ERDOGAN: "Occidentul vrea să reînceapă Cruciadele"

J.P.
Internaţional / 29 octombrie 2020

"Occidentul vrea să reînceapă Cruciadele"

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ieri că ţările occidentale vor "să reînceapă Cruciadele", sporind şi mai tare tensiunile cu Franţa, scrie Reuters, conform Digi24.

Evenimentele declanşate de publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, care au dus la decapitarea profesorului Samuel Paty şi la o serie proteste în lumea usulmană, au culminat cu publicarea unei caricaturi cu însuşi Erdogan pe coperta Charlie Hebdo.

Într-un discurs ţinut miercuri în faţa grupului parlamentar al partidului său, AKP, Recep Tayyip Erdogan a declarat că a lua poziţie împotriva atacurilor la adresa profetului este "o chestiune de onoare pentru noi", dând de înţeles că Ankara este pregătită pentru o confruntare de durată pe acest subiect.

Erdogan a mai spus că nu a văzut caricatura care îl înfăţişează pe el în revista Charlie Hedbo,""deoarece consider că e greşit chiar şi să privesc la aceste publicaţii imorale". Preşedintele turc a mai adăugat că mânia lui este îndreptată mai degrabă împotriva lipsei de respect arătată profetului Mahomed, decât""a atacului dezgustător la adresa mea".

Occidentul""se îndreaptă încă o dată spre o perioadă de barbarie", a mai spus Erdogan, numind puterile coloniale "criminale" pentru ce au făcut în Africa şi Orientul Mijlociu.

(Occidentul - n.r.)""efectiv vrea să reia Cruciadele. Începând de la Cruciade, seminţele răului şi ale urii au început să cadă pe aceste pământuri (musulmane - n.r.) şi atunci pacea a fost întreruptă", a declarat Erdogan în faţa parlamentarilor AKP.

Procurorii turci au deschis un dosar de punere sub acuzare a revistei franţuzeşti Charlie Hebdo, pentru publicarea "caricaturii jignitoare" cu preşedintele Erdogan înfăţişat în lenjerie intimă şi ridicând chador-ul unei femei musulmane, anunţă Daily Sabah pe pagina sa de Twitter.

Turcia a anunţat, miercuri, că va lua toate măsurile legale şi diplomatice necesare pentru a răspunde la publicarea caricaturii cu Erdogan de către revista satirică Charlie Hebdo, anunţă Reuters, care citează Secretariatul pentru Comunicare al guvernului Turciei.

"Lupta noastră cu aceste acţiuni rău intenţionate, grosiere şi jignitoare va continua cu hotărâre până la final", au arătat oficialii guveramentali turci.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Visele lui Erdogan de marire trebuie curmate nu pentru ca este islamist ci pentru ca intervine miltar in Azerbaijan, pentru ca are un comportament de hartuire fata de Grecia , pentru ca este un sentiment de instabilitate in zona si in NATO si nu in ultimul rand pentru ca este idiot. Germania a platit compensatii pentru ce a facut in al doilea razboi mondial, Turcia are de platit pentru secolele de jafuri crime si biruri in Balcani. Poate ca este momentul ca Turcii sa fie pusi la plata, sa le iasa din cap visele islamice de rahat.

    Nu , nu este vorba de cruciade ci de uun raspuns la expansiunea lumii musulmane in Europa care a imbracat forme perfide, deosebirt de periculoase, cum este migratia determinata de conflicte sintetice, produse de politica turca din Siria, Libia, si...

    Turcii si Turcia vor sfarsii striviti de o coalitie din care va face parte si Rusia si China.  

    Adica musulmanii extremisti(sper ca nu am facut un pleonasm) decapiteaza oamenii si tot occidentalii sunt barbari?Erdogane nebunule,tu iti bati joc de propriul popor!Ataturk se rasuceste in mormant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb