EMA analizează raportările cu privire la noi efecte adverse ale vaccinurilor AstraZeneca, Pfizer-BioNTech şi Moderna

G.U.
Miscellanea / 7 mai 2021

EMA analizează raportările cu privire la noi efecte adverse ale vaccinurilor AstraZeneca, Pfizer-BioNTech şi Moderna

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat astăzi că analizează raportările cu privire la o boală neurodegenerativă rară declanşată la persoane care au primit vaccinul antiCOVID-19 produs de AstraZeneca, dar şi raportări ale unor inflamaţii cardiace apărute după vaccinarea cu produsele Moderna şi Pfizer, transmite Reuters, conform Agerpres.

EMA a solicitat mai multe detalii cu privire la aceste cazuri din partea producătorilor de vaccinuri.

În cadrul unei analize a raportărilor de siguranţă pentru vaccinul Vaxzevria, Comitetul pentru siguranţă al EMA analizează datele obţinute cu privire la cazurile de sindrom Guillain-Barre, conform Reuters.

De asemenea, EMA analizează şi raportările cu privire la inflamaţii cardiace apărute în urma vaccinărilor cu produsul Pfizer-BioNTech, denumit Comirnaty, dar şi cu vaccinul produs de Moderna. Ambele vaccinuri folosesc noua tehnologie mRNA pentru a obţine un răspuns imunitar împotriva noului coronavirus.

Atât EMA cât şi alţi regulatori în domeniu analizează deja şi riscul de producere a cheagurilor de sânge în urma vaccinării împotriva COVID-19, notează sursa citată.

Sindromul Guillain-Barre este o maladie neurologică rară în care sistemul imunitar al organismului atacă învelişul protector al fibrelor nervoase. Majoritatea cazurilor apar la câteva zile sau săptămâni după o infecţie de natură bacteriană sau virală, susţine Reuters care precizează şi că acest sindrom este un risc cunoscut dar extrem de rar ce este asociat cu infecţii respiratorii sau intestinale, precum şi cu unele vaccinări din trecut.

Reuters notează şi că reprezentanţii AstraZeneca, Pfizer, BioNTech şi Moderna nu au răspuns încă solicitărilor de a comenta aceste informaţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. The occurrence of three reported ATM cases among 11,636 participating subjects is extremely high considering the worldwide incidence of 0.5/million COVID-19-associated ATM cases found in this report during year 1 of the pandemic. Moreover, Agmon-Levin et al. (96) in a systematic review (1970–2009) fund in 39 years only 37 reported cases of ATM in association with several different vaccines.

    Ce vedeti mai sus sunt trei cazuri de Acute Transverse Myelitis care au fost produse in timpul testelor AstraZeneca. Dupa ce doua cazuri au fost cosmetizate ca fiind vina bolnavului (comorbiditati asociate), al treilea caz a fost pana la urma uitat. Si iata ca aflam acum de sindromul Guillain Barre rezultat in populatia injectata. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb