"E.ON Gaz" România estimează pentru 2007 un profit similar cu cel de anul trecut, la vânzări mai mici

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 decembrie 2007

"E.ON Gaz" România estimează pentru 2007 un profit similar cu cel de anul trecut, la vânzări mai mici

Directorul general E.ON Gaz România, Achim Saul, estimează că profitul companiei în acest an va avea un nivel asemănător celui de anul trecut, deşi volumul vânzărilor a scăzut în 2007 cu 10-20%, din cauza faptului că iarna trecută a fost blândă. Totodată, Saul estimează că, în acest an, pierderile tehnologice vor scădea cu circa o treime faţă de anul trecut, de la 5% din vânzările totale la 3,5%. "Din totalul investiţiilor realizate în 2007, de circa 200 milioane lei, aproximativ 15 milioane de lei au fost alocate pentru îmbunătăţirea sistemelor de măsurare a gazelor" a spus Saul.

Acesta a arătat că, la nivelul întregului an, vânzările companiei au totalizat trei miliarde metri cubi de gaze, în timp ce un volum de 700 milioane metri cubi a reprezentat cantitatea de gaze distribuită pentru alte companii prin reţeaua proprie a E.ON Gaz România.

Saul a mai spus că E.ON este interesată să participe la proiectul conductei Arad-Szeged. "E.ON Gaz este interesată să rezerve capacităţi de transport de gaze prin această conductă. Acest lucru va reprezenta un avantaj pentru consumatorii din România întrucât va creşte siguranţa aprovizionării", a mai spus Saul, citat de NewsIn.

Oficialul E.ON Gaz a mai precizat că societatea urmăreşte să deţină în România capacităţi de stocare a gazelor de circa cinci miliarde metri cubi însă o decizie în acest sens nu a fost încă adoptată.

În opinia sa, preţul gazelor pentru populaţie va creşte de la 1 ianuarie, întrucât preţul gazelor pe pieţele internaţionale a crescut direct proporţional cu cele ale petrolului. Acesta a adăugat că societatea pe care o conduce nu a cerut reglementatorului majorarea preţului, iar discuţiile cu ANRE în acest sens nu au fost încă finalizate.

E.ON Gaz România a obţinut în 2006 un profit de 87 milioane lei după ce, în 2005, compania a avut pierderi de 122 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei în 2006 a fost 715 milioane euro.

În ceea ce priveşte volumul vânzărilor, acestea au crescut cu 20% în 2006 faţă de 2005, de la două milioane lei la 2,4 milioane lei. Volumul de gaze vândut s-a redus cu 10% în 2006 la 3,7 milioane metri cubi, în principal din cauza temperaturilor ridicate.

Grupul german E.ON, cea mai mare companie de utilităţi din lume, a anunţat că profitul operaţional înregistrat în primul semestru al 2007 a crescut cu 7%, conform aşteptărilor, mizând pe majorarea câştigurilor anuale cu 10% datorită creşterii preţurilor la electricitate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb