Embryos, clinică de referinţă în domeniul fertilizării in vitro şi al ginecologiei din România, sărbătoreşte patru ani de inovaţie şi succes. Fondată în mijlocul unei perioade pline de provocări, pandemia de COVID-19, de către trei medici, Embryos a reprezentat de la bun început un loc unde tehnologia de ultimă generaţie şi expertiza specialiştilor se unesc pentru a oferi cele mai bune servicii de ginecologie şi a împlini visurile persoanelor care se luptă cu infertilitatea, conform unui comunicat remis redacţiei.
Peste 800 de copii născuţi prin FIV
Conform comunicatului, de la inaugurarea sa, clinica a fost martoră la o creştere impresionantă, datorită dedicării şi profesionalismului echipei, precum şi adoptării celor mai noi tehnologii în domeniu. "Deschiderea clinicii în timpul pandemiei a fost o provocare, dar şi o necesitate. Atât eu, cât şi partenerele mele de business, am vrut să facem totul la un alt nivel, ne-am dorit să oferim speranţă şi să facem diferenţa în viaţa cuplurilor care se confruntă cu infertilitatea. Deşi suntem doar de 4 ani pe piaţă, cu ajutorul tehnicii de fertilizare in vitro, am contribuit la aducerea pe lume a peste 800 de copii. Aceste cifre nu sunt doar statistici, ele reprezintă speranţe împlinite şi vise devenite realitate.," spune Dr. Tarig Massawi, Co-fondator Embryos.
Inovaţie şi excelenţă: investiţii totale de peste 2 milioane de euro
Investiţiile în dezvoltarea acestui proiect depăşesc 2 milioane de euro- peste 1 milion de euro a fost investit doar în tehnologie, traing-uri, aducerea celor mai buni specialişti, chiar şi din afara ţării. Anul 2024 reprezintă şi un an al extinderii pentru clinica Embryos, mărindu-şi echipa de medici şi numărul de cabinete. "Una dintre cele mai remarcabile realizări ale clinicii este introducerea microscopului microTESE, un instrument unic în ţara noastră, esenţial pentru tratamentele complexe de infertilitate masculină. De asemenea, sub coordonarea embriologului Jennifer Hajek, care a contribuit la dezvoltarea unora dintre cele mai prestigioase centre de reproducere umană asistată din Europa, laboratorul Embryos a pus bazele multor poveşti de succes." afirmă Dr. Ionela Anghelescu, Co-fondator Embryos.
Statistici alarmante privind natalitatea în România: O luptă împotriva infertilităţii
România se confruntă cu provocări semnificative, un nou raport evidenţiind că ţara a înregistrat în primul trimestru din 2023 cel mai scăzut număr de naşteri din ultimii 145 de ani, cu doar 73.000 de copii veniţi pe lume. "Un motiv pentru această scădere a natalităţii ar putea fi şi problemele de infertilitate care apar din ce în ce mai devreme. Această realitate demografică ne reafirmă angajamentul şi misiunea la noastră: de a încuraja controalele ginecologice regulate şi de a sprijini cuplurile să depăşească provocările infertilităţii şi de a aduce pe lume copii sănătoşi. În timp ce sărbătorim patru ani de excelenţă în ginecologie şi reproducerea umană asistată, suntem mai hotărâţi ca niciodată să inovăm şi să oferim tratamente personalizate pentru fiecare pacient." afirmă Dr. Andreea Velişcu, Co-fondator Embryos.