Ericsson adaugă un nou echipament radio ultra-uşor în portofoliul Massive MIMO, care va facilita implementarea tehnologiei 5G pe segmentul mid-band

Comunicate de presă / 28 septembrie 2021

Ericsson adaugă un nou echipament radio ultra-uşor în portofoliul Massive MIMO, care va facilita implementarea tehnologiei 5G pe segmentul mid-band

Ericsson a lansat cel mai nou echipament radio din portofoliul Massive MIMO - dispozitivul ultra-uşor AIR 3268 cu antenă integrată, care va facilita implementarea mai simplă şi mai eficientă a tehnologiei 5G, în spectrul de frecvenţe mid-band, în zonele urbane şi suburbane aglomerate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Cântărind 12 kg şi având volum de 23 de litri, AIR 3268 este cel mai uşor şi cel mai mic dispozitiv radio din gama Massive MIMO, din industrie. Cu o putere de 200 W, 32 de receptoare/emiţătoare, folosind un sistem de răcire pasivă, noul echipament cântăreşte cu aproximativ 40% mai puţin decât cele din generaţia anterioară, astfel că poate fi instalat uşor nu doar pe turnurile de telecomunicaţii sau acoperişurile clădirilor, dar şi pe stâlpi sau pereţii (faţadele) clădirilor.

Acest nou echipament radio va accelera procesul de implementare a tehnologiei 5G în spectrul de frecvenţe mid-band de către furnizorii de servicii de comunicaţii care doresc să optimizeze capacitatea, acoperirea, viteza şi experienţa clienţilor lor în reţelele mobile.

Cel mai recent dispozitiv radio de la Ericsson este cu 10% mai eficient din punct de vedere energetic decât echipamentele din generaţia anterioară, utilizarea sa reducând consumul total de energie generat de implementarea 5G pe frecvenţele mid-band. În plus, acesta este compatibil cu arhitectura unică a echipamentelor Massive MIMO dezvoltate de Ericsson şi capabilităţile soluţiei Uplink Booster, care oferă performanţe superioare reţelelor 5G.

Echipamentul radio AIR 3268 este dezvoltat de Ericsson în parteneriat cu British Telecommunications (BT), cu scopul de a veni cu soluţii la provocările aduse de tehnologia 5G. Acesta a fost conceput pentru a optimiza portofoliul Massive MIMO în spectrul 5G mid-band, astfel încât să ofere beneficiile unei implementări simple şi eficienţei energetice îmbunătăţite.

Greg McCall, Managing Director, Service Platforms, în cadrul BT Group, afirmă: "Banda de 3,5 GHz şi tehnologia Massive MIMO sunt importante pentru strategia noastră 5G, pentru a le oferi clienţilor din zonele urbane cea mai bună experienţă. Continuăm să adăugăm capacitate pentru a menţine acoperirea 5G pe care o oferim acum, în calitate de lider de piaţă, însă pentru a maximiza capacitatea de implementare a acestei tehnologii trebuie să reducem sarcina asupra infrastructurii din site-urile noastre".

"BT se bucură să lucreze alături de Ericsson la acest produs, care are mai puţin de jumătate din dimensiunea şi greutatea soluţiei pe care o utilizăm în prezent, reducând sarcina eoliană de la nivelul site-urilor existente şi facilitând, totodată, adăugarea soluţiilor Massive MIMO în banda de 3,5 GHz în locaţii noi. Consumul redus de energie va ajuta BT să-şi îndeplinească obiectivele în materie de sustenabilitate", a adăugat el.

David Hammarwall, Head of Product Line Radio, Ericsson, declară: "Revoluţionăm portofoliul Massive MIMO dezvoltat de Ericsson, cu dispozitive radio ultra-uşoare, care permit reconfigurări ale site-urilor şi implementarea mai facilă a tehnologiei 5G pe segmentul mid-band. AIR 3268 extinde opţiunile pentru site-ul radio, permiţând furnizorilor de servicii să-şi extindă rapid reţelele şi să ofere servicii 5G la viteze mai mari şi timpi de răspuns mai scurţi. În plus, dispozitivul este eficient din punct de vedere energetic, aspect important atât pentru noi, cât şi pentru clienţii noştri".

Datorită dimensiunii şi greutăţii sale reduse, AIR 3268 va simplifica extensia site-urilor existente, precum şi achiziţia de noi site-uri chiar şi în locaţii unde acest lucru este mai dificil.

Dispozitivul AIR 3268 se alătură gamei de echipamente radio ultra-uşoare lansată în luna februarie a acestui an. La fel ca restul soluţiilor radio din portofoliul Massive MIMO dezvoltat de companie, AIR 3268 este proiectat utilizându-se chipset-urile Ericsson Silicon, oferind estimări în timp real a canalului radio şi o direcţionare ultra-precisă a semnalelor radio (beam-forming), îmbunătăţind gradul de acoperire şi experienţa utilizatorilor.

Ericsson oferă şi soluţii optimizate, cu transmisiuni integrate, pentru zonele urbane cu o densitate mare a populaţiei, ca parte a portofoliului său complex de soluţii de transmisiuni cât şi pentru echipamentele auxiliare (non-telco) din site-uri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb