E.ON: Dacă nu va creşte preţul gazelor, atunci vor fi probleme de furnizare

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 martie 2011

E.ON: Dacă nu va creşte preţul gazelor, atunci vor fi probleme de furnizare

Dacă Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energie (ANRE) nu va accepta majorarea preţului, de la întâi aprilie, la gazele naturale, solicitată de distribuitorii de gaze, vor exista probleme grave de furnizare a gazelor, a declarat, ieri, Frank Hajdinjak, directorul general al companiei E.ON România. Potrivit domniei sale, operatorii din domeniu au nevoie de o creştere a tarifului la gaze "cât mai repede cu putinţă", întrucât, în condiţiile actuale, companiile se confruntă cu mari probleme în desfăşurarea activităţii lor. Procentul de creştere a preţului gazelor solicitat este unul semnificativ, dar nu va fi aplicat întregii populaţii, după cum a menţionat Frank Hajdinjak: "Am solicitat o creştere semnificativă. Nu una generală, ci un coş pentru anumiţi consumatori. Nu pot să menţionez în acest moment care va fi procentul. Sunt mai multe scenarii pe care le discutăm. Trebuie să avem o majorare echilibrată, care să fie suportabilă de către consumatori. Oricum, fără o creştere de preţ, vom avea probleme foarte grave, care se vor răsfrânge în furnizarea gazelor către consumatori". Dacă ANRE va accepta majorarea tarifului gazelor naturale, aceasta va fi făcută gradual, în mai mulţi paşi, a mai subliniat reprezentantul E.ON.

Domnia sa a menţionat, de asemenea, că, în circa şase-nouă luni, creşterea barilului de petrol pe plan extern va fi resimţită pe piaţa noastră printr-o majorare a preţului gazelor de import.

Preţul gazelor este influenţat de trei factori majori - cursul leu/dolar, preţul gazului de import şi ponderea acestuia în coşul consumatorului final, a conchis domnul Hajdinjak, subliniind că, în acest moment, cursul leu/dolar este în avantajul furnizorilor de gaze.

Operatorii din piaţa gazelor au cos-turi uriaşe de acoperit, prin tariful reglementat în acest an. Pentru că a menţinut tariful reglementat în ultimii doi ani, furnizorii de gaze au suportat din bugetul propriu fluctuaţiile de preţ pentru gazele importate. E.ON România are de recuperat pierderi de 400 milioane de lei din 2009 şi 2010, datoriile cumulate în primul trimestru al acestui an ridicându-se la circa 240 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. este posibil ca populatia sa solicite ANRE anularea licentei de revanzator de gaze pentru E.ON . Si pentru alti rechini din est sau vest.Sau autohtoni ca Intergaz,Wirom sau altii! In plus ,pentru centralele termice individuale se prefigureaza o taxa pentru poluarea locala si costuri de reinnoire la cel putin 4-5 ani pentru fiecare centrala termica individuala. Cu alte cuvinte, la 4-5 ani trebuie sa -ti cumperi alta centrala.Alti bani ,alta distractie! Alti 1000-1500 euro aruncati. Parca este mai buna incalzirea centrala de la termoficare...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb