ELENA UDREA:  "Nu am încredere în cercetarea acuzaţiilor la adresa lui Coldea"

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 3 februarie 2015

"Nu am încredere în cercetarea acuzaţiilor la adresa lui Coldea"

Deputatul Elena Udrea a declarat, ieri, că "a văzut cum toţi marii bărbaţi politici ai ţării şi nu numai politici, s-au ascuns pe sub mese" după afirmaţiile ei la adresa generalului Coldea şi a susţinut că nu are încredere în cercetarea lucrurilor pe care le-a reclamat.

Elena Udrea a spus: "Mă uitam la reacţiile care au urmat acuzaţiilor pe care le-am formulat cu subiect şi predicat, cu sume cu indicii clare la adresa generalului Florian Coldea, general SRI. S-au activat acoperiţii din presă, iar toţi politicienii cu schelete în dulap în loc să spună de minim bun-simţ, atunci când prinzi un denunţ cineva este acuzat de fapte penale şi anume să cerceteze justiţia, măcar atât, am văzut cum au sărit să mă acuze pe mine şi să spele imaginea generalului Coldea. Nu am încredere în cercetarea lucrurilor pe care eu le-am reclamat. Nu am încredere că ancheta pe care şi-o face singur domnul Coldea la SRI va scoate la iveală, va da un rezultat".

Ea a arătat că nu are încredere în faptul că această comisie parlamentară de supraveghere a SRI va face audierea "în spiritul legii": "Nu am încredere că în Comisia parlamentară în care urmează să fie audiat domnul Coldea de către domnul Ghiţă, el însuşi pomenit de mine în denunţul pe care l-am făcut, de domnul Verestoy, un parlamentar cu dosare penale, de azi parlamentari cu probleme, nu am încredere că vor face această audiere în spiritul legii şi că vor avea curaj să cerceteze lucrurile pe care eu le-am spus. De fapt, nu am încredere aproape în nimeni în acest moment. Am văzut cum toţi marii bărbaţi politici ai ţării şi nu numai politici s-au ascuns pe sub mese".

Ea şi-a explicat şi denunţul penal la adresa lui Florian Coldea, adăugând: "Întrebarea acum este nu dacă e adevărat ce a spus Elena Udrea despre Florian Coldea, întrebarea este «da, de ce a spus Udrea abia acum?». Păi, două răspunsuri: unul pentru că am aflat în această toamnă, înainte ca fostul meu soţ să fie reţinut; doi: dacă lor, acestor mari bărbaţi ai României le este frică, sunteţi de acord că poate să-mi fie şi mie frică?

Ea a arătat că a făcut acest denunţ când a fost sigură că "planul pe care îl pune în practică" Coldea este gata de a fi desăvârşit.

"Implicarea în dosarul «Gala Bute», o încercare de intimidare a mea"

Deputatul Elena Udrea a declarat, ieri, că implicarea sa în dosarul "Gala Bute" este legată de declaraţiile pe care le-a făcut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea, arătând că este o încercare de "intimidare" şi de "decredibilizare" a sa.

Elena Udrea a spus: "Mi se pare evident în acest dosar (dosarul Gala Bute - n.r.) că apariţia lui este legată de declaraţiile pe care le-am făcut la adresa generalului Coldea. Nu se poate să faci percheziţii la patru ani şi ceva de la eveniment, ce mai poţi să găseşti după patru ani şi ceva? Consider că este o încercare de intimidare şi de decredibilizare a mea, într-un dosar de acum patru ani".

Udrea a mai spus că această încercare de decredibilizare a sa se face prin "îngroparea în acuzaţii, în cauze penale".

Udrea a mai spus că recunoaşte că este "vinovată că a dorit ce au dorit milioane de oameni, să-l vadă pe Lucian Bute, campion la acea vreme, boxând în România".

Udrea: "Mă simt mai în siguranţă supravegheată de poliţie"

Deputatul Elena Udrea "nu are încredere aproape în nimeni în acest moment" şi a declarat că se simte "mai în siguranţă supravegheată de poliţie", precizând că deşi nu este "parte a sistemului" ştie cum funcţionează. Ea a mai spus că nu acuză cu nimic SRI şi că "un om, şi anume Coldea nu înseamnă o instituţie".

"Nu acuz cu nimic SRI, un om nu înseamnă o instituţie. Domnul Coldea este doar un om", a arătat Udrea.

"Societatea civilă să se întrebe dacă e normal ca Florian Coldea să influenţeze justiţia"

Societatea civilă ar trebui să se întrebe dacă este normal" ca "un om", Florian Coldea, "care ştie exact bubele fiecăruia din cap din Parlamentul României" să influenţeze activitatea justiţiei, a mai spus Elena Udrea, menţionând: "Mă întreb cum de societatea civilă nu vrea să verifice dacă o putere ocultă, un om, nu vorbesc despre Serviciul Român de Informaţii aşa cum încearcă unii să spună pentru a decredibiliza acuzaţiile mele, vorbesc despre un om care deţine secretele tuturor şi care conduce temporar acest serviciu în acest moment. Cred că societatea civilă ar trebui să se întrebe dacă este normal ca o putere ocultă să influenţeze activitatea instituţiilor democratice ale statului român, dacă un om care ştie exact bubele fiecăruia din cap din Parlamentul României, ale politicienilor, este normal să influenţeze activitatea justiţiei".

Ea a vorbit şi despre judecătorul Toni Greblă.

"Vedem cu toţii cum un judecător, despre care sunt convinsă că se ştia că are o problemă penală, domnul judecător Greblă de la Curtea Constituţională, pentru că nu a acţionat aşa cum s-a dorit, a fost chemat la DNA a doua zi. Cred că societatea civilă ar trebui să fie cea care să apere democraţia şi statul de drept şi nu să îngenuncheze înfricoşată în faţa cuiva care temporar conduce un serviciu de informaţii şi are în mână secretele tuturor", a adăugat Udrea.

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor Elenei Udrea

Consiliul Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul afirmaţiilor făcute de deputatul Elena Udrea, în urma începerii urmăririi penale pe numele ei, de către procurorii anticorupţie, au declarat ieri surse din CSM, citate de Mediafax.

CSM arată, într-un comunicat de presă, că în acest caz inspectorii judiciari vor face verificările necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor DNA, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb