurenţială trebuie să prezinte un singur document oficial, actul de identitate, indiferent că decid să încheie un contract accesând pagina de internet a companiei sau că merg într-un centru de relaţii cu clienţii.

Electrica şi-a propus ca, în acest an, nu doar să păstreze cel mai mare portofoliu de clienţi din piaţa de energie electrică, dar şi să atragă noi consumatori, conform Corinei Popescu. Directorul general al Electrica a afirmat că grupul are planuri de expansiune şi în zona de producţie, în special din surse regenerabile.

Reporter: Cum aţi încheiat anul 2020 şi cu ce speranţă aţi intrat în 2021?

Corina Popescu: Aş începe cu o definire generală a modului în care am traversat noi, Grupul Electrica, anul 2020 - cu reuşite, în ciuda contextului cel puţin complex, ca să nu spun de-a dreptul dificil şi cu paşi importanţi în parcurgerea strategiei noastre de dezvoltare.

Rezultatele financiare preliminare aferente anului 2020 vor fi în 26 februarie, în conformitate cu calendarul financiar pentru acest an.

Însă, referindu-mă strict la rezultatele înregistrate de Grupul Electrica în primele nouă luni ale acestui an, pot spune că au funcţionat măsurile adoptate de noi în situaţia fără precedent creată de criza sanitară. Am reuşit să ne adaptăm rapid şi, dincolo de implementarea măsurilor necesare pentru continuitatea afacerii, am identificat oportunităţi pentru evoluţia sustenabilă a companiei. Practic, am urmat paşii propuşi în implementarea strategiei noastre. A fost, aşa cum spuneam, un an cu provocări, dar şi cu reuşite - am încheiat cu succes două proiecte de fuziune - fuziunea societăţilor de distribuţie şi a societăţilor de servicii energetice, am încheiat proiectul de optimizare a ariei de furnizare, am realizat chiar şi o primă achiziţie (Parcul fotovoltaic Stăneşti). Deci, dincolo de rezilienţa în perioada de pandemie, ne-am concentrat pe dezvoltarea afacerii.

În 2021 mergem în aceeaşi direcţie - de consolidare şi optimizare a business-ului existent şi de dezvoltare în zone conexe. Mizăm pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi pe optimizarea costurilor pentru clientul final. Sunt proiecte cheie în acest sens şi se lucrează pe toate fronturile - cele două fuziuni sunt în curs de operaţionalizare - de la redefinirea modelului operaţional, alinierea de procese şi identificarea ariilor de sinergie, până la schimbările de cultură organizaţională inerente unor proiecte de asemenea anvergură.

În plus, în zona de furnizare, am luat toate măsurile pentru a face faţă provocărilor (în mare măsură operaţionale) aduse de liberalizare. Pot spune că proiectul de optimizare a ariei de furnizare a fost chiar la timp, permiţându-ne să implementăm acum mult mai rapid diversele măsuri cu care să venim în sprijinul clienţilor noştri. Şi să nu uităm, ne continuăm eforturile spre diversificarea portofoliului, pentru a putea asigura o creştere pe termen lung a afacerii.

Reporter: Care a fost impactul pandemiei asupra activităţii şi afacerilor grupului Electrica?

Corina Popescu: Ne-am mobilizat foarte repede şi am dezvoltat şi implementat rapid planuri de rezilienţă, care cuprind măsuri organizatorice adaptate acestui context, la nivelul tuturor companiilor din cadrul Grupului Electrica. Obiectivele noastre au fost de a garanta siguranţa angajaţilor, partenerilor şi clienţilor noştri, dar şi continuitatea alimentării cu energie electrică. Planurile de rezilienţă au fost elaborate pe scenarii de evoluţie, având în vedere atât disponibilitatea personalului, în special pentru activităţile esenţiale, precum şi locaţiile şi instalaţiile în care ne desfăşurăm activitatea. Pe scurt, ne-am adaptat rapid la noua realitate si la noile condiţii de lucru şi de business, dar am păstrat ceea ce contează pentru fiecare dintre noi - un mediu sigur pentru clienţii, partenerii şi angajaţii noştri.

Contextul actual nu a atras neapărat o schimbare a priorităţilor, ci mai degrabă o nevoie de concentrare a efortului pentru a accelera implementarea acestora. Cum vă spuneam deja, în 2020, datorită faptului că suntem o echipă solidă şi orientată spre rezultate asumate, am continuat - şi chiar am accelerat, dacă mă gândesc la zona de digitizare - toate proiectele mari, în ciuda pandemiei. Am învăţat că putem lucra împreună şi de la distanţă şi planurile noastre au rămas aceleaşi.

Electrica a dovedit şi în această perioadă dificilă că este unul dintre pilonii economiei, un grup strategic, format din companii solide atât din punct de vedere operaţional, cât şi din punct de vedere financiar.

Reporter: Care este valoarea portofoliului de investiţii al Grupului în 2021 şi ce investiţii sunt prioritare?

Corina Popescu: La începutul perioadei de reglementare, ANRE a stabilit planul de puneri în funcţiune pentru companiile de distribuţie din cadrul Grupului, plan care se ridică la o valoare de 500 milioane lei (în termeni reali 2018) pentru anul 2021. Planul financiar consolidat de investiţii (CAPEX) se aprobă anual de Consiliul de Administraţie al companiei şi acesta va fi făcut public imediat după aprobarea sa. Însă, dorim să subliniem faptul că atenţia noastră este îndreptată spre îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă pe segmentul de distribuţie, prin scăderea frecvenţei şi timpului de întrerupere a alimentării utilizatorilor cu energie electrică.

În acelaşi timp, aşa cum am menţionat în numeroase rânduri, Grupul Electrica are planuri de expansiune în zona de producţie, în special din surse regenerabile. Această direcţie este dată de strategia în vigoare, iar primul pas a fost făcut în anul 2020 prin achizitionarea parcului fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu.

Pe lângă optimizarea internă şi eficientizarea costurilor, în ultimii ani, am devenit cel mai important investitor în infrastructura de distribuţie a energiei electrice din România şi am continuat dezvoltarea portofoliului de business atât pe aria de furnizare, cât şi pe cea de servicii.

Reporter: Care este strategia pe partea de furnizare în 2021 pentru păstrarea/atragerea de clienţi? Ce veţi face de acum încolo - veţi trimite consumatorilor ofertele de cel mai mic preţ din portofoliu pentru piaţa concurenţială sau veţi aplica acel discount convenit la nivel de furnizori cu autorităţile?

Corina Popescu: Electrica Furnizare şi-a propus pentru anul 2021 nu doar să păstreze cel mai mare portofoliu de clienţi din piaţa de energie electrică, localizaţi în cele 18 judeţe în care suntem furnizor tradiţional, dar şi să atragă noi consumatori din judeţele considerate netradiţionale până în acest moment.

În acest sens, ne-am diversificat portofoliul de produse, astfel încât să venim în întâmpinarea consumatorilor cu oferte stabile care reflectă obiceiurile diferite de consum ale acestora, preţuri cunoscute până la finalul anului şi clauze contractuale transparente. Pentru ca oamenii să aleagă în cunoştinţă de cauză, ne-am asumat un rol de "traducător" al schimbărilor din piaţa energiei electrice şi consiliem clienţii atât prin canalele de comunicare proprii, cât şi prin intermediul partenerilor externi cooptaţi strategic în demersul de informare privind liberalizarea pieţei de energie electrică. Astfel, ne asigurăm că mesajele noastre ajung la toate categoriile de clienţi din portofoliu, atât pe suport tipărit, în materiale ce însoţesc factura de energie electrică, cât şi în format digital, sub formă de video demo-uri dedicate ofertelor sau fluxurilor de contractare puse la dispoziţia clienţilor. Sunt informaţii distribuite atât pe pagina de Facebook, pe canalul de Youtube şi pe site-ul electricafurnizare.ro, cât şi pe canalele de comunicare ale partenerilor.

Începând cu luna februarie, Electrica Furnizare transmite tuturor clienţilor, în plicul cu factura de energie electrică, informarea ANRE privind liberalizarea pieţei de energie electrică, un mini ghid informativ care să îi ajute în luarea unei decizii, precum şi Formularul de selecţie ofertă. Acesta din urmă conţine următoarele oferte: "Stabil 30", cel mai ieftin produs al companiei în piaţa liberă, care nu implică un abonament, ci doar plata energiei consumate; "Electrica 3in1" - un pachet care conţine, alături de furnizarea energiei electrice şi două beneficii din zona asigurărilor: Asistenţă Tehnică de Urgenţă şi Asigurarea de Bunuri; al treilea produs din Formularul de selecţie ofertă este serviciul universal, în acest fel clienţii putând să facă şi o comparaţie cu preţurile practicate în piaţa concurenţială.

Facem toate eforturile pentru a facilita tranziţia clienţilor în piaţa concurenţială, iar simplificarea procesului de contractare este una dintre schimbările cu impact pozitiv în experienţa clienţilor, indiferent de mediul de contractare ales de către aceştia - offline sau online. În acest moment, clienţii Electrica Furnizare care vor să încheie un contract în piaţa concurenţială trebuie să prezinte un singur document oficial, actul de identitate, indiferent că decid să încheie un contract accesând pagina electricafurnizare.ro sau că merg într-un centru de relaţii cu clienţii. Procesul este mult simplificat şi pentru consumatorii care nu sunt clienţii noştri dar care îşi doresc să devină, documentele necesare fiind actul de identitate şi actul legal de deţinere a spaţiului pentru care se solicită furnizarea energiei electrice ori semnarea unei declaraţii pe propria răspundere.

Având în vedere politica sa orientată spre client, Electrica Furnizare a decis să acorde voluntar o reducere comercială aplicabilă în perioada 1 ianuarie 2021 - 30 iunie 2021, până la momentul exprimării opţiunii de către client pentru unul dintre produsele din piaţa concurenţială. Această reducere reflectă diferenţa dintre preţul serviciului universal şi preţul ofertei Stabil 30, oferta cu preţul cel mai scăzut din portofoliul Electrica Furnizare.

Şi pentru că au apărut informaţii cu privire la facturile aferente lunii ianuarie, este important să menţionăm că reducerea comercială aplicată consumului înregistrat în perioada 01.01.2021 - 30.06.2021 se va regăsi pe facturile emise după 28 ianuarie. Faţă de recomandările ANRE, Electrica Furnizare va continua şi după data de 30 iunie 2021, pentru o perioadă de încă 2 luni, să acorde facilităţi celor care decid să treacă în piaţa concurenţială.

Reporter: Cum apreciaţi modul în care autorităţile au gestionat procesul de liberalizare? De asemenea, credeţi că în anii următori electricitatea va fi mai scumpă sau mai ieftină?

Corina Popescu: Aş spune că important este cum reuşeşte fiecare parte implicată să gestioneze procesul din perspectiva rolului şi responsabilităţilor implicite, iar din perspectiva furnizorului este esenţial să asigurăm clienţilor oferte avantajoase, stabile ca preţ pe o perioadă relevantă de timp şi consiliere pe tema liberalizării, toate acestea respectând cadrul legal reglementat în care activăm.

De asemenea, este esenţial să ne concentrăm atenţia pe beneficiarii principali ai acestei liberalizări - clienţii şi pe ce implică piaţa concurenţială pentru ei. Poate cel mai mare beneficiu este acela că, indiferent de localitatea în care se află în ţară, consumatorul poate să acceseze produsele din portofoliul oricărui furnizor, iar dacă este nemulţumit, acesta poate să schimbe acel furnizor.

În ceea ce priveşte preţul, nu putem spune astăzi dacă energia electrică se va ieftini sau se va scumpi, pentru că, de această dată, ca urmare a liberalizării, preţurile se vor forma într-o piaţă concurenţială, în funcţie de raportul cerere - ofertă, iar facturile vor reflecta costurile şi tarifele care compun preţul final.

Reporter: Cu ce oferte vine Electrica în întâmpinarea clienţilor săi pe partea de furnizare?

Corina Popescu: Electrica Furnizare a reuşit să acopere cele mai multe şi mai relevante nevoi de consum din piaţă. Am venit în întâmpinarea consumatorilor cu produse cum ar fi "Stabil 30", despre care am vorbit deja, dar şi cu oferte mai sofisticate, precum "Electrica 3in1", care conţine beneficii din zona asigurărilor.

Produsul "Mobil" se adresează celor cu un consum mai mare, de peste 150 kWh/lună, şi presupune o scădere a preţului mediu al energiei electrice pe măsură ce consumul creşte.

Pachetul "Împreună" este o soluţie avantajoasă pentru cei care îşi doresc simplificarea relaţiei cu furnizorii de energie electrică şi gaze naturale prin alegerea unui singur furnizor pentru ambele servicii.

Electrica Furnizare propune şi tarife în funcţie de intervale orare şi de perioade ale săptămânii. Astfel, oferta "Time 30" este recomandată clienţilor care au consumuri de energie electrică de peste 150 kWh/ lună, din care cel puţin 60% este realizat pe timpul nopţii sau în weekend.

Dezideratul nostru este acela de a ne poziţiona ca un furnizor integrat de servicii: furnizare energie electrică, furnizare gaze naturale şi servicii energetice, şi avem constant în dezvoltare pachete cu valoare adăugată sau funcţionalităţi noi, menite să uşureze experienţa clienţilor. Indicatorii care măsoară gradul de satisfacţie al clienţilor, evaluaţi în studiul KPMG "Excelenţa în experienţa clientului" din anul 2020, ne plasează pe locuri fruntaşe, ceea ce ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp.

Reporter: Care este perspectiva de afaceri/venituri a companiei pentru anul acesta?

Corina Popescu: După cum ştiţi, ne păstrăm tradiţia de a fi o companie transparentă şi, ca de obicei, bugetul de venituri şi cheltuieli va fi disponibil publicului, pe site-ul nostru. În acest moment documentul este în lucru, mai precis în analiza Consiliului de Administraţie, care îl trimite apoi spre aprobare Adunării Generale a Acţionarilor.

Reporter: Cum consideraţi că arată o piaţă liberă funcţională, matură?

Corina Popescu: O piaţă în care în centrul întregului mecanism este consumatorul şi nevoile sale. Asta înseamnă grija ca acel consumator să primească informaţia de care are nevoie, serviciile de calitate şi preţul corect.

Atunci când toate aceste piese sunt aşezate corect pe marea tablă de şah pe care o reprezintă piaţa de energie, preţurile se reglează în funcţie de cerere şi ofertă şi se ajunge la o piaţă funcţională şi matură, ceea ce este ţinta tuturor jucătorilor din domeniu.

Reporter: Vă mulţumim!

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Dupa ce ne-ati taxat abuziv....

    pentru ca intotdeauna mi-a placut de aceasta doamna, am un sfat (oferit gratuit in contextul de fata, ca o multumire pentru trecut):

    Electrica, dincolo de fotovoltaice, sa se uite la investitii in statii eoliene pozitionate nu pe pamant ci pe suprafata marii , in ariile cu cel mai mare potential (primele sectoare de mare de dupa primii 1-2-3000 metri de la linia tarmului).  

    Sa se intereseze de optiuni de centrale eoliene plutitoare si sa verifice care e raportul cost/profit, perioada de amortizare a investitiei, etc (toti indicatorii).  

    Avantajul acestei idei e dat de faptul ca dpdv termic si meteorologic Marea Neagra actioneaza ca un ponderator sau stabilizator termic pentru suprafata de uscat (si masele de aer de deasupra). Asta genereaza aproape o garantie a miscarii puternice de aer in zona 2-20 km luciu de apa de la tarm (in aria de 10-20 km +/- fata de tarm). Asta inseamna energie electrica din eoliene pe o baza garantata aproape ca fiind continua.  

    Asta inseamna BANI.  

    Este binecunoscut faptul ca sectorul romanesc de mare are cel mai inalt potential energetic (din eoliene) din intreg bazinul Marii Negre.  

    Ca sa nu ma zic ca un ansamblu extins de eoliene pe suprafata marina ar putea sa fie utilizat ca un factor de echilibrare in SEN (sistemul energetic national) pe modelul de functionare al proiectului Tarnita.  

    :)  

    Cu placere! (in cazul in care multumiti pentru idee).

    1. Gold .Cher.Vali! Felicitari ! Imi permiti un sfat?

      Intră în politică! Treci peste ezitări, amânări... 

      Suferi de schizofrenie?...Ai dublari de personalitate :-)?..Ai ajuns sa te lauzi singur?

      Eu sunt clujean,nu-l cunosc personal pe Vali!

      Dar,omul are idei ! 

      in politica o sa intru doar cand 2 conditii vor fi indeplinite simultan:

      1. Functia de presedinte sa fie unificata cu cea de prim-ministru pe model (daca nu ma insel) american sau francez (si inca nu se poate conform Constitutiei actuale)  

      2. Ma intereseaza doar functia de sef al statului (deci noua functie de presedinte+prim-ministru) si sa am parte de o larga sustinere din partea marilor partide politice.  

      ...pentru ca daca eu intru in politica se va cunoaste ca am intrat eu acolo.  

      Vin cu schimbari si nu din cele mici, ci din cele mari.  

      Inca nu a venit timpul.  

      Daca as tinti sa intru in politica pe o functie minora ...nu ar fi decat inca un caz trist de incadrare in sistem, voi fi absorbit de sistem si voi ajunge si eu unul dintre cei multi...care intra curat si ... eventual iese mai putin curat. Daca mai iese. :)  

      Am cunoscut si am lucrat cu politicieni. Cunosc acest gen de oameni, am avut contacte fata in fata.  

      Pana una -alta sunt om de suport & consultanta.  

      Din anonimat.  

      Dau idei. Avertizez asupra riscurilor. Vin cu anticipari. Realizez analize integrate. Si cred ca sunt de folos pe undeva cu ce fac, chiar si numai putin.

      nu stiu la ce te referi , eu nu am postat la 2.2

      Multumesc draga Soho!

      Foarte frumos Clujul, am fost des acolo in delegatii ! :)  

      Imi e foarte drag Parcul Central de la voi Simion Barnutiu! Foarte frumos Clujul! Oameni faini, de 5 stele! Preturi mai mari ca la Bucuresti la mancare si consumabile in general, dar cred ca se merita!  

      Fain Clujul! :)  

      Eh, Soho, anonimul ala e o veche cunostinta de pe forumul Bursa ... cum ma prinde pe aici cum da cu noroi dupa mine ... e veche povestea.

      E doar un om mic si frustrat, atat.

      Nu e relevant.  

    .. mai ales titlul, desi cred ca ar fi fost si mai bun daca era mai scurt.

    De pilda, "Electrica are planuri. Punct." 

    Asta nu-i tot compania aia care in urma listarii se trezise cu multe sute de milioane de euro in cont (gresesc eu, sau era vorba de mult peste juma de miliard) si care urma sa investeasca in draci, sa treaca si granitele, sa devina jucator regional, sa - daca tot vorbim de regenerabile - faca primul parc eolian cu turbine de 3 MW din Ro, sa, sa, sa, sa? 

    La asa performante, da, are dreptate un preopinent, fix niste eoliene off-shore ii lipsesc din portofoliul investitional. Si, as indrazni sa adaug - neaparat cu umilinta, tin sa subliniez asta - niste statii solare orbitale, ca acolo, sus, nu-s nori, e soare tot timpul. Nu-i nevoie sa-mi multumiti pentru idee, stiu ca-s multilateral genial, dar marinimos. Si foarte, foarte modest. 

    Sau poate confund eu compania cu Romgaz?!? Care, desi avea ambitii mult mai pamantene si mai firesti, data fiind activitatea sa - anume sa faca o prapadita de centrala pe gaze, care s-o inlocuiasca pe-aia mostenita de la Ceausescu - se tot strofoaca de vreo 3-4 ani... si tocmai ce-a tras linie si-a conchis ca e cazul s-o ia de la capat. 

    Cunosc cariera d-nei Popescu si o respect ca profesionista (motiv pentru care nu cred s-o apuce sfarsitul anului 2022 in actuala pozitie... vine altul, face alte planuri, normal), dar cand citesc despre maretele planuri ale companiilor de stat, asa ma ia o lehamite... 

    Exact ca si Romgaz, n-o sa faca efectiv nimic. Lucru care, de altfel, se vede si la dansii, exact ca si la Hidroelectrica - au "investit" in regenerabile cumparand lucruri facute de altii.

    Singurul lucru pe care-l sper de la companiile statului din energie, pe partea de generare, este sa retehnologizeze U1 de la Cernavoda. Macar atat. 

    .. mai ales titlul, desi cred ca ar fi fost si mai bun daca era mai scurt.

    De pilda, "Electrica are planuri. Punct." 

    Asta nu-i tot compania aia care in urma listarii se trezise cu multe sute de milioane de euro in cont (gresesc eu, sau era vorba de mult peste juma de miliard) si care urma sa investeasca in draci, sa treaca si granitele, sa devina jucator regional, sa - daca tot vorbim de regenerabile - faca primul parc eolian cu turbine de 3 MW din Ro, sa, sa, sa, sa? 

    La asa performante, da, are dreptate un preopinent, fix niste eoliene off-shore ii lipsesc din portofoliul investitional. Si, as indrazni sa adaug - neaparat cu umilinta, tin sa subliniez asta - niste statii solare orbitale, ca acolo, sus, nu-s nori, e soare tot timpul. Nu-i nevoie sa-mi multumiti pentru idee, stiu ca-s multilateral genial, dar marinimos. Si foarte, foarte modest. 

    Sau poate confund eu compania cu Romgaz?!? Care, desi avea ambitii mult mai pamantene si mai firesti, data fiind activitatea sa - anume sa faca o prapadita de centrala pe gaze, care s-o inlocuiasca pe-aia mostenita de la Ceausescu - se tot strofoaca de vreo 3-4 ani... si tocmai ce-a tras linie si-a conchis ca e cazul s-o ia de la capat. 

    Cunosc cariera d-nei Popescu si o respect ca profesionista (motiv pentru care nu cred s-o apuce sfarsitul anului 2022 in actuala pozitie... vine altul, face alte planuri, normal), dar cand citesc despre maretele planuri ale companiilor de stat, asa ma ia o lehamite... 

    Exact ca si Romgaz, n-o sa faca efectiv nimic. Lucru care, de altfel, se vede si la dansii, exact ca si la Hidroelectrica - au "investit" in regenerabile cumparand lucruri facute de altii.

    Singurul lucru pe care-l sper de la companiile statului din energie, pe partea de generare, este sa retehnologizeze U1 de la Cernavoda. Macar atat. 

    1. ... de-am repetat postarea. Scuze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb