ERDOGAN: ''Turcia nu poate să-şi asume responsabilitatea unor ţări terţe faţă de afgani''

G.U.
Internaţional / 22 august 2021

''Turcia nu poate să-şi asume responsabilitatea unor ţări terţe faţă de afgani''

Turcia nu poate să-şi asume responsabilitatea unor ţări terţe faţă de afganii care au lucrat pentru instituţiile occidentale şi care aşteaptă să fie evacuaţi în urma preluării puterii de către talibani în Afganistan, a declarat astăzi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează AFP, conform Agerpres.

"Am primit o cerere pentru primirea de angajaţi locali ai unei misiuni a Uniunii Europene în Afganistan. Statele membre nu îşi deschid porţile decât în faţa unei părţi infime de oameni care i-au servit şi care sunt în dificultate. (...) Nu ar trebui să se aştepte de la Turcia să-şi asume responsabilitatea unor ţări terţe", a declarat Erdogan în timpul unei conversaţii telefonice cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit unui comunicat al preşedinţiei turce.

Şeful statului turc a reiterat, la o zi după ce a făcut afirmaţii similare în timpul unei conversaţii cu cancelarul federal Angela Merkel, că "Turcia, care găzduieşte deja 5 milioane de refugiaţi, nu poate suporta o povară suplimentară", un nou val de migranţi.

La rândul său, Michel a afirmat pe Twitter că a discutat cu Erdogan despre "recentele evoluţii" din Afganistan, pe care le-a calificat drept "o provocare comună pentru Turcia şi UE".

"Înţelegere totală a necesităţii de a asigura evacuarea în deplină securitate a cetăţenilor, personalului local, precum şi a familiilor lor şi de a furniza susţinere afganilor vulnerabili şi comunităţilor din regiune care primesc refugiaţi", a declarat el.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndemnat sâmbătă toate ţările, în primul rând cele europene, să primească o parte dintre refugiaţii evacuaţi din Kabul.

Erdogan a apreciat de asemenea că ar fi ''nerealist'' ca UE să aibă aşteptări suplimentare din partea Turciei cu privire la primirea migranţilor atât timp cât acordul Turcia-UE nu este pus în aplicare pe deplin, notează sursa citată.

Ankara îi reproşează în mod regulat UE că nu respectă acest acord semnat în 2016 pentru stăvilirea afluxului de migranţi spre Europa şi doreşte revizuirea lui.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Are dreptate Erdogan.

    America trebuie să-i primească, nene, pe toți.

    A promovat modelul occidental acolo, acu să-i primească pe toți cei cărora nu le priește statul islamic. E timpul că America să-si dovedească mărinimia și solidaritatea neomarxistă cu cei năpăstuiți de soartă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb