E.ON Energie România a lansat AI Search, primul instrument inteligent de căutare pentru clienţii şi vizitatorii website-ului eon.ro, care le permite acces simplu şi rapid, 24/7, la toate informaţiile de pe portal, ceea ce reprezintă o premieră pentru piaţa de energie din România. AI Search E.ON este funcţional din luna martie a acestui an şi oferă răspunsuri complete generate cu inteligenţa artificială, folosind diverse modele de AI dezvoltate de platforma AzureOpenAI, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Astfel, informaţii legate de piaţa de energie electrică şi gaze naturale, soluţii energetice E.ON, măsuri de reducere a consumului de energie, etc. se pot obţine adresând întrebări acestui instrument inteligent, fără a mai fi nevoie de căutarea informaţiilor de către vizitatori în diferite secţiuni ale site-ul eon.ro.
Prin utilizarea acestui instrument, timpul de accesare a informaţiilor de către vizitatori a scăzut în medie de opt ori, de la 5-7 minute până la mai puţin de 30 de secunde, pentru majoritatea întrebărilor.
"Continuăm efortul de digitalizare, pe care l-am început în urmă cu câţiva ani, pentru ca orice interacţiune a clienţilor cu noi să fie cât mai simplă şi rapidă. AI Search E.ON este o premieră în relaţia cu clienţii noştri, dar nu ne oprim aici, continuăm să ne dezvoltăm pe această zonă. Avem în pregătire al doilea instrument inteligent pentru platforma E.ON Myline care va oferi clienţilor răspunsuri personalizate", declară Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România, potrivit comunicatului.
"A fost un efort considerabil al echipei interne de implementare, zeci de ore de antrenament, validare a modelelor de AI folosite, testare şi îmbunătăţiri continue ale capabilităţilor agentului AI de a genera răspunsuri cât mai corecte. Suntem mândri de rezultat şi le mulţumesc colegilor implicaţi în proiect, au făcut o treabă excelentă", spune Ioan Şandru, directorul general adjunct al E.ON Energie România.
Compania va analiza traficul de pe portal, sesiunile de întrebări şi răspunsuri, precum şi feedback-ul vizitatorilor şi în funcţie de concluzii va îmbunătăţi permanent funcţionalităţile AI Search.
E.ON Energie România continuă să investească şi în acest an în digitalizarea serviciilor oferite clienţilor, prin îmbunătăţirea funcţiunile platformelor deja existente sau prin dezvoltarea de noi funcţiuni. În acest moment circa 2,4 milioane de clienţi au conturi active pe platforma E.ON Myline, unul dintre canalele digitale cele mai accesate de clienţii companiei, care oferă informaţii personalizate legate de facturi, consum etc. Pe eon.ro se poate accesa şi serviciul E.ON Chat care oferă răspunsuri generale legate de energie, iar prin serviciul E.ON eBooking clienţii îşi pot programa vizita la magazinele companiei.