E.ON: Gazele naturale rămân esenţiale pentru tranziţia energetică

D.R.
Comunicate de presă / 22 iunie 2023

E.ON: Gazele naturale rămân esenţiale pentru tranziţia energetică

Gazele naturale, alături de energia nucleară, rămân indispensabile ca şi combustibili de tranziţie pentru a asigura (tehnic) securitatea în funcţionare a sistemelor energetice, transmite astăzi un comunicat de presă al E.ON.

Reducerea ponderii gazelor naturale în mixul energetic poate avea sens pentru ţările complet dependente de importuri. România, spre deosebire de multe ţări din UE, are avantajul de a deţine propriile resurse de gaze naturale şi se bucură de o dependenţă redusă de gazele din import.

Aceste resurse de gaze naturale, pentru exploatarea cărora s-au investit sume importante, trebuie folosite pentru a asigura tranziţia către un sector energetic fără combustibili fosili. Pentru realizarea acestui lucru se poate investi în energie verde, dar şi în infrastructura care să fie capabilă să preia toată această energie.

În România deţine resurse semnificative de gaze naturale şi o vastă infrastructură. Această infrastructură, însumând circa 70.000 de kilometri, care deserveşte industria şi milioane de oameni cu căldură, apă caldă şi pentru gătit, este un element cheie pentru decarbonizarea pe termen lung a sectorului încălzirii. Împreună cu reţelele existente, tranziţia la energia curată poate fi mult mai eficientă din punct de vedere al costurilor, iar beneficiile pentru consolidarea securităţii energetice pe termen lung sunt evidente.

De aceea, este important să rămânem concentraţi pe investiţiile destinate consolidării şi extinderii infrastructurii de gaze naturale în acord cu decizia strategică de a considera gazele naturale drept combustibil de tranziţie, în paralel cu accelerarea cercetării rolului pe care infrastructura naţională de gaze naturale îl deţine în acomodarea gazelor verzi şi, în special, a hidrogenului.

Trecerea la sisteme de încălzire sustenabile va fi un proces de durată, iar centralele pe hidrogen, alături de pompele de căldură şi sistemele alternative de termoficare (ape geotermale etc.), sunt printre cele mai promiţătoare soluţii la momentul de faţă pentru încălzirea sustenabilă a locuinţelor.

E.ON doreşte să contribuie la tranziţia către energia fără emisii inclusiv pentru zona de încălzire, care în prezent se bazează în mare măsură pe gazele naturale.

Utilizarea gazelor verzi precum hidrogenul produs prin electroliză, a biometanului, dar şi a altor tehnologii este parte a soluţiei pentru decarbonizarea sectorului.

În viitor va trebui însă să renunţăm la gaze naturale, ca şi la ceilalţi combustibili fosili, şi va trebui să înlocuim o parte dintre gaze cu gaze verzi, biometan şi hidrogen. Vestea bună este că avem nevoie de o modernizare a infrastructurii de gaz, însă nu este nevoie de o reţea construită de la zero: posibilitatea utilizării hidrogenului în amestec cu gaze naturale sau biometan în actuala infrastructură de transport şi distribuţie pentru înlocuirea treptată a gazelor naturale sunt soluţii pe care deja le testăm în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb