ELIBERAT DIN FUNCŢIA DE SECRETAR DE STAT, LA CERERE  Sebastian Vlădescu rămâne preşedintele Comisiei de privatizare a "Automobile Craiova"

A.D.
Ziarul BURSA #Politică / 23 octombrie 2007

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a semnat ieri decizia de eliberare, la cerere, a lui Sebastian Vlădescu din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor. Decizia a fost transmisă la Monitorul Oficial în vederea publicării, a precizat Biroul de presă al Executivului. Domnul Sebastian Vlădescu va rămâne însă în funcţia de preşedinte al Comisiei de privatizare a Automobile Craiova pînă ce Comisia Europeană va lua o decizie privind dosarul privatizării societăţii Automobile Craiova.

Comisia Europeană a deschis recent o investigaţie aprofundată privind un potenţial ajutor pentru privatizarea uzinei Automobile Craiova. Procedura formală de investigaţie a fost deschisă în temeiul normelor în materie de ajutor de stat din Tratatul CE. De asemenea, Comisia a solicitat României să suspende acordarea oricărui ajutor ilegal până la luarea unei decizii de către Comisie privind compatibilitatea ajutorului.

Guvernul a aprobat un memorandum pentru suspendarea discutării proiectului de Lege privind unele măsuri pentru privatizarea SC Automobile Craiova. În această săptămână, Comisia de Privatizare a societăţii Automobile Craiova SA va trimite la Bruxelles, toate documentele solicitate de către Comsia Europeană.

Sebastian Vlădescu a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor în luna aprilie, în contextul remanierii Guvernului, după ce a ocupat funcţia de ministru al Finanţelor Publice. El a preluat atunci postul de secretar de stat deţinut de reprezentantul PD, Bogdan Drăgoi, care se ocupa de probleme legate de trezorerie şi relaţii internaţionale.

În această vară, domnul Vlădescu a avut o poziţie diferită de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, în ceea ce priveşte majorarea pensiilor, spunînd că aceasta reprezintă un pericol pentru stabiliatea macroeconomică, întrucât înseamnă un efort bugetar de circa două miliarde de euro, bani care vor fi tăiaţi de la investiţii şi se vor regăsi direct în consum.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb