E.ON Gaz România estimează pierderi de circa 50 milioane de lei până la finele anului, în urma deciziei ANRE

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 30 septembrie 2008

E.ON Gaz România estimează că pierderile suportate de companie, numai din nerecunoaşterea costurilor de achiziţie a gazelor naturale de către ANRE, vor ajunge la circa 50 milioane lei până la finele acestui an, iar următoarea ajustare va avea un impact mai mare asupra clienţilor.

"În aceste condiţii, compania întâmpină tot mai multe dificultăţi în achiziţionarea de cantităţi suficiente de gaze naturale pentru sezonul rece. (...) E.ON Gaz România va aplica fără compromisuri politica de toleranţă zero faţă de consumatorii rău-platnici şi ar putea lua, de asemenea, măsuri legale împotriva acestei decizii", se arată într-un comunicat emis, ieri, de E.ON Gaz România.

Compania a solicitat ajustarea preţului final al gazelor naturale începând cu 1 octombrie 2008, deoarece ultima ajustare, din luna iulie, nu a fost suficientă pentru a acoperi costurile de achiziţie a gazelor naturale.

"Niciun furnizor de gaze naturale nu poate să vândă consumatorilor gazele naturale sub preţul de achiziţie a acestora. Drept urmare, în perioada următoare va fi necesară ajustarea de către ANRE a preţurilor finale pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale", mai anunţă compania.

Compania E.ON Gaz România menţionează în comunicat că nu face nici un profit suplimentar din creşterea preţurilor de achiziţie a gazelor naturale, din moment ce venitul reglementat al companiei rămâne neschimbat şi este independent de costurile de achiziţie a gazelor naturale.

Din totalul preţului final plătit de către clienţi, companiei E.ON Gaz România îi revin aproximativ 5% pentru serviciile de furnizare. Restul de 95% sunt costuri externe - cu achiziţionarea, înmagazinarea, transportul şi distribuţia gazelor naturale - pe care compania nu le poate influenţa.

La rândul său, compania Distrigaz Sud a anunţat ieri printr-un comunicat că nerecunoaşterea costurilor de achiziţie a gazului natural la 1 octombrie 2008 va determina o majorare a pierderilor pentru Distrigaz Sud.

Autoritatea a anunţat la 25 septembrie că a decis ca pentru trimestrul IV 2008 să menţină nemodificat preţul gazelor naturale furnizate consumatorilor captivi, inclusiv casnici.

ANRE consideră totodată că în cursul anului viitor preţul gazelor chiar ar putea să scadă.

Ultima majorare a preţului gazelor pentru populaţie a fost înregistrată pe 1 iulie când acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clienţii Distrigaz Sud şi cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb