Autorităţile din Elveţia au încetat să mai recomande vaccinarea împotriva COVID-19, inclusiv pentru persoanele care sunt desemnate cu risc crescut de a se infecta, transmite Hotnews.
Oficiul Federal de Sănătate Publică din Elveţia spune acum că "în principiu, nu este recomandată nicio vaccinare împotriva COVID-19 pentru primăvara/vara 2023".
Oficialii pun schimbarea de atitudine în faţa coronavirusului pe numărul mare de cetăţeni care au primit un vaccin şi care se bucură de imunitate naturală.
"Aproape toată lumea din Elveţia a fost vaccinată, iar cei care au contractat virusul acum s-au recuperat. Prin urmare, sistemul lor imunitar a fost expus la coronavirus. În primăvara/vara anului 2023, virusul va circula probabil mai puţin. Variantele actuale de virus provoacă boli destul de uşoare", spun oficialii elveţieni din domeniul sănătăţii.
Potrivit autorităţilor, persoanele cu risc crescut (cei cu vârsta de peste 65 de ani şi femeile însărcinate) pot primi un vaccin, după consultarea medicului. În asemenea cazuri injecţia trebuie administrată la cel puţin şase luni după ultima injecţie sau la cel puţin şase luni după ultima infecţie cu COVID-19.
Deoarece vaccinurile nu mai sunt recomandate, costurile lor nu mai sunt acoperite de guvern. Iar cei care optează pentru a se vaccina vor plăti o taxă.
Cei cu risc ridicat care primesc o vaccinare recomandată de medic nu vor trebui să plătească, deoarece vaccinarea va fi acoperită de asigurarea de sănătate.
Decizia Elveţiei vine după o serie de decizii similare luate de alte ţări care au încetat să mai recomande vaccinarea împotriva COVID-19.
De exemplu, Anglia a retras recomandările de a se face doza de rapel pentru persoanele sănătoase cu vârsta mai mică de 50 de ani, în timp ce Danemarca a încetat vaccinarea aceleiaşi populaţii în 2022.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat în martie că ţările ar trebui să ia în considerare factori precum eficienţa costurilor atunci când stimulează vaccinarea.
"Impactul asupra sănătăţii publice al vaccinării copiilor şi adolescenţilor sănătoşi este mult mai mic decât beneficiile stabilite ale vaccinurilor esenţiale tradiţionale pentru copii", a declarat organizaţia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2023, 16:29)
Începe damage-controlul și acoperirea curului: Elveția retrage toate recomandările privind vaccinarea Covid, indiferent de grupa de risc.
Ce nu e menționat în acest articol (dar menționat în comunicatul oficial elvețian) e că de acum înainte medicii pot administra vaccinul doar în cazuri individuale, în anumite condiții - dar atunci își asumă personal riscul răspunderii pentru daunele provocate de vaccinare. Practic acum că tot mai multe date și analize arată riscurile, se încearcă găsirea unor modalități de a-i face pe medici țapul ispășitor în locul guvernului și al big-farma.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2023, 19:45)
Ca om care a citit raportarile Swissmedic.ch in ultimii 2 ani, va pot spune ca argumentul "populatia este deja vaccinata" este o minciuna.
Vaccinarea anti-gripala si anti-covid nu este valabila decat 6 luni cel mult. Niciodata Swissmedic nu a recomandat populatiei sa nu se mai vaccineze anti-gripal. Repet.... NICIODATA. Intotdeauna vaccinarea anti-gripala s-a facut cel putin o data pe an, poate chiar de doua ori.
Cei mai multi elvetieni s-au vaccinat in 2021. 17 mil doze la 6,1 milioane de vaccinati. Toate sunt mRNA, deci cel putin doua doze. Rezulta o medie de sub 3 doze / cap. Asta inseamna ca cele doua doze s-au produs pana in iun 2021, iar a treia candva in iarna lui 2021-primavara lui 2022...... Atat.
Deci argumentul Swissmedic ca toata populatia este "vaccinata" nu sta in picioare. A treia doza are deja peste un an vechime. De ce face Swissmedic aceasta declaratie in mod evident falsa? In loc sa incurajeze la a patra doza in 2023?
Efectele adverse enorm de multe. peste 1 in 850 de vaccinati de efecte grave care au necesitat tratament/spitalizare (si unele au dus si la deces).