Electroprecizia SA vinde 100% din acţiunile deţinute în subsidiara sa Electroprecizia Electrical Equipment SRL către grupul german MAGNET-SCHULTZ

R.S.
Companii / 11 septembrie

Electroprecizia SA vinde 100% din acţiunile deţinute în subsidiara sa Electroprecizia Electrical Equipment SRL către grupul german MAGNET-SCHULTZ

Electroprecizia SA anunţă semnarea acordului de vânzare a 100% din acţiunile deţinute în filiala sa Electroprecizia Electrical Equipment SRL (EPEE) către grupul german MAGNET-SCHULTZ GMBH & CO. KG (MSM).

Prin această tranzacţie, EPEE are perspectiva unei dezvoltări puternice, în direcţia produselor cu valoare adăugată ridicată, care vor consolida vânzările, profitabilitatea şi perspectivele angajaţilor companiei, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, noul parteneriat va însemna şi prezenţa în Parcul Industrial Electroprecizia a unui chiriaş de renume, interesat să dezvolte aici o prezenţă puternică şi pe termen lung.

Decizia Magnet Schultz a luat în considerare, printre altele, faptul că EPEE este unul dintre operatorii importanţi de pe piaţa locală a produselor turnate din mase plastice, având un portofoliu valoros de clienţi, perspectivele de dezvoltare în Parcul Industrial Electroprecizia, precum şi sinergiile cu alte activităţi prezente în Parcul Industrial.

Tranzacţia este supusă unei serii de condiţii suspensive. Intrarea în vigoare a contractului de vânzare este estimată să aibă loc până la sfârşitul anului 2024.

Adrian Secelean, Preşedinte şi CEO Electroprecizia SA, a declarat: "Prin această tranzacţie asigurăm un viitor mai bun pentru toţi angajaţii grupului Electroprecizia, precum si perspectiva unor noi locuri de muncă pentru cetăţenii oraşului Săcele şi din împrejurimi. Tranzacţia susţine dezvoltarea în continuare a Parcului Industrial Electroprecizia, ceea ce confirmă atractivitatea acestuia pentru chiriaşii industriali care produc produse de înaltă tehnologie, cu valoare adăugată ridicată, cum este Magnet Schultz. Viitorul proprietar al EPEE este unul dintre cei mai importanţi jucători europeni în domeniul acţionărilor electromagnetice şi tehnologia valvelor şi ne bucurăm să-l avem prezent în Parcul Industrial Electroprecizia"

Dr. Albert Schultz, Directorul General al Magnet Schultz GMBH, a declarat: "Odată cu achiziţia Electroprecizia Electrical Equipment SRL dorim să continuăm afacerea companiei cu clienţii existenţi şi, în plus, dorim să adăugăm la portofoliul său de activităţi producerea de soluţii electromagnetice de înaltă tehnologie, cu conţinut ridicat de producţie manuală, pentru a ne consolida poziţia competitivă globală, se menţionează în comunicat.

Electroprecizia Electrical Equipment SRL (EPEE) a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 12 milioane de lei şi are un număr de peste 100 angajaţi în producţia de produse de injecţie din plastic pentru industria auto, precum şi în asamblarea echipamentelor electrice. Este unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa locală în ceea ce priveşte produsele turnate din plastic pentru industria auto. Este o companie certificată IATF, iar portofoliul său de clienţi include nume prestigioase din industria auto şi a echipamentelor electrice.

EPEE este o companie deţinută de Electroprecizia SA. Cu o tradiţie de aproape 90 de ani în industria locală, Electroprecizia Holding a avut o cifră de afaceri consolidată de 178 milioane de lei în 2023 şi peste 700 angajaţi. Este operatorul Parcului Industrial Electroprecizia, cu o suprafaţă de aproximativ 200 mii mp, din care aproximativ 100 mii mp sunt clădiri industriale. Electroprecizia Holding are planuri ambiţioase şi îşi propune să crească suprafaţa Parcului Industrial la peste 200 de mii mp de suprafaţă construită în următorii 10 ani, cu efecte pozitive pentru economia oraşului Sacele şi a judeţului Braşov.

Electroprecizia Holding deţine mai multe companii industriale dedicate producţiei de motoare electrice, piese turnate din aluminiu, piese turnate din plastic, producţie de scule de turnare şi ştanţare, precum şi companii active în domeniul lucrărilor electrice, construcţiilor civile şi transporturilor internaţionale, logistică şi depozitare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb