Elon Musk vrea să implanteze primul cip în creierul unui om până la sfârşitul anului

S.B.
Internaţional / 16 iunie 2023

Elon Musk vrea să implanteze primul cip în creierul unui om până la sfârşitul anului

Elon Musk a anunţat vineri că doreşte să doteze "anul acesta" o primă fiinţă umană cu implanturi neuronale de la compania sa Neuralink, a cărei tehnologie tocmai a fost autorizată în Statele Unite, informează Agerpres.

"Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie", a detaliat miliardarul răspunzându-le unui copil şi tatălui acestuia la finalul unei sesiuni de întrebări organizată la Dôme de Paris, în faţa a 3.600 de persoane.

"Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent", a adăugat el.

Neuralink, un start-up creat de Elon Musk, a primit aprobarea autorităţilor sanitare din SUA la sfârşitul lunii mai pentru a-şi putea testa implanturile cerebrale pe subiecţi umani. Ţelul multimiliardarului este ca prin intermediul cipurilor implantate în creierul uman creierul şi computerele să comunice în mod direct.

Pe termen mediu, obiectivul este de a ajuta persoanele paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau care sunt afectate de boli neurologice precum boala Parkinson.

Obiectivul pe termen lung este crearea unei relaţii simbiotice între oameni şi inteligenţa artificială, care ar putea atenua frontierele dintre gândirea umană şi computer.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De fapt el la obiectivul pe termen lung viseaza,nu se sinchisete sa ajute oamenii suferinzi!Acest individ e toxic.Cum de s-a pricopsit omenirea cu asemenea specimene?

    1. Nu esti obligat sa-ti pui nici un cip. si n-as sfatui pe nimeni. In primul rand va fi foarte foarte scump, cel putin la inceput si riscant. dar cei ce-si vor pune , dc va fi viabila tehnologia, probabil vor fi de x ori mai destepti ca restul lumii. pt ca asta-i scopul.

      Atunci sa-si puna Musk si cu neamul.sau,sa fie ei cei mai inteligenti oameni ai planetei!Experientele sa le faca pe ei daca tot sunt atat de scumpe cipurile.Ar trebui sa existe un prag pana la care omul sa se poata imbogati fiindca altfel se crede extraterestru.

      Deocamdată.

      Așa ziceau inițial și cu serul "sigur și eficient".

      Nu erai obligat. Doar că-n Italia, Franța, Austria, și-n majoritatea locurilor din Germania nu mai puteai munci dacă n-aveai ultimul up date al dozelor. 

    nU AI nevoie de nici un cip pt a fi controlat. Politicienii manipuleaza masele prin cuvinte. Hitler.., chiar si Putler, etc. Profetii, uite cati fanatici religiosi sunt in lume. Excrocii sentimentali, excrocii financiari, toti te pacalesc numai prin vorbire.

    In curand informatia va fi in mare parte facuta de AI. AI va fi tot mai puternic, si tot mai folosit , in campanii electorale, poate si religie, care a pierdut din influenta, in special printre tineri.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb