Elevii s-au supărat pe noul statut

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 27 iunie

Elevii s-au supărat pe noul statut

English Version

Vacanţa nu-i împiedică pe elevi să protesteze. Nemulţumirile acestora sunt tot mai dese, iar dialogul cu ministerul Educaţie nu este unul tocmai constructiv. Mai mulţi elevi au protestat în faţa Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de propunerea ministerului privind Statutul Elevului, pe motiv că le încalcă dreptul la educaţie, deoarece îi trimite pe elevii cu comportament inadecvat în săli separate. Preşedintele Uniunii Elevilor Reprezentanţi, Lorena Drăguşin a declarat: "Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică două proiecte problematice, un proiect pentru Statutul Elevului şi unul pentru Regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţilor de învăţământ preuniversitar. Practic, acest proiect de statut al elevului trimite elevii în nişte săli separate, în detenţie, în cazul în care au avut un comportament inadecvat în timpul orei şi asta rămâne la decizia profesorului, astfel că li se încalcă dreptul la educaţie, fiindcă această detenţie are loc în timpul orelor de curs (...). Sunt marginalizaţi şi nu se rezolvă adevărata problemă. Aceşti elevi ar trebui să fie duşi la consiliere psihologică".

De asemenea, ea a atras atenţia că nu sunt suficienţi profesori pentru implementarea măsurii propuse de Ministerul Educaţiei şi că sunt unităţi de învăţământ, în special în mediul rural, care nu dispun de săli nici pentru orele de curs. În altă ordine de idei, Lorena Drăguşin a semnalat că un alt motiv al protestului este faptul că, potrivit proiectului referitor la Regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţilor de învăţământ, părinţii sunt obligaţi să-şi dea acordul cu privire la prelucrarea datelor personale ale copiilor. Preşedintele Uniunii Elevilor Reprezentanţi a spus că Ministerul Educaţiei a încălcat legea, deoarece nu au fost consultaţi în redactarea acestor proiecte de acte normative. Lorena Drăguşin a informat că protestatarii au mai solicitat retragerea celor două propuneri de acte normative şi adoptarea Statului Elevului elaborat de Uniunea Elevilor Reprezentanţi, Salvaţi Copiii şi asociaţii ale elevilor, care implementează dreptul acestora la odihnă şi timp liber, o metodologie pentru acordarea feedback-ului şi protecţie pentru elevii care depun sesizări împotriva împotriva persoanelor care le-au încălcat drepturile.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Multi profesorii, sub presiunea elevilor, parintilor, conduceri si din nesimtire acorda elevilor note mult prea mari in raport cu pregatirea si cunostintele accumulate de elevi.

    Situatia aceasta nu deranjeaza pe nimeni? 

    1. Multi profesori(-i), sub presiunea elevilor, parintilor, conduceri+i si din nesimtire acorda elevilor note mult prea mari in raport cu pregatirea si cunostintele ac(-c)umulate de elevi.

      Fara deranj. Cu placere. 

      Asta era ai rezolvat totul. Acum facem analiza pe text. Mesajul transmis se intelege perfect.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb