Elena Udrea şi-a studiat dosarul întocmit de DNA

ioana Dogaru
Anticorupţie / 22 octombrie 2015

Actualizare 19:15 Udrea: "Nici un copil de grădiniţă nu putea să-i creadă pe Topoliceanu, Botoroagă, Lungu şi Nastasia"

Elena Udrea a declarat astăzi că se "bucură" de decizia judecătorilor de a respinge solicitările de "procedură simplificată" pentru Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă în dosarul "Gala Bute", adăugând că nici un copil de grădiniţă nu putea să îi creadă, transmit surse din presă.

"Eu sper că cineva de aici a fost în sală şi a văzut ce hal de declaraţii au dat oamenii aceia. Niciun copil de grădiniţă nu putea să-i creadă. Era evident, contrazicerile dintre ei, contrazicerile cu vechile declaraţii, neconcordanţe, minciuni, atitudinea. Un judecător cu experienţă - şi cei de la Înalta Curte evident că au experienţă - îşi dau seama văzând un inculpat care dă o declaraţie dacă spune adevărul sau nu. Se simţea de la un capăt la altul", a afirmat Udrea.

Deputatul a susţinut că dorinţa celor patru era de a da vina total pe ea pentru toate faptele din dosar, lucru care nu i-a convins pe judecători.

"Evident că ţinta este Elena Udrea. Dorinţa era de a da vina pe Elena Udrea pentru a scăpa ei. Mă bucur că au rămas să fie judecaţi în continuare alături de mine în acest proces", a adăugat aceasta.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:03

Elena Udrea a venit azi dimineaţă, la Parlament, pentru a citi noul dosar prin care DNA cere ridicarea imunităţii sale pentru urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă, precizând că nu ştie decât detaliile transmise de presă.

"Am văzut doar ce spuneţi dumneavoastră, presa. Doar dumneavoastră aveţi informaţii diferite sau interpretări diferite. (...) Mă duc să văd acuzaţiile, să văd ce vorbesc, mai ales că din comunicatul DNA n-am înţeles foarte bine despre ce e vorba, despre ce ani, despre ce sume. Nici măcar nu ştiu pe ce să mă pronunţ", a declarat Elena Udrea.

Ea a adăugat că îi va fi uşor să citească acest nou dosar cu şapte volume, faţă de dosarul "Gala Bute", care are 70.

După şase ore, Udrea a părăsit sala în care şi-a studiat dosarul, alături de avocaţi. "În dosarul meu este o nebunie de date, de nume, de contracte şi de comunicate în limba engleză. Dorin Cocoş nu m-a denunţat, singurul denunţ este al Anei Maria Topoliceanu", a spus, după analizarea dosarului, Udrea.

(A.L.)

-----

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a ajuns la Parlament pentru a-şi consulta dosarul trimis de DNA la Comisia Juridică, odată cu cererea de arestare preventivă în cel de-al treilea dosar.

Ar fi vrut să vadă actele încă de ieri, dar a renunţat, pentru că avocatul său nu a putut să o însoţească. Deputaţii din Comisia juridică se vor pronunţa, mâine, pe acest subiect, iar cererea DNA va fi supusă la vot în plen cel târziu miercurea viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb