Emil Boc: "Criza în România a ajuns mai târziu şi ieşirea din criză va fi mai târziu."

F.A.
Politică / 12 decembrie 2010

Emil Boc a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, "Pentru anul 2011, în sectorul bugetar se are în vedere o recuperare din pierderea salarială cu 15%. Va fi o creştere cu 15% de la 1 ianuarie pentru toţi bugetarii. În privinţa sectorului privat, şocul a avut loc în 2009. Salariul minim pe economie creşte de la 600 la 670 lei. Este ceea ce îşi poate permite România. România are două pericole în faţă: populismul, gen Tăriceanu, şi negativismul, pentru că se creează această psihoză că nimic nu este bun."

"Jeffrey Franks a spus că prin măsurile structurale pe care le-a luat, România are mai multă stabilitate decât alte ţări din zona euro", a adăugat premierul. În ceea ce priveşte disponibilizările, Boc a venit cu calculele făcute: "Când am ajuns la guvernare România avea 1,397,000 de bugetari. Astăzi are 1,291,000 de bugetari. O parte dintre ei au fost absorbiţi de piaţa privată, o parte sunt în creşterea ratei şomajului".

"N-aş vrea să se creadă că am luat aceste măsuri cu plăcere. Pur şi simplu facem asta ca să salvăm o ţară. Chiar dacă sunt dureroase pe termen scurt, din 2011 rezultatele vor începe să apară. Nimeni nu poate fi supărat pe oameni că sunt revoltaţi. Eu îi înţeleg pe oameni. Oamenii văd că salariul a fost diminuat şi eu îi înţeleg, dar am obligaţia să fac ceea ce trebuie, adică să tai acolo unde sunt privilegii, să corectez", şi-a motivat premierul deciziile impopulare, potrivit Realitatea.net.

"Dacă noi am fi continuat politicile din 2008, România ar fi avut în 2009 un deficit de cel puţin 12%. Dacă doream să avem stabilitate, nu aveam altă soluţie. Atâta vreme cât am avut la guvernare PSD, nu am avut ce face mai mult", a adăugat premierul. Deşi anunţă creştere economică la anul, Emil Boc susţine că luminiţa de la capătul tunelului este încă departe: "România nu este o insulă izolată care a avut probleme economice. Şi Marea Britanie are probleme economice. Această criză economică a lovit practic toate ţările, cu mici excepţii. Criza în România a ajuns mai târziu şi ieşirea din criză va fi mai târziu. Nu a existat în Europa o ţară mai puţin pregătită să facă faţă crizei decât România"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb