Epson porneşte o nouă eră a inovaţiei şi se angajează să desfăşoare activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru oameni şi planetă

G.U.
Miscellanea / 6 decembrie 2021

Epson porneşte o nouă eră a inovaţiei şi se angajează să desfăşoare activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru oameni şi planetă

La şase luni după ce a anunţat o investiţie de 100 de miliarde de yeni în inovaţia tehnologică durabilă, Epson se angajează să se concentreze în continuare pe dezvoltarea de noi materiale şi tehnologii pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Pentru a realiza acest obiectiv şi pentru a da o nouă dimensiune competitivităţii globale, Epson regândeşte modalităţile fundamentale prin care generează idei şi le aduce pe piaţă, alături de noi fonduri pentru inovare şi capital de risc.

Intern

Epson devine un mediu de lucru mai deschis, cu o cultură organizaţională "de jos în sus", pentru a încuraja şi a da posibilitatea echipelor sale să identifice şi să împărtăşească mai rapid noi oportunităţi.

Îndrumaţi de un principiu puternic conform căruia toate inovaţiile trebuie să aibă la bază rezolvarea problemelor societăţii - de la folosirea unui număr redus de resurse la reducerea deşeurilor - angajaţii vor fi mai bine susţinuţi să împărtăşească şi să colaboreze pentru idei noi, cu un accent primordial pe soluţii durabile.

Schimbările vor include, de asemenea, consultarea angajaţilor cu privire la mediul de lucru şi la stilurile manageriale pentru a asigura o cultură deschisă.

Extern

Potrivit sursei citate, Epson s-a angajat să susţină o societate durabilă prin parteneriate şi cooperări deschise care să valorifice tehnologiile, produsele şi serviciile sale brevetate, lăsând la o parte creşterea excesivă a veniturilor în favoarea generării unui profit echitabil.

De asemenea, Epson urmează să valorifice şi mai mult Epson X, fondul său de capital de risc dedicat inovaţiei, înfiinţat în 2020, pentru a accelera colaborarea şi inovarea deschisă, cu o sumă iniţială de 5 miliarde de yeni (72 de milioane de dolari) pentru investiţii de tip venture.

"Pentru ca inovaţiile să fie cu adevărat revoluţionare, este nevoie de schimbări culturale şi în ceea ce priveşte modul de colaborare. Aceste iniţiative au scopul de a ne asigura că toate vocile sunt auzite şi că toate ideile sunt luate în considerare, în timp ce ne facem partea noastră acţionând în favoarea societăţii şi a mediului înconjurător", spune Yoshiro Nagafusa, Preşedintele Epson Europa.

"Considerăm că inovarea este un factor-cheie pentru viitorul nostru - colaborarea sporită, parteneriatele şi cunoştinţele comune permit dezvoltarea şi inovarea pentru o lume mai bună. Acest lucru este valabil indiferent dacă privim în interiorul propriei afaceri sau în afara acesteia pentru a colabora cu alţii în vederea rezolvării unor probleme complexe", adaugă domnul Yoshiro Nagafusa. "De mult timp funcţionăm în cadrul unei culturi corporative sănătoase şi deschise, dar este important pentru noi să continuăm să evoluăm."

În paralel cu acest angajament, Epson prezintă în premieră progresele pe care le-a făcut în ceea ce priveşte materialele biodegradabile şi reciclabile revoluţionare şi a unor inovaţii, inclusiv materiale plastice din biomasă şi pulberi metalice reciclate.

Materiale plastice din biomasă:

Demonstrând practic beneficiile inovării deschise, Epson a contribuit la dezvoltarea unei noi forme de bio-plastic (materiale plastice derivate din surse biologice) ca parte a unei colaborări între organizaţii1. "Pararesin" (pararăşina) este un nou şi promiţător plastic din biomasă care utilizează paramilon, o polizaharidă stocată în algele Euglena. Consorţiul îşi propune să aibă capacitatea de a furniza anual, până în 2030, aproximativ 200.000 de tone de plastic degradabil de tip mediu marin, derivat din biomasă, ca o alternativă viabilă la materialele plastice convenţionale.

"Rata scăzută de utilizare eficientă a deşeurilor de plastic şi poluarea mediului cauzată de materialele plastice care ajung în mediile marine au devenit probleme globale semnificative", continuă Yoshiro Nagafusa. "Credem în oferirea de soluţii care să aducă beneficii atât oamenilor, cât şi planetei, înlocuind răşinile pe bază de combustibili fosili, reducând emisiile de dioxid de carbon şi impactul asupra mediului înconjurător."

Pulberi metalice:

Epson lucrează prin intermediul companiei sale subsidiare, Epson Atmix, pentru a construi o infrastructură de producţie circulară prin crearea de echipamente pentru turnarea 3D folosind pulberi metalice rafinate din deşeuri metalice care pot fi folosite pentru a crea componente, inclusiv piese auto şi electrice.

"Suntem foarte mândri de aceste evoluţii şi de strategia Epson de cercetare şi dezvoltare, care îşi are rădăcinile în angajamentul ferm de a dezvolta tehnologii inovatoare care să contribuie la rezolvarea problemelor societăţii", mai adaugă preşedintele Epson Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb