E.ON: Instalările de sisteme PV au crescut de opt ori faţă de anul trecut

F.D.
Companii / 29 august

E.ON: Instalările de sisteme PV au crescut de opt ori faţă de anul trecut

Compania E.ON Energie România a instalat, în primele opt luni ale acestui an, peste 3.500 de sisteme fotovoltaice la clienţii rezidenţiali, de 8 ori mai mult faţă de întreg anul trecut, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Dacă anul trecut compania a instalat 400 de sisteme fotovoltaice, în medie 1 sistem pe zi, anul acesta ritmul mediu al instalărilor a crescut la 14 sisteme fotovoltaice pe zi, recordul fiind de 50 de sisteme instalate într-o singură zi în luna iulie a.c.

Până în prezent, cele peste 4.400 de sisteme PV instalate de companie la clienţii casnici în ultimii 4 ani au generat 21,21GWh de energie regenerabilă şi au salvat aproximativ 11.000 de tone de emisii de CO2 pentru a căror absorbţie ar fi fost nevoie de aproximativ 14.000 de copaci. Dintre sistemele instalate aproximativ 10% au şi baterii pentru stocare.

"Să folosim energia de la soare pentru a ne alimenta locuinţele, pentru a le răci în zilele toride şi a le încălzi în sezonul rece, înseamnă să facem lucrurile aşa cum trebuie, sustenabil. Peste 13.000 de clienţi beneficiază astăzi de energie solară datorită soluţiilor noastre, iar reducerile continue ale costurilor pentru panouri, baterii, pompele de căldură, automobile electrice şi alte tehnologii cheie arată că un viitor cu energie curată este şi un viitor energetic tot mai accesibil din punct de vedere al costurilor" a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Clienţii companiei au la dispoziţie toată gama de putere disponibilă: de la 3 kW, atât în sistem monofazic, cât şi trifazic.

De exemplu, un sistem fotovoltaic de 3 kW produce, în medie, 3.500 kWh/an, suficient pentru acoperirea unui consum mediu lunar de aproximativ 200 kWh. Recuperarea investiţiei se face în aproximativ 4 ani, în funcţie de puterea instalată iar perioada de garanţie este ridicată, de 15 ani pentru panouri şi 10 ani pentru invertor. Totodată, este de reţinut că instalarea se face în 5 zile lucrătoare pentru cei care au dosarele aprobate în programul Casa Verde 2023 şi vor să se transfere la E.ON, iar plata contribuţiei proprii se face după instalarea sistemului fotovoltaic.

Românii care vor să-şi instaleze panouri fotovoltaice cu bani de la stat prin programul Casa Verde Fotovoltaice 2024, care va fi lansat în luna septembrie, conform ultimelor declaraţii ale autorităţilor, trebuie să ştie că vor fi obligaţi să-şi monteze şi sisteme de stocare a energiei.

Compania oferă încă de acum 3 ani o soluţie prin module de stocare a energiei, sistemul fiind unul hybrid, cu puteri de 5, 10, 15 kW, on-grid sau off-grid, şi are o garanţie de 10 ani acordată de producător. Acesta are capacitatea de a livra energie atunci când producţia panourilor solare este mică sau deloc şi poate prelua consumul de energie electrică al casei atunci când alimentarea din reţea este întreruptă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb