Elefant Online emite o nouă emisiune de obligaţiuni la BVB

G.U.
Piaţa de Capital / 1 februarie 2022

Elefant Online emite o nouă emisiune de obligaţiuni la BVB

Elefant Online, una dintre principalele platforme de comerţ electronic de pe piaţa locală prin elefant.ro, revine la Bursa de Valori Bucureşti cu o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 17.469.900 RON, a anunţat operatorul pieţei noastre de capital. Acestea se vor tranzacţiona începând de astăzi pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei sub simbolul ELF26. Listarea obligaţiunilor se realizează în urma derulării unui plasament privat în luna noiembrie 2021, plasament în cadrul căruia au fost emise obligaţiuni corporative, negarantate, nominative, necondiţionate, neconvertibile, denominate în RON către 122 de investitori. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul Tradeville.

Aceasta este a doua emisiune de obligaţiuni a companiei Elefant Online listată la Bursa de Valori Bucureşti. În anul 2018, Elefant a fost prima companie din sectorul său de activitate care a emis obligaţiuni printr-un plasament privat, listându-le apoi la bursă. Emisiunea de la acea vreme a constat în 76.514 obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 RON/obligaţiune si o rată a dobânzii fixă de 9,00%/an. Obligaţiunile au fost rambursate integral la termen la data de 27 septembrie 2021.

Radu Hanga, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Finanţarea recurentă a unei companii, prin diferitele tipuri de instrumente financiare şi mecanisme puse la dispoziţie de piaţa de capital, demonstrează cât de important este rolul bursei în a oferi companiilor accesul la capitalul de care au atâta nevoie. Faptul că Elefant, companie ce activează într-un domeniu atât de competitiv şi dinamic cum este cel al comerţului online, a ales să revină la bursă cu o nouă emisiune de obligaţiuni pentru a-şi finanţa planurile de dezvoltare demonstrează din plin utilitatea pieţei de capital în susţinerea companiilor locale".

Sergiu Chircă, Director General al Elefant Online, a declarat: "Elefant a păşit într-o nouă etapă, de transformare dintr-un mall online dedicat familiei într-un marketplace. Ne-am propus să accelerăm cât mai rapid acest nou business pentru a oferi cumpărătorilor un portofoliu mult mai larg de produse, iar partenerilor, vânzătorilor, un bun canal de dezvoltare a afacerilor. Runda de finanţare derulată la finalul anului 2021, la care au participat atât acţionarii actuali, cât şi investitorii din plasamentul privat de obligaţiuni, a fost necesară pentru a aborda cu agilitate această nouă direcţie de dezvoltare. Listarea titlurilor la BVB este un pas firesc din această etapă".

Plasamentul privat derulat în luna noiembrie a anului trecut şi listarea obligaţiunilor s-au realizat cu sprijinul Tradeville.

"Listarea de astăzi este unul dintre momentele în care remarcăm cu bucurie că emitenţi de calibru, cum este Elefant Online, revin la Bursă pentru finanţare după rambursarea recentă a unei emisiuni de obligaţiuni iniţiate acum mai bine de trei ani. Pentru Tradeville este o onoare să asiste companii care au devenit nume de referinţă ale economiei româneşti, ba chiar ale vieţii de zi cu zi. Urăm succes celor de la Elefant şi sperăm că în anii ce urmează să continue alături de noi drumul pe care l-am început împreună în lumea bursieră," a declarat Ovidiu Dumitrescu, Director General Adjunct Tradeville.

Platforma de comerţ electronic elefant.ro a fost înfiinţată în anul 2010 ca o librărie online axată pe produse cu o valoare medie. În următorii ani, site-ul a devenit un adevărat "mall online" care oferă o gamă diversificată de produse. Începând cu anul 2015, Elefant a deschis în ţară puncte de ridicare a comenzilor pentru a creşte opţiunile de livrare pentru clienţi. Un an mai târziu, Elefant ieşea în afara graniţelor tării, deschizând elefant.md în Republica Moldova. Din anul 2020 compania a lansat o platformă de tip marketplace, platormă prin care atât micile companii cu profil comercial, cât şi retailerii mai mari, se pot alătura ca parteneri pentru a beneficia de platforma online şi serviciile de logistică ale companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb