Erdogan a aterizat la Soci pentru a se întâlni cu Putin

S.B.
Internaţional / 5 august 2022

Erdogan a aterizat la Soci pentru a se întâlni cu Putin

Actualizare Putin elogiază rolul preşedintelui turc Erdogan în acordul de reluare a exporturilor de cereale din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a elogiat, astăzi, rolul omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, în semnarea acordului de reluare a exporturilor de cereale din Ucraina Citeşte mai mult...

---

Actualizare Erdogan declară că vrea să deschidă o nouă "pagină" în relaţiile dintre Turcia şi Rusia cu Putin

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că întâlnirea de astăzi cu omologul său rus Vladimir Putin va deschide o nouă "pagină" în relaţiile lor şi adăugând că se va adresa în special Siriei, unde Ankara doreşte să lanseze o operaţiune militară, relatează AFP, conform News.ro.

În urma discuţiilor politice şi economice "foarte productive" între delegaţiile celor două ţări, Erdogan a afirmat că întâlnirea sa cu Vladimir Putin de la Soci (sudul Rusiei) va "deschide o pagină cu totul diferită" în relaţiile bilaterale.

Cei doi lideri plănuiesc să discute în detaliu subiectele cooperării dintre Rusia şi Turcia, inclusiv perspectivele de extindere în continuare a relaţiilor comerciale şi economice şi implementarea unor proiecte strategice comune în sectorul energetic, a anunţat, joi, Kremlinul.

---

Actualizare Erdogan a aterizat la Soci pentru o întâlnire cu Putin

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a aterizat, astăzi, în staţiunea Soci, din sudul Rusiei, la Marea Neagră, unde va purta discuţii cu omologul său rus, Vladimir Putin, relatează CNN, conform News.ro.

Cei doi lideri plănuiesc să discute în detaliu subiectele cooperării dintre Rusia şi Turcia, inclusiv perspectivele de extindere în continuare a relaţiilor comerciale şi economice şi implementarea unor proiecte strategice comune în sectorul energetic, a anunţat, astăzi, Kremlinul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat săptămâna trecută că Putin şi Erdogan vor discuta despre cooperarea militară şi tehnică, precum şi despre exportul de cereale din Ucraina.

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit ultima dată la Teheran, luna trecută.

Ucraina şi Rusia au convenit, pe 22 iulie, asupra unui acord care să permită reluarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră. Acordul a fost intermediat de Naţiunile Unite şi Turcia, la Istanbul.

---

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va întâlni astăzi la Soci cu omologul său rus, după ce a negociat un acord de transport de cereale între Moscova şi Kiev şi deoarece o nouă intervenţie militară a Turciei în Siria rămâne o posibilitate, potrivit Al Jazeera.

Summit-ul cu Vladimir Putin are loc în aceeaşi săptămână în care o navă care transporta cereale ucrainene a putut să părăsească portul din Odesa, marcând primul de la începutul conflictului, în baza unui acord între părţi aranjat de Naţiunile Unite şi Ankara.

Imaginea la nivel mondial a liderului turc au fost astfel îmbunătăţită prin prisma acordului care reia exporturile de produse agricole ucrainene şi ruseşti, atenuând ameninţarea la adresa securităţii alimentare globale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb