Enel, recunoscut drept lider în lupta împotriva schimbărilor climatice de către CDP

Comunicate de presă / 8 decembrie 2021

Enel, recunoscut drept lider în lupta împotriva schimbărilor climatice de către CDP

Enel a fost inclusă în prestigioasa Listă "A" ce reflectă modul de abordare a schimbărilor climatice, publicată de Carbon Disclosure Project (CDP), organizaţia non-profit globală de mediu care oferă cea mai valoroasă platformă pentru monitorizarea performanţei companiilor în lupta împotriva schimbărilor climatice. În plus, compania s-a clasat ca lider în lista CDP Water, cu scorul A- pentru performanţa sa în gestionarea riscurilor şi oportunităţilor legate de apă. Mai mult, filiala spaniolă a Enel, Endesa, a fost numită lider, atât în ​​CDP Climate, cât şi în CDP Water, cu un scor A-, în timp ce Enel Chile şi Enel Americas au obţinut ambele un scor B pentru CDP Climate, pentru prima lor participare în acest clasament, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Includerea noastră în Lista Climate A a CDP este încă o nouă recunoaştere majoră a angajamentului continuu al companiei în lupta împotriva schimbărilor climatice, una dintre cele mai urgente provocări cu care se confruntă societatea la nivel global şi care necesită acţiuni serioase din partea tuturor, precum şi măsuri rapide din partea companiilor", a spus Francesco Starace, CEO şi Director General Enel. "Paşii pe care Grupul i-a luat pentru a aborda schimbările climatice sunt o parte integrantă a strategiei corporative a Enel, aşa cum evidenţiază capacitatea noastră de a atinge obiectivul Net Zero până în 2040 şi accentul pus pe creşterea surselor regenerabile şi promovarea electrificării în cadrul Grupului. Accelerăm creşterea în întreaga afacere, aducând valoare clienţilor noştri care se află în centrul Strategiei Grupului".

Procesul anual de publicare şi punctare al CDP cu privire la mediu este recunoscut pe scară largă ca standard de referinţă al transparenţei pe segmentul corporativ. În 2021, peste 590 de investitori cu active de peste 110 trilioane de dolari şi peste 200 de mari cumpărători cu achiziţii de 5,5 trilioane de dolari au cerut companiilor să dezvăluie date despre impactul asupra mediului, riscurile şi oportunităţile prin intermediul platformei CDP.

CDP foloseşte o metodologie detaliată şi independentă pentru a evalua companiile, alocând un scor de la A la D-, bazat pe caracterul complet al dezvăluirii, conştientizării şi gestionării riscurilor de mediu şi demonstrarea celor mai bune practici asociate cu leadershipul în acest domeniu, cum ar fi stabilirea de obiective ambiţioase şi semnificative.

Modelul Grupului, cu privire la guvernanţa climei şi abordarea sa pentru gestionarea riscurilor şi oportunităţilor legate de schimbările climatice, împreună cu acţiunile puse în aplicare în întreaga lume, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GES), prin accelerarea surselor regenerabile şi eliminarea treptată a resurselor pe bază de cărbune, au fost unele dintre cele mai bune practici recunoscute de CDP.

Grupul şi-a devansat recent angajamentul Net Zero cu 10 ani, din 2050 până în 2040, atât pentru emisiile directe, cât şi indirecte. Acest angajament ambiţios va fi atins prin eliminarea treptată a tuturor centralelor sale pe cărbune până în 2027 şi a centralelor pe gaz până în 2040, împreună cu renunţarea la partea de retail de gaz, prin promovarea electrificării, fără a recurge la vreo măsură compensatorie, precum tehnologia de eliminare a carbonului sau soluţiile bazate pe natură. În plus, între 2021 şi 2030, Grupul se aşteaptă să investească direct, prin modelul de afaceri Ownership, aproximativ 70 de miliarde de euro şi să atingă aproximativ 129 GW capacitate consolidată de energie regenerabilă instalată până în 2030, ceea ce duce la o reducere cu 80% a emisiilor directe de gaze cu efect de seră (Scope 1) până în 2030 în raport cu 2017, astfel cum este certificat de Science Based Targets Initiative conform unei traiectorii de 1,5˚C.

Conducerea globală a Enel în domeniul sustenabilităţii este recunoscută prin prezenţa sa în alţi indici renumiţi, precum şi în clasamente cum ar fi indicii MSCI ESG Leaders Indices, Euronext Vigeo-Eiris 120 indices, MIB ESG Index, FTSE4Good Index series, STOXX Global ESG Leaders index, ISS "Prime" rating, Bloomberg Gender Equality Index, Refinitiv TOP 100 Diversity şi Inclusion Index, Equileap's Top 100 Gender Equality Global Ranking şi ECPI indices.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenţia Investitorilor Social Responsabili, a căror cotă în companie este în continuă creştere, reprezentând acum circa 14,6% din capitalul social al Enel, mai mult decât dublu faţă de nivelurile din 2014. Această creştere, care este în concordanţă cu recunoaşterea din ce în ce mai mare a importanţei elementelor nefinanciare în crearea de valoare durabilă pe termen lung, reflectă consolidarea statutului de lider global al Enel în domeniul sustenabilităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb