E.ON Energie România a devenit producător de energie verde în urma finalizării construcţiei unei centrale fotovoltaice pentru fabrica Webasto din Arad, în baza unui contract de achiziţie de energie pe termen lung (PPA), conform unui comunicat transmis redacţiei.
Prin intermediul acestui proiect, în valoare de 1 milion de euro, dezvoltat, implementat, finanţat şi operat de către E.ON Energie România, întreaga cantitate de energie regenerabilă produsă, de circa 1.530,51 MWh pe an, va fi vândută pe termen lung, timp de 15 ani, companiei Webasto, la preţ fix cu indexare anuală.
Webasto, un important furnizor global de sisteme pentru industria auto, îşi concentrează în mod constant eforturile asupra sustenabilităţii şi contribuie activ la tranziţia energetică în producţie.
"Dorim să ne dezvoltăm tot mai mult pe zona de contracte de tip Power Purchase Agreement (PPA), iar parteneriatul cu Webasto este un prim pas în această direcţie. Prin acest parteneriat şi cele ce vor urma curând ducem mai departe angajamentul de a-i sprijini pe partenerii noştri în demersul lor de a deveni mai sustenabili, utilizând mai multă energie verde, şi de a aduce plusvaloare business-ului lor prin diminuarea expunerii la volatilitatea preţurilor din piaţa de energie electrică", declară Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.
"Conceptul PPA este perfect aliniat cu obiectivele de sustenabilitate ale Webasto România. Angajamentul pentru un preţ fix al energiei verzi pe o perioadă îndelungată ne oferă o bază solidă pentru planificare şi ne ajută să ne aliniem la valorile companiei", afirmă Koehler Philipp, directorul Webasto România, potrivit comunicatului.
Proiectul a constat în construirea unui sistem fotovoltaic format din 3.360 module de 460 W în perimetrul unităţii deţinute de Webasto în comuna Zimandu Nou, judeţul Arad, puterea centralei fiind de 1.545,60 kWp. Centrala fotovoltaică aduce mai multe beneficii pentru Webasto România, care îşi va acoperi 23% din necesarul anual de energie electrică, reducând anual emisiile de CO2 cu circa 467,74 de tone.
Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde în prezent peste 392 de proiecte finalizate, în valoare totală de 74 de milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de peste 104 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 23.000 de tone în fiecare an.
Opinia Cititorului