Enel semnează cu Pacific Gas and Electric acorduri pentru proiecte de stocare

G.F.
Companii / 5 decembrie 2017

Enel semnează cu Pacific Gas and Electric acorduri pentru proiecte de stocare

Enel, prin subsidiara sa americană de energie a semnat trei Acorduri pentru Capacităţi de Stocare cu compania de utilităţi din California, Pacific Gas and Electric (PG&E), pentru o capacitate totală de 85 MW / 340 MWh, informează compania, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cadrul acordurilor, Enel va construi proiectele autonome de stocare a energiei pe baza tehnologiei litiu-ion - Kingston, Cascade şi Sierra, care vor fi amplasate în California.

"Semnarea acestor acorduri marchează un pas important pentru planul Grupului nostru de a-şi consolida prezenţa pe piaţa de stocare a energiei şi a se extinde în acest domeniu în SUA şi în special în California, aflate la vârful dezvoltării acestei pieţe", a declarat Enrico Viale, Directorul Enel Global Thermal Generation. "Proiectele de stocare la nivel mare reprezintă o zonă cheie pentru Enel, având în vedere avantajele pe care le oferă în ceea ce priveşte echilibrarea şi fiabilitatea reţelei. Suntem mândri de progresele pe care le-am înregistrat până în prezent în acest domeniu şi aşteptăm cu nerăbdare să creştem şi mai mult portofoliul nostru de stocare a energiei".

Sistemele de stocare a energiei se vor conecta direct la reţeaua PG&E şi vor încărca bateriile litiu-ion atunci când există o abundenţă de energie regenerabilă. Energia stocată în baterii va fi apoi livrată înapoi în reţea în timpul perioadelor de vârf de consum, sporind fiabilitatea reţelei şi facilitând, în acelaşi timp, decongestionarea acesteia.

Cele trei centrale, situate în California Centrală şi de Nord, sunt formate din proiectul Kingston de 50 MW / 200 MWh, proiectul Cascade de 25 MW / 100 MWh şi proiectul Sierra de 10 MW / 40 MWh. Proiectele sunt dezvoltate împreună cu Sovereign Energy Storage, un dezvoltator independent de proiecte de stocare de scară largă a energiei electrice în baterii şi vor fi operaţionale până în 2023, în funcţie de verificările şi aprobările Comisiei de Utilităţi Publice din California, dar şi ale instituţiilor locale şi de reglementare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb