Emil Boc: "Ar fi ideal ca România să treacă la euro cât mai repede"

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 aprilie 2009

Premierul Emil Boc spune că trecerea României la moneda euro înainte de anul 2014 ar fi benefică pentru economia românească, comen­tând raportul FMI, citat de Financial Times, potrivit căruia Statele UE, din Europa Centrală şi de Est care se confruntă cu probleme, ar tre­bui să treacă la euro, potrivit agenţiei NewsIn. Premierul Emil Boc a declarat, postului public de radio: "Cu cât România ajunge mai repede în zona euro, cu atât este mai bine pentru toată lumea. Eu vorbesc de 2014 deocamdată, nu ştiu cum evoluează această criză, dar ar fi ideal să ajungem în zona euro mai repede, pentru că economiile care au moneda euro sunt protejate din toate punctele de vedere. Gândiţi-vă numai la ceea ce înseamnă returnarea împrumuturilor".

Şeful Executivului a precizat că, în opinia sa, "orizontul" aderării la zona euro trebuie să rămână anul 2014, cel târziu, dar ar fi "foarte bine" dacă ar exista posibilitatea unei devansări. Premierul a mai spus că nu există nicio legătură directă între trecerea la moneda euro şi creşterea preţurilor.

România a finalizat recent negocierile cu FMI, Comisia Europeană şi alte instituţii financiare internaţionale, pentru un pachet de finanţare de aproximativ 20 miliarde euro.

În cadrul raportului de convergenţă trimis la Bruxelles în februarie, guvernul României a menţinut termenul de aderare la zona euro pentru 2014, sperând că va dispune de suficient timp pentru a pune în practică reformele necesare.

Raportul precizează că România poate intra în anticamera de doi ani impusă monedei naţionale înainte de adoptarea euro, Exchange Rate Mechanism 2 (ERM2), cel mai devreme în 2012

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb