Elon Musk recâştigă titlul de cel mai bogat om din lume

A.F.
Internaţional / 1 iunie 2023

Elon Musk recâştigă titlul de cel mai bogat om din lume

Elon Musk a reuşit să recâştige titlul de cel mai bogat om din lume, în faţa lui Bernard Arnault, iar performanţă remarcabilă este atribuită creşterii impresionante a preţului acţiunilor Tesla Inc., cu aproape 70 de procente doar în acest an, conform Bloomberg. Mai mult, preţul a crescut cu aproximativ 100% faţă de minimul înregistrat pe 6 ianuarie, odată cu revenirea investitorilor la pariuri pe acţiuni cu risc mai mare, în contextul semnelor de putere economică şi a ritmului mai lent al majorărilor ratelor de dobândă de către Federal Reserve; compania a beneficiat, de asemenea, de o creştere a cererii pentru vehiculele sale electrice, după reducerea preţurilor la mai multe modele, menţionează sursa.

Acţiunile Tesla au ajung la valoarea de 207,63 dolari, la ora 16:00 în New York, ceea ce a adus valoarea netă a lui Elon Musk la impresionanta sumă de 187,1 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index şi depăşeşte averea personală de 185,3 miliarde de dolari a lui Arnault, în vârstă de 73 de ani, magnatul francez din spatele gigantului bunurilor de lux LVMH.

La începutul anului 2023, Elon Musk avea o avere de 137 de miliarde de dolari, mai suţine sursa, şi a devenit astfel prima persoană care şi-a pierdut 200 de miliarde de dolari din averea sa şi a generat îngrijorarea că îi va fi dificil să-şi recapete titlul de cel mai bogat om din lume.

Cu toate acestea, donaţiile făcute de Musk la sfârşitul anului trecut nu au avut un impact semnificativ asupra valorii nete a sa, el a donat 11,6 milioane de acţiuni Tesla către cauze de caritate necunoscute între august şi decembrie, conform unei dezvăluiri din februarie, conform Bloomberg.

Topul primilor zece cei mai bogaţi oameni din lume conform Bloomberg Billionaires poate fi consultat aici:

Elon Musk recâştigă titlul de cel mai bogat om din lume

Investitorii Tesla s-au îngrijorat în trecut că Elon Musk îşi îndreaptă prea mult atenţia spre platforma de socializare Twitter, pe care a achiziţionat-o în octombrie, însă în luna decembrie, Musk a declarat că intenţionează să demisioneze de la conducerea Twitter atunci când va găsi pe cineva suficient de "nescumpărat" pentru a-i prelua locul, precizează Boomberg.

Tom Narayan, analist la RBC Capital Markets, a menţionat într-un raport din februarie că reducerile de preţuri ale Tesla au stimulat cererea pentru vehicule şi că compania este considerată "modelul perfect" al maşinilor electrice, conform sursei.

"Considerăm că există o cerere puternică pentru produsele Tesla, chiar şi în faţa unei competiţii mai mari în domeniul vehiculelor electrice", a subliniat Tom Narayan.

Creşterea impresionantă a acţiunilor Tesla a depăşit cu mult raliul indicelui Nasdaq 100, care este orientat spre tehnologie şi a înregistrat o creştere de aproximativ 10% în 2023,iar în acest an, iar conform Bloomberg, au existat diverse valuri de tranzacţionare speculative în rândul comercianţilor cu amănuntul, iar Tesla se numără printre favoritele acestui grup.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nici un mujic in top:-)?...parca astia erau cu petrol si gaze "fara numar":-)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb