Este absolut necesar ca situaţia economică şi sanitară din Iran să se schimbe, afirmă noul preşedinte

J.P.
Internaţional / 26 august 2021

Este absolut necesar ca situaţia economică şi sanitară din Iran să se schimbe, afirmă noul preşedinte

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a promis joi că va intensifica lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi că va îmbunătăţi situaţia economică, într-un discurs televizat cu ocazia primei reuniuni a guvernului său, denunţând condiţii nedemne de Iran, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Situaţia actuală a ţării nu este demnă de marea naţiune iraniană. Este absolut necesar ca ea să se schimbe", a declarat Raisi, precizând că "ţara este mult în urmă" în unele sectoare.

Preşedintele ultraconservator a făcut aceste declaraţii la o zi după votul de încredere din Parlament, care i-a aprobat 18 din cei 19 miniştri.

El a dat asigurări că prioritatea guvernului este de a lupta împotriva răspândirii pandemiei de COVID-19 şi împotriva inflaţiei, pentru "a îmbunătăţi mijloacele de subzistenţă ale populaţiei".

Raisi a fost ales la 18 iunie în cadrul unui scrutin marcat de un absenteism record şi de un număr scăzut de candidaţi, într-un context economic şi sanitar dificil.

Iranul este asfixiat financiar de sancţiunile americane reintroduse după retragerea unilaterală în 2018 a Washingtonului din acordul internaţional privind dosarul nuclear iranian încheiat cu trei ani în urmă la Viena.

Criza economică severă a fost amplificată de pandemia de coronavirus, iar în prezent Iranul, ţara cel mai puternic afectată de pandemie din Orientul Apropiat şi Mijlociu, încearcă să facă faţă unui al cincilea val de contaminări.

Conform datelor oficiale, mai puţin de 6,5 milioane de persoane din cele 83 de milioane de locuitori au primit două doze de vaccin împotriva COVID-19.

Preşedintele iranian a promis că va creşte importurile de vaccinuri şi că va accelera în paralel producţia locală de seruri, pe care o consideră "necesară, dar insuficientă".

Iranul este izolat de sistemul financiar internaţional prin sancţiunile SUA, despre care Teheranul spune că îi împiedică eforturile de a importa vaccinuri.

Autorităţile au aprobat astfel utilizarea de urgenţă a două vaccinuri de producţie locală, în special COViran Barekat, disponibil în cantitate restrânsă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb