E.ON a predat la cheie o centrală fotovoltaică de 1,1 MW companiei Transparent Design

G.D.
Companii / 9 ianuarie 2023

E.ON a predat la cheie o centrală fotovoltaică de 1,1 MW companiei Transparent Design

E.ON Energie România şi Transparent Design au finalizat recent construcţia unei centrale fotovoltaice de aproape 1,6 milioane de euro, investiţie care asigură circa 25% din energia necesară fabricii din localitatea Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, proiectul a presupus livrarea la cheie, de către E.ON, a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri care au fost instalate pe acoperişul halei de producţie, al depozitelor şi pe sol. Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru Transparent Design şi o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 367 de tone în fiecare an.

"E.ON construieşte parteneriate pe termen lung pentru a sprijini clienţii B2B în drumul lor spre independenţă energetică şi sustenabilitate. Mergem mai departe alături de Transparent Design în acest an prin dezvoltarea proiectului cu încă 230 kWp, ceea ce le va asigura în final 30% din energia necesară", a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

"Suntem un consumator mare de energie datorită tehnologiei folosite la securizarea sticlei, iar creşterea preţului la energie are un impact major asupra costurilor noastre de producţie. Parteneriatul cu E.ON a reprezentat o măsură cheie şi firească în gestionarea afacerii noastre. Energia verde este un factor important ce va genera avantaje concurenţiale în timp pentru compania noastră", a declarat Alina Nechifor, director general TRANSPARENT DESIGN.

Extinderea proiectului cu încă 230 kW, în acest an, implică instalarea a încă 624 de panouri fotovoltaice cu o putere de circa 284 kWp, printr-o nouă investiţie de 255.000 de euro. Contribuţia la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 va ajunge astfel la aproximativ 405 tone pe an.

E.ON a asigurat pentru Transparent Design întreg proiectul de investiţie pentru eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată până la implementare şi finanţare pe 10 ani, fiind asigurate şi serviciile post-instalare. De asemenea, E.ON va asigura şi mentenanţa întregului sistem fotovoltaic, printr-un contract de mentenanţă full service.

Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde în prezent peste 150 de proiecte finalizate, în valoare totală de 28,5 milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de peste 36 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 de tone în fiecare an, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb