Elefant Online şi-a cerut insolvenţa

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 31 ianuarie

Sursa foto: facebook / elefant.ro

Sursa foto: facebook / elefant.ro

Societatea are listată o emisiune de obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, în valoare de 17,5 milioane lei

La jumătatea anului trecut, Elefant Online avea capitaluri proprii negative de 73 milioane lei

Retailerul Elefant Online, ce are listată o emisiune de obligaţiuni în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a introdus pe rolul Tribunalului Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, conform unui raport al companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit anunţului, Elefant Online îşi exprimă intenţia de a propune un plan de reorganizare, în termenul prevăzut de lege, cu menţinerea dreptului societăţii de administrare a propriei activităţi.

În decembrie anul trecut, directorul financiar al societăţii, Gherasim Briceag, demisionase din funcţie. Cu o lună înainte, un membru al Consiliului de Administraţie renunţase la poziţia din board.

La jumătatea lunii noiembrie, compania anunţa că Evolution Prest Systems renunţase la achiziţionare unui pachet de 68,5% din capitalul Elefant Online. În vara anului trecut, societatea Miller Centre SRL din Braşov ceruse insolvenţa Elefant Online, dar în scurt timp a renunţat la solicitare, conform raportărilor de la BVB.

Pentru jumătatea anului trecut, retalilerul online a raportat venituri de 56,5 milioane lei, cu 41% sub cele din primele şase luni ale lui 2022 şi o pierdere de 12,3 milioane lei, similară cu cea din aceeaşi perioadă a anului anterior.

La data de 30 iunie 2023, Elefant Online avea capitaluri proprii negative de 73 milioane de lei.

Compania are listată o emisiune de obligaţiuni la BVB, în valoare totală de 17,5 milioane de lei. Titlurile au fost emise în 2021, au maturitatea în 2026 şi o dobândă anuală de 9%.

Ultima tranzacţie cu obligaţiuni Elefant Online s-a efectuat la un preţ de 62,7% din valoarea nominală, conform datelor BVB.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. luat teapa cu obligatiunile corporative, nush cum se face parca le nimeresc pe cele mai proaste, din toata suita cum doamne iarta ma am pus botu la vivre, qualis, elefant, aforti, alser fix astea cu probleme plus inca cateva la care inca nu au fasait problemele……… nu inteleg ce caut aici

    1. Nasol, de ce il platesti pe broker?

      Nu brokerul este vinovat.

      Teoretic brokerul poate să îți dea și sfaturi în comisionul aferent pe care și-l încasează :)

      La mine a fost lăcomia ...

      Nu tu esti de vina. Se pare ca a aceste instrumente sunt o teapa programata. Nu ar trebui emise obligatiuni fara macar sa fie con vertibile in actiuni care sa nu fie ordinare, ci privilegiate, in cazul in care nu se mai achita sa dea dreptul de administare. Cine da banii unei companii si aceasta nu-si respecta ceea ce s-a obligat atunci sa piarda dreptul de administare pana se recupereaza sumele si apoi detinatorii obligatiunilor sa iasa.

      Tu erai ăl de ne jucam pe preț la vânzare ieri? :)

      Tu erai ăl de ne jucam pe preț la vânzare ieri? :)

      Am știut de peste 1 an că urmează insolvența și am vândut, în pierdere mică. Mă felicit acum. Eu, personal, am renunțat la toate obligațiunile pe care le aveam, și la cele de stat.

    pacat, chiar cumparam carti de la elefant. pana le-au dublat pretul.

    Insolvente vor mai fi.  

    1. inainte recunosc imi placea pick up point, aveau chiar aici unde locuiesc la 300 metri si ma coafa bine, apoi le au inchis, au ingreunat procesul de desfacere, probabil nu mai wra profitabil, imi pare rau pt ei

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb