"Equest" a primit un împrumut de 37,8 milioane de euro pentru finalizarea Vitantis Retail Park

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 8 noiembrie 2007

"Equest" a primit un împrumut de 37,8 milioane de euro pentru finalizarea Vitantis Retail Park

Grupul Equest Balkan Properties (EBP) a împrumutat 37,8 milioane de euro de la Bank Austria Creditanstalt pentru finalizarea lucrărilor la centrul comercial Vitantis Retail Park din Bucureşti şi altor proiecte ale fondului britanic de investiţii, se arată într-un comunicat de presă. Equest Balkan Properties a achiziţionat în luna decembrie a anului trecut parcul comercial Vitantis şi două imobile de birouri din Bucureşti, pentru suma de 33,8 milioane de euro. Potrivit Equest, proiectul Vitantis va include un parc de retail şi o galerie comercială cu o suprafaţă închiriabilă de peste 36.000 de metri pătraţi şi va avea trei magazine de dimensiuni mari, precum şi o unitate Carrefour. Reprezentanţii companiei mai spun că până în prezent au încheiat contracte de preînchiriere pentru mai mult de jumătate din suprafaţa centrului, care va fi finalizat în septembrie 2008.

Grupul britanic de investiţii Equest Balkan Properties (EBP) deţine opt proprietăţi imobiliare în România, portofoliul fondului fiind evaluat la circa 160 milioane euro. Equest Balkan Properties a cumpărat anul acesta Modul Shopping Center după o tranzacţie de opt milioane euro. Modul deţine un centru de depozitare pentru retaileri care se întinde pe o suprafaţă de 6.520 metri pătraţi în Târgovişte, iar achiziţia s-a realizat prin intermediul subsidiarei româneşti Union Properties.

EBP a mai achiziţionat în 2007 pentru 2,75 milioane de euro, 75 % din acţiunile Trigon Proprities, unicul asociat al companiei Man Construct-UN-Impex SRL, societate care dezvoltă proiectul Europark din Capitală, şi promite investiţii de 16 milioane euro. Viitoarea parcare supraetajată Europark va avea o suprafaţă de peste 3.000 metri pătraţi cu un total de 816 locuri. Parcarea va fi construită în zona Sf. Vineri - Mircea Vodă, în colaborare cu Primăria sectorului 3.

Equest Balkan Properties a preluat anul trecut şi centrul comercial Moldova Mall din Iaşi pentru 34,5 milioane de euro şi a achiziţionat o clădire de birouri în Bucureşti pentru 4,75 milioane euro. Compania britanică de investiţii imobiliare a finalizat, anul trecut, 11 tranzacţii în Româ­nia, Bulgaria şi Serbia, iar valoarea totală a investiţiilor se ridică la 335 milioane euro. În plus, finalizarea investiţiilor anunţate în România va duce valoarea proprietăţilor deţinute de Equest peste pragul de 200 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb